sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » stř 07. úno, 2007 9:09

jeikob píše:Draždivý oblečení i když nám se líbí ,tak je bohužel fakt že to nasilníky přitahuje.

To neni pravda. Kdyz jsme pripravovali napln kurzu sebeobrany pro zeny pred tremi lety, nasel jsem na netu studii FBI tykajici se prepadeni, statistiky a typologie utocniku. Jasne tam bylo receno a pote i potvrzeno policisty zde v CR, ze je jedno, jak je zena oblecena, jestli je hezka nebo oskliva, apod. Prvotne totiz pri prepadeni nejde o sexualni zneuziti, ale ziskani pocitu nadvlady, ponizeni a zmlaceni zeny. Znasilneni same se jiz jaksi "veze na vlne"

jeikob píše:A ted ta psychologická část, a tak mne napadlo a vubec celkove,to by možná měla policie ,bud udelat nejaký kurs pro instruktory ,ženy ci vydat nějaká skripta. Totiž určite mají zaevidovány všechny případy a tedy ,třeba psychologické rozbory pachatelu,prubehy přepadení a určitě i neuspěšných pokusu .Tak že vypracovat profily utočníku a možnosti jak třeba s kterým jednotlivým typem komunikovat ci jak na něho reagovat.

Policie kurzy porada, ale jsou to vikendove zalezitosti. Tusim, ze take porada prednasky, kde prednasi Nachodsky. Kolega byl na jedne z nich a musel odejit, protoze se mu otevirala kudla v kapse z tech kravin, co tam rikaji. Policie ma i na svych strankach par technik sebeobrany pro zeny a...abych byl politicky korektni, rekneme, ze techniky zde vyobrazene patri do akademicke sfery, rozhodne bych nedoporucoval je zkouset proti utocnikovi. To, ze je vydala policie, jeste neznamena, ze jsou kvalitni. I na policii a ruznych help linkach jsme se ptali na statistiky a zpusoby utoku. Informovanost je velice nizka. Help linky se venuji stavu "po", policie jakbysmet. Prevence jako takova je opet spise z akademickeho sveta nez z reality. Neuci se verbalni komunikace, nevysvetluje se divkam jake nejcastejsi utoky a od koho jim hrozi, apod. Bud se uci samotne techniky a nebo jim reknou v ramci prevence, aby nechodili venku sami, dali si pozor na cikany a na temna mista....Je to pravda, ale v mnoha pripadech nerealizovatelne....

jeikob píše: Ale myslím,kdyby policie udelala nejakou studii psychologický profil pachatelu a jejich chovaní a ze statistik by vypsala prubehy prepadení a následně proškolila instruktory sebeobrany nebylo by to od věci

No vzhledem k tomu, ze sami policiste maji problem se ubranit, jak mohu ocekavat, ze poradi (budoucim) instruktorum, jak naucit zeny se branit? Omlouvam se za ten pesimisticky ton, ale zatim jsem nevidel nejakou validni informaci bud na jejich strankach nebo v jejich chovani (a ze jich par znam), ktera by dokazala, ze vi, o cem hovori. Predminuly kurz u nas byla holcina, kterou znasilnili a policajti ji natvrdo rekli, ze si to zavinila sama....A tihle maji pusobit jako garanti znalosti????
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 07. úno, 2007 9:38

Mantis píše: Současný mistr mého kamaráda dokáže prstem provrtat cihlu. Cvičí též železnou dlaň - pět cihel bez zjevné síly, říkal, že viděl takového narosteného týpka, jak se snažil rozbít alespoň jednu - nic. Chci tím říci, že tohle jsou skutečné zbraně BÚ. Technika a fyzička jsou prostředky, jak tuto zbraň dostat na správné místo. Bohužel, málo lidí se tomuto dnes učí a v MMA to v podstatě není - fyzička a technika bývají obvykle konečnou stanicí. Dle mého BÚ by měli přetrvat až do stáří či do smrti, ne jen po "zápasnickou sezónu".

Mantisi nezapomen, ze MMA je sport a ne streetfight, proto je technika a kondicka alfa a omega. To, ze se s tim dokazou nekteri borci ubranit, plyne spise z jejich velikosti a soucasne nezkusenosti jejich utocniku. Mas pravdu, prakticky vsechny bojove sporty maji svuj vrchol v dobe mladi a pote uz to jde z kopce na rozdil od BU.

Mantis píše: Myslím, že Makotův psychologický výcvik k boji JE přínosný, je to něco, co jsem neviděl cvičit v žádně tradiční škole BÚ, auž jsem jich pár navštívil, ale není to samospasitelné, což asi všichni víme.
Myslím si, že zvládnout psychiku a s dobrou strategií (taktika - sledování okolí, plánování cesty předem + event. jiná cesta - jak už tady bylo naznačeno) - to je pro holku většina potřebného "matriálu". Přijde-li na boj smotný, je už zle, a je rozhodně lepší, když holky cvičí v nějaké stálé škole, ale více kontaktně (hlavně kvůli neustálému kontaktu se stresem ze sparingu a možnosti lépe znát své možnosti) s tím, že Makotova škola, co jsem viděl je velmi dobrý základ.

