Moderátor: Picard
TongPa píše:chachar píše:TongPa: dobre chapu ze je cestny, ale proc se vubec takove pi***ny delaji.
Je to něco takovýho, jako psal jeikob. Jde spíše o takový symbolický projev sympatií vůči České republice. V tomto případě hraje svou roli i to, že Shotokan byl první styl Karate vyučovaný v ČR a podle mého názoru je dosud nejrozšířenější...
X_Mob_X píše:To je fakt dekadence. Co májí dělat nějaké VIP móresy v BU? To je dekadence
graver píše: Když říkám, že nehodnotím, tak proto, že a) na to nemám a b) je mi to opravdu fuk, protože mi to na mé úrovni nic nedá.
tekara píše:proč pořád zdůrazňuješ, že nic neumíš, nikam se nedostaneš
graver píše:4gino: tvá pochybnost je na místě - já se na "nějakou" úroveň už asi nedostanu a na "něco" mít nebudu. Najdi si tu někde, co jsem zač, kolik mi je, jak dlouho cvičím a proč - nechce se mi to furt opakovat...
To, že je mi to jedno, jsem myslel tak, že jsem vděčný za to, že se mi někdo věnuje, opravuje mě a učí. Může mi být opravdu jedno, jestli je jeho karate "na úrovni" 8. danu nebo třeba 1 kyu, protože ze své pozice v tom nevidím rozdíl - stále mi má co dát. Taky je v tom asi kus úcty a respektu k někomu, kdo je v karate o víc než čtvrt století přede mnou. Možná ten respekt jednou ztratím, ale ne teď a ne proto, že o tom diskutuji s někým, kdo ho sám nemá.
Uznávám, že formulace "nezajímá" zní dost kategoricky, ale snad jsi to pochopil - nejde o to, že se nezajímám, s kým cvičím. Nezajímám se o to, jaký dan má a jak ho získal. Pokud mi někdo nesedne, může mít 256. dan ve všech BU světa a stejně na něj seru...
A pokud jde o tvůj příměr - jestli se mi někdy podaří být dobrým čuníkem, budu rád. Chro, chro...
4Panda: ani já nevím, co je karate jutsu. Můžeš to chápat různě - buď takto: http://www.karate-jutsu.wz.cz/
nebo tak (jak to chci chápat já), že jutsu znamená umění, takže mistr karate jutsu je prostě mistr umění karate :wink:
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků