Moderátor: Picard
kumori píše:Ladislav Petráš 7.dan WJJKO, pro jedny modla a idol, pro druhé zatracenec, pozér a plagiátor.Co vy na to?
zm píše:kumori píše:Ladislav Petráš 7.dan WJJKO, pro jedny modla a idol, pro druhé zatracenec, pozér a plagiátor.Co vy na to?
bez komentáře - http://www.otokodate.com/textCZ.php. A to je fakt.
kumori píše:chci tu vyvolat smysluplnou diskuzi na téma této osobnosti, nijak oslavující, nijak štvavou, prostě objektivní.Vím jak na něj nahlíží švarjí junáci v OTOKODATE, zvláště po zlínské show, také jak o něm mluví chlapci ze sakury...osobně jej znám celkem dobře (objektivně vzato), 7.dan ju-jitsu WJJKO- není problém, 4.Dan judo - hm, asi ano, 1.dan shotokat karate - nevím nevím a ju-jistu sakura ryu?sebeobrana?tradice?moderna?nebo "nástup zpět, nástup hod"?
kumori píše:chci tu vyvolat smysluplnou diskuzi na téma této osobnosti, nijak oslavující, nijak štvavou, prostě objektivní.Vím jak na něj nahlíží švarní junáci v OTOKODATE, zvláště po zlínské show, také jak o něm mluví chlapci ze sakury...osobně jej znám celkem dobře (objektivně vzato), 7.dan ju-jitsu WJJKO- není problém, 4.Dan judo - hm, asi ano, 1.dan shotokan karate - nevím nevím a ju-jistu sakura ryu?sebeobrana?tradice?moderna?nebo "nástup zpět, nástup hod" ve stylu sportovního judo?vždyť i ejho učitel p. Strauss v časopise BUDO v r.1992 řekl, že ju-jitsu vnímá jako sport, takže co je ju-jitsu WJJKO CŘ?sport nebo sebeobrana, či bojové umění?
kumori píše:nechci ovšem vzbudit dojem, že chci Shihana Petráše urážet , neboť i já (jako většina olomouckých lidí motajících se kolem JJ) jsem u něj cvičil.jen mě zajímají názory jiných
kumori píše:arigato gozaimas´ zděněk san.pokud myslíš sensei ve spojitostí s mou nicotností, jsem učitel svého špatného já a zvládám ho s největším vypětím sil, nejčastěji pomocí léku "mae ukemi až do vyčerpání" (nejsem blázen-upozorňuji), naučil jsem se to v Polsku na semináři Kempo, dobrý způsob jak dostat ven negativní energii.
kumori píše:také si vybavuji jak olomoucká "BUDO scéna" reagovala na "vynucenou přestávku" sensei Petráše v souvislosti s jistými mladíky a jistým supermarketem.do té doby mu všichni klepali uznale na rameno i I.K., který při moderování show ve svém dojo uznale kýval hlavou a po ukončení prezentace JJ sdělil, že "laťka je po vystoupení LP vysoko" a zanedlouho mával před očima výstřižkem z olomouckých novin, kde se psalo, že byla vzata do vazby významná osoba v oblasti olomouckých bojových umění.uf, ještěžě mám oči a uši (zatím, snad mi je I.K. neusekne a nevydloubne-ale to by bylo proti zenu ,ne?)
kumori píše:nezasloužím si Tvou zdvořilost a úctu.co si myslíš o nošení hakama v JJ?
zm píše:Pokud je to součáastí školy, tak to k tomu patří. A jinak ať si každý cvičí v čem chce, třeba v riflích a tričku. To říkám i našim studentům. Stejně nakonec každej přijde v gi. K té hakamě - Johny Lenskens shihan má jako shihan Hakkoryu právo na hakamu modrou a modré gi (stejně jako normálně v kendo), v Hakkoryu jsou prostě taková pravidla. Ale celkem zvysoka to ignoruje, nestalo se nikdy, když viděl kohokoli v modré hakamě, že by za ním přišel a něco mu řekl. Proč taky. Každý má svou hlavu a jujutsu není o oblečení. Můžeš mít oblečený kdeco, onášivkovaný gi, že jsi barevnej jako papoušek, ale pořád to bude jen oblečení a když se pak člověk postaví na tatami, tak se všechno ukáže. Ta hakama to za nikoho neodcvičí. Člověk tak ze sebe může udělat jenom hlupáka navlečenýho v hadrech. Takových jsem už viděl. A nejen u nás. Dobré je, když je všechno v souladu.
kumori píše:Mirek Kodym a jeho "hakama povolena od 1.danu AIKIKAI ČAA" , chudák O sensei (viz Mitsugi saotome a jeho pojednání o hakama).
Gino píše:kumori píše:Mirek Kodym a jeho "hakama povolena od 1.danu AIKIKAI ČAA" , chudák O sensei (viz Mitsugi saotome a jeho pojednání o hakama).
Kdyz to tak chteji mit a vyhovuje jim to.. prece jim to nebudem hanit jenom proto, ze to sami mame jinak, ne?...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků