nový styl??!!: KEYSI

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod severin » pon 26. úno, 2007 16:24

Inosantovi žáci Jim Wagner - Paul Vunak
,že by odtud vítr foukal :D
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 26. úno, 2007 17:07

Jendis píše:co si o tom myslíš,Defendu??? :wink:

Mám příliš málo informací,takže to nedokážu objektivně posoudit a ani nechci.Prostě nevim...... :wink:
Každopádně to vypadá dost originálně a docela tvrdě :D
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 27. úno, 2007 10:02

Ja tam taky vidim trosku z toho a trosku z onoho. Chlapi, je jasne, ze KFS neobjevuje Ameriku, takze v tom poznate techniky ci pohyby z prakticky vsech moznych stylu, tak jako i v jinych stylech sveta :-)
My jsme s nimi domluveni, ze tam prijedeme na podzim si zacvicit. Osobne se mi libi prave ten propracovany system lokty a vstupu do soupere. Je to kompaktni a dobre se kryji. Takze to vyzkousime a uvidime ;-)
Mimochodem naposledy byl viden KFS ve filmu Mission Impossible III, jak skoro na konci filmu Tom Cruise masti maniky v Shanghaji (nebo kde to vlastne bylo). Moooc se mi ta sekvence libila :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » úte 27. úno, 2007 19:55

Nechci se hádat,ale i když tam vidím techniky,které jsou shodné pro mnoho bu,tak je to pořád jen malinko odlišná varianta Panantukanu a s ničím jiným si to nespletu !! I ve světě je Keysi považováno za odnož Inosanto kali a pochybuju,že nejde o busines v první řadě.Když jsem se o to po filmu Batman zajímal,tak jsem někde vyštrachal,že instruktoři /USA/ od Keysi chodí cvičit k Rick Faye /žák Inosanta/.

Zakladatele Keysi si můžeš vyhledat zde

http://inosanto.com/instructors.php

Každopádně to jen pro info,kvalitu Keysi to nijak nesnižuje.Je super,že si s nima pojedete zacvičit.Já dávám přednost Kali/Jkd.

MI III
http://youtube.com/watch?v=c1N715WNBLU
http://youtube.com/watch?v=c6A02WSy7e4
Odkud víš,že to dělali lidi od Keysi.Koukal jsem,že choreografii dělal Robert Alonzo.Je to Filipínec,který učil jiné herce Kali a Ecrimu.Taky jsem koukal,že Cruise cvičil JJ Michaels,ale o něm nic nevím.Nikde žádný Keysi.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 28. úno, 2007 9:22

Zdar, kliiiid, nerikam, ze to NENI Panantukan. Jen mi to prislo, ze se za chvili budou hlasit dalsi a dalsi s tim, ze v tom vidi to ci ono ;-)
Ja v tom vidim jutsu, protoze se rvou i na zemi ;-)

Co se tyce MI III a Keysi - cetl jsem to pravdepodobne v Black Beltu, ale nechtej po me to dohledat. To to radsi odvolam ;-) V clanku se zminovali o te posledni pasazi filmu, kterou pry konzultovali s lidmi z KFS. Drzeni dlani na hlave pri utoku, otaceni celym telem, zpusob utoku. Ja vim, ze jsou to asi obecne principy, ale ja je poprve tak videl az u KFS. Na druhou stranu neznam vsak Panantukan a tak ti verim, ze to tam je take a ze to odtud prave KFS prevzali.
Nedelam si iluze o KFS jakozto super nove prevratnem efektivnim systemu. Libi se mi vsak jejich pristup k reseni utoku a proto jsme se rozhodli se s nimi zkontaktovat a zkusit to.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » čtv 11. říj, 2007 17:14

pro info pánové už s nimi cvičili
http://jujutsu.cz/2007/10/07/kfm-seminar-ve-wurzburgu/
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod BuFF » čtv 11. říj, 2007 17:29

Jen malá technická, co si pamatuju na rozhovor se zakladateli tohoto stylu, když se poprvé objevil v Batmanovi, tak tam jasně říkali, že ho vyrobili kvůli filmovým scénám aby vypadal jinak než doposud používané bojové techniky, byl choreograficky estetický, filmově brutální a lehce naučitelný pro herce. Vznikal právě douholetou spoluprácí kaskadérů a lidí motajících se okolo BU. Takže nevím jestli podle toho co sami říkali, se máme tady dohadovat co je Keysi vlastně zač. Je tam od všeho kousek a ještě něco navíc :wink: A věřím tomu, že se bude stále vylepšovat a doplňovat podle toho jaký film se zrovna s těmito choreografy bude natáčet :lol: možná se dožijeme speciálních technik na padáku nebo boje pod vodou :lol: a jednoho dne až bude ve filmech všude keysi tak zase vyroběj něco dalšího a tak to má být :wink:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. říj, 2007 17:34

mno...Buffe...já to mám doma a právě,že ne na zakázku,ale byli vybráni,páč se ten styl zamlouval...je to něco "jiného".....proto jsem tohle auditko zakládal...kdysi.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » čtv 11. říj, 2007 17:45

No nevím, ale fakt jsem to někde slyšel a četl..?, že prostě výraběli styl kterej se má lišit a má se dát lehce naučit herce. Normálně brali techniky z různých stylů a různě si je kombinovali a hlavně používali to co je vizuálně hezký na plátně! to bylo jejich nosnou myšlenkou. Normálně to přiznali v rozhovoru, že je to jejich systém pro filmy kterej se budou snažit nabízet a prosadit. No a samozřejmě, že byli pak vybráni některými řeziséry za bojové koordinátory, normální běžnej postup. Je to už dost dlouho, ale možná to ještě někde vyštrachám, jestli to mám někde schovaný.
Nevidím v tom nic špatnýho, prostě na férovku přiznali proč to vyrobili a z čeho čerpali=ze všeho od capoiery po FMA :lol: jestli dnes změnili marketingovou strategii a je to ultramegahyperkiller system, tak to se mi už líbí o něco míň ale v zásadě je mi to úplně volný. :wink: Každýho věc do čeho investuje svůj čas a peníze.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » čtv 11. říj, 2007 17:45

BuFF píše:Takže nevím jestli podle toho co sami říkali, se máme tady dohadovat co je Keysi vlastně zač.

Taky jsem původně zaslechl,že ho vyvinuli jen pro film,ale pravda je zřetelně jinde.Ópakuju se,ale dám to sem v angl.

The Keysi Fighting System was recently made famous due to the fight scenes of 'Batman Begins' which are purely based on Keysi Fighting Method and is based on street fighting and Jeet Kune Do self defense. Theres is a technique in KFM called the 'Thinking Man' and that plays a big part in KFM, but basically KFM is essentially taken from the roots of JKD.

Keysi Fighting Method is a fighting style developed by Justo Dieguez a superb martial artist who studied JKD with Guru Dan Inosanto and has excelled in many other martial arts and has recently been entered in the black-belt hall of fame.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. říj, 2007 17:50

4 Buff....já na to,celkem nedávno,koukal...na ten rozhovor v bonusech DVD....tam mluví plně jinak.Nic o vývoji speciálně pro film..... :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

.

Příspěvekod luen » čtv 11. říj, 2007 17:51

Hollywood? Jednoznacne Dan Inosanto.
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .

Příspěvekod Jendis » čtv 11. říj, 2007 17:54

luen píše:Hollywood? Jednoznacne Dan Inosanto.

a samozřejmě William Hobbs..... :wink:

mimochodem,pěkný promovidejko KFM :arrow:

http://www.youtube.com/watch?v=Pvi54YLYIC0
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 11. říj, 2007 19:57

Zdar, jak napsal MED, byli jsme tam a zacvicili si primo se Spanelama. o prestavce jsem se jich ptal, jak se vlastne dostalo KFM do Batmana vysvetlili mi, ze hlavni kaskader filmu dela KFM a zna se velice dobre s Andy Normanem (spoluzakladatelem KFM). Ukazali to reziserovi a tomu se to libilo prave protoze to nepripominalo zadny jiny styl a protoze je Batman unikatni, mel byt unikatni i jeho system boje :wink:
Nicmene museli svoje techniky pro film dost osekat, protoze Batman je ve filmu "good guy" a ten nemuze masit sve protivniky takovym zpusobem jako je tomu normalne v KFM zvykem. Nicmene v pokracovani Batmana, ktere se ted toci (ma podtitul pry Dark knight), bude Batman chvili zlej a tady se prej Andy i Justo mohli plne realizovat. Aspon kluci slibovali, ze ted konecne uvidime KFM na stribrnem platne v cele jeho krase :)
Jinak co se tyka technik a principu, ma to logiku a je to dobre zapamatovatelne. Co se me osobne libilo - pri technice netrvaji na tom, abych nutne zasahnul to, co ukazali oni, kdyz techniku ukazovali. Napriklad je tam obrana, kdy clovek uhne a vypali ji loktem do hlavy. Jenomze stejne tak ji muze vypalit i do hrudniku nebo jen do utocici ruky. V realu se to take nepovede pokazde do hlavy. Dulezite je u nich, aby se zvladnulo nacasovani a vzdalenost a pochopil princip obrany. Cile utoku nejsou dulezite, oni neprestavaji zasahovat mista na protivnikove tele, dokud utok trva ci dokud se nerozhodnou utect. A prave tohle je pro me dukaz toho, ze to vzniklo na ulici a ne v dojo.
Jejich bloky nejsou silove, ale dynamicke. Videl / zkusil jsem to na vlastni oci/kuzi, nema cenu se hadat :wink: Dokazou vyvinout neuveritelnou razanci ackoliv ti Spanele meli postavu malych Vietnamciku, nic proti Vitnamcum. Sila v tom urcite nehrala primarni roli.
A jeste k technikam, respektive k pohybum:
- Pensador - "Myslici muz" je postaveni rukou, kdy mate dlane na hlave, takze to vypada jako kdyz vas boli hlava ...anebo premyslite
- Cornada (cti Kornada) - pohyb hlavou pripominajici byka, ktery se ozene po necem. Hodne se pouziva pri utocich hlavou, ale i pri uhybech.
- Codo Predador (cti Kodo Predador) - v prekladu to je Loket Predator, jde tedy o utocny pohyb-uder loktem ze vsech moznych uhlu (horizontalni, vertikalne a diagonalne)

