migli píše:Strecink ti ovlilvni silu jedine pozitivne. To znamena: rozehrati a strecink pred posilovnou, protazeni svalu po posilovne a kdyz na to mas naladu, tak rozcvicka + protazeni kazde rano pred snidani
Toman píše:Migli nemáš tak úplně pravdu. Mám knihu -Strečink- z nakladelství Grada a tam se píše že přespříliš protažené svalový aparát ztrácí původní schopnost kontrakce tzn. menší síla, takže....asi jako všude: "Fšeho s Mírou"
Bohumil píše:Toman píše:Migli nemáš tak úplně pravdu. Mám knihu -Strečink- z nakladelství Grada a tam se píše že přespříliš protažené svalový aparát ztrácí původní schopnost kontrakce tzn. menší síla, takže....asi jako všude: "Fšeho s Mírou"
Co presne obsahuje ta kniha? O strecinku obecne nebo jen cviky (i pro BU?)?
Jinak neco podobneho mi rikali znami.
jeikob píše:Ale asi kdo cvičí wushu či taekvondo musí být víc uvolněnej než zapasník:)
Toman píše:jeikob píše:Ale asi kdo cvičí wushu či taekvondo musí být víc uvolněnej než zapasník:)
Jeikobe jeikobeviděls někdy gymnastiku řecko-římskejch zápasníků ty kluci sou tak ohebný že si o tom 90% praktikantů wushu či taekwondo může nechat zdát. Ono na ty suplexy, mosty atd. nemůže být člověk žádné dřevo.
damien píše:rad bych vas poprosil o radu... dlouho jsem posiloval... ale ja vim je to chyba ... nedelal jsem strecink a ted bych chtel zacit s nejakym bojovym sportem (pouze sebeobraneho charakteru, zadne K1 atd) ... mohl by mi nkdo popsat jak se spravne protahovat??? popripade link na dobry clanek prosim... co jsem hledal na googlu , tak nic moc... jde mi o opravdu kvalitni informace... predem dekuji a omlouvam se za takto trapny dotaz.
Miro píše:Strecing pred cvicenim je najlepsi sposob, ako si navodit zranenie svalov a sliach v dosledku predchadzajucej preexponovanosti pocas strecingu. Rozohriatie pred cvicenim ano, to je nesmierne dolezite, ale strecing nie - strecing by sa mal robit vzdy az uplne na zaver cviceni.
Miro
Baxxse píše:Miro píše:Strecing pred cvicenim je najlepsi sposob, ako si navodit zranenie svalov a sliach v dosledku predchadzajucej preexponovanosti pocas strecingu. Rozohriatie pred cvicenim ano, to je nesmierne dolezite, ale strecing nie - strecing by sa mal robit vzdy az uplne na zaver cviceni.
Miro
Nechci byt hruby nebo tak neco...ale tohle je pekna blbost...![]()
Strecink pred treninkem a vubec pred sportovnim vykonem je velice dulezity!!
Toman píše:jeikob píše:Ale asi kdo cvičí wushu či taekvondo musí být víc uvolněnej než zapasník:)
Jeikobe jeikobeviděls někdy gymnastiku řecko-římskejch zápasníků ty kluci sou tak ohebný že si o tom 90% praktikantů wushu či taekwondo může nechat zdát. Ono na ty suplexy, mosty atd. nemůže být člověk žádné dřevo.
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 2 návštevníků