Pri obrane a utoku se snazi neustale drzet ruce na hlave, protoze si tak chrani hlavu (navic kdyz promachnou uder loktem, jsou porad kryti). Diky tomu maji "tri okna", kterymi kontroluji soupere. Jde fakticky o vyhled pres takto slozene ruce (pres levy loket, mezi lokty a pres pravy loket). Ruce nejsou napevno na hlave, ale neustale se posunuji po hlave, jak se utoci lokty ci hlavou....nebo kladivovymi udery. Tyto uprednostnuji pred udery pesti.....Vic jsme si nestihli zapamatovat, uz tak toho bylo napoprve dost :wink:

Snad to nekoho zajima :)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 11. říj, 2007 20:05

Jo a tady je jejich nejnovejsi promovideo v dobre kvalite: http://www.keysikfm.com/video.php
Je mozne si jej stahnout i na lokal.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 11. říj, 2007 20:39

Ty videa jsou dost dobry. .. do filmu, to jo :lol:
Našel jsem taky pár videí :lol:
To první přeskočte pokud to myslíte s BU vážně (není Keyshi jako Keyshi)
http://www.youtube.com/watch?v=m6_LxgHN ... ed&search=

a to druhy
http://www.youtube.com/watch?v=nEC7ascW ... ed&search=

ještě k té Krav Maze a FMA bych přidal Capueru :lol:

Jinak nic jsem o tomto systému nečetl a ani nic nevím, nicméně bych souhlasil s názorem pana Buffa a dalších, že je to uděláno spíš pro potřeby filmu, i když seminář se ©paněly mohl být prima, ale to je i s Němci, Rusy, Brazilci, Izraelci ... :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=8uka0tPC ... ed&search=

Hollywoodu třikrát zdar :lol: :lol: :lol:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 11. říj, 2007 21:29

kamiwaza píše:Jinak nic jsem o tomto systému nečetl a ani nic nevím, nicméně bych souhlasil s názorem pana Buffa a dalších, že je to uděláno spíš pro potřeby filmu, i když seminář se ©paněly mohl být prima, ale to je i s Němci, Rusy, Brazilci, Izraelci ... :wink:
Hollywoodu třikrát zdar :lol: :lol: :lol:

Skvele jsem se tou vetou pobavil, fakt :D
Nic o boxu nevim, nikde jsem o tom necetl, ale souhlasil bych s nazorem, ze byl vytvoren proto, aby se mohl natocit Rocky.... Stejna logika. Proc? Staci se podivat na cas vzniku KFM a kdy byl natocen Batman. To Justo a Andy byly dost slusni vizionari, co? :wink:
A seminar se Spanely byl proto, ze jeden ze spoluzakladatelu je Spanel, proto se da jista kvalita predpokladat, zvlast kdyz to vedli 2 hlavni instruktori.
Kamiwazo - precti si o tom na jejich strankach, prohlidni si videa, zajdi na jejich seminar a pak se vyjadruj. Do te doby bych se spise ptal nez psal podobne zavery. Bez urazky, bez ironie. Opravdu.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. říj, 2007 21:30

Makoto píše:
Snad to nekoho zajima :)

Mne určitě...koukal jsem,že to krytí hlavy je hodně podobné něčemu,co učí Rodney Chico King....Crazy Monkey.....

Jsem moc rád,že jsi popsal osobní zkušenost....1000x lepší,než nějaký dohady dle videjek,nebo pocity....dík. :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 11. říj, 2007 21:33

Makoto píše:
Kamiwazo - precti si o tom na jejich strankach, prohlidni si videa, zajdi na jejich seminar a pak se vyjadruj. Do te doby bych se spise ptal nez psal podobne zavery. Bez urazky, bez ironie. Opravdu.

bych na něj ani nereagoval....ten sem chodí akorát prudit...ještě jsem tu od něj nečetl nic kloudnýho.... :?
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 11. říj, 2007 21:46

kamiwaza píše:Ty videa jsou dost dobry. .. do filmu, to jo :lol:
Našel jsem taky pár videí :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=nEC7ascW ... ed&search=
ještě k té Krav Maze a FMA bych přidal Capueru :lol: :

Techniky KFM nejsou dobre jen do filmu...nezkusil, nevis. ...ale za to tvrdis....

To, co tam predvadi ti dva sasci, se rozhodne nepodoba tomu, co nam ukazovali v Nemecku. Podivejte se na jejich promo video - to je KFM, jak skutecne vypada. Na Youtube koluje hodne podobnych amaterskych zaberu nejen o KFM, v tom se asi shodneme, ze? Krav Maga, Capoeira, Silat, vyber si jakekoliv jine BU a urcite najdes na netu nejakeho amatera nadsence, ktery citi neodolatelnou potrebu zverejnit svuj vystup. A podle toho chces soudit system? Clovece....clovece clovece....Proc se rovnou nepodivas ke zdroji????
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...