Eeeech, neni to muj psychologicky trenink a moje skola :wink: Jsem instruktor a pouze tu hovorim o tom, co cvicime. Nedelam si patent na cokoliv z toho, bo jsem nic z toho nevymyslel. Troufam si vsak tvrdit, ze patrime k prvnim v CR, kteri se do toho poradne opreli a zacali se venovat i teto casti vycviku.
Je pravda, ze holky po absolvovani kurzu vetsinou veri, ze co se jednou naucili, budou umet i za rok. Sice jim opakujeme, ze je potreba to neustale cvicit, protoze jsme jim dali pouze zakladni pohybove vzorce (co taky vice za tri mesice). Tady vsak mame maslo na hlave i my - chteji po nas pokracujici kurzy, ale zkratka neni cas...budu-li hovorit za sebe, pak je pro me (pro divky bohuzel) prinosnejsi pilovat techniky BJJ a cvicit dal JJ nez se nechat kopat do kouli a jeste je pri tom povzbuzovat :-) Jsem uz na to asi starej, nemluve o tom, ze casu mam uz i tak hodne malo. Navic je malo instruktoru, takze ted je kurz pouze jednou rocne...tusim ze na podzim. Ktera z nich chce dal pokracovat, prejde do naseho oddilu, jinak si myslim, ze zbytek jen uklidni sve svedomi, ze neco pro svou bezpecnost udelaly a venuji se jinym aktivitam.

Mantis píše:Jistě jste si všimli, že já jsem ten kamarád cvičící kudlanku v UK, o kterém Makoto píše, a řeknu vám, že našemu stylu v důsledku velmi důvěřuju, ale nejsem blázen a hledám chyby (spíše rozdíy mezi historickým a čínským pojetím boje a tím současným u nás). Rozhodně se pokusím využít toho, že mi Makoto umožnil nahlédnout do toho co dělají apožádal jsem jej, aby mi pomohl něco z jejich cvičení přenést do našich tréninků je to super a stresový faktor je tam, alespoň pro mě dost citelný. BÚ zkrátka nikdy nekončí....

Jsem na tom podobne, take verim, ze JJ obstoji jak ve sportu, na budoshow, ale i ve streetfightingu. Ale vim, ze neni dokonale a proto si take cenim toho, ze mi (nejenom) Mantis umozni nahlednout do jineho pojeti boje. Asi nebudu cvicit zeleznou kosili ci jine schopnosti, nicmene me zajima styl vedeni utoku a obrany, metody treninku, apod. Uz jen kvuli tomu, abych vedel, jak na me vyrukovat potencialni utocnik.
Podle me je technika dobra, pokud funguje i na jinou skolu nez vlastni...proto me obcas udivi slepa duvera nekterych studentu jinych skol ve vlastni skolu...jako kdyby zapominali, ze techniky byly stvoreny clovekem, ktery mel jiste dispozice/chyby/prednosti a proto uz z podstaty nebude nikdy styl univerzalni a 100% ucinny. Ale to uz je OT ;-)
Naposledy upravil Makoto dne stř 07. úno, 2007 9:58, celkově upraveno 1
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » stř 07. úno, 2007 9:57

Makoto píše:
majkx píše:No jo, nezapomeň ale, že tyhle RBS systémy byly vytvořeny pro účelovou skupinu a pak pod vlivem komerce se to učí i laická veřejnost. .

Na tom nevidim nic spatneho, prave naopak. Kdyz jsem si napriklad prochazel metodicke brozurky vyuky sebebobrany z let 1900-1945, pak se uloha napriklad jiz drive zminovaneho adrenalinu v boji vubec nezminuje. Techniky jsou krasne ciste, obcas je videt nejaky ten street fight aspekt (prsty do oci, hrana dlane do ohryzku, apod. Ale stres v boji....proste se to neresi anebo se to nepsalo do metodik...netusim.

Na tom není vůbec nic špatného naopak je to dobře, chtěl jsem tím poukázat na to, že jde o věci, které byly vyvinuty pro lidi, kteří si nemůžou dovolit studovat 10 let něco, aby pak byli připraveni čelit tomu co je čeká v práci, tím pádem je metodika z BU v hodně ohledech vyloučena a proto byly vytvořeny RBS.

Makoto píše:
majkx píše: No z mého pohledu, pokud někdo cvičí tzv. tradiční BU, tak je na ten stres apod. připraven tím cvičením, vždyť na akci následuje reakce, pokud je někdo vydrilován z tréninku v určitých pohybech, principech, technikách, tak by mu to právě mělo spustit v té stresové situaci, bez přemýšlení, konec konců o nic jiného nejde ani v těch RBS. Takže pro mě rozdíl není, jediný rozdíl vidím v tom, že v ČR není tolik oddílů kde by ses učil nějaké to tzv. tradiční BU. Asi těžko můžeš nějak globálně stavět svoji zkušenost na jedné modelovce s kámošem co cvičí kudlanku.

A ja se ptam jake cviceni te pripravi na stres? Hovorme konkretne prosim.
V jakemkoliv cviceni nasleduje po akci reakce. Netusim jak v jinych BU, ale napriklad v JJ (vc technik predvadenych Japonci) je videt, ze jsou provadeny na bezpecnou vzdalenost (fakticky by ho nekopnul ci nezasahnul), nepocita se s aktivnim odporem protivnika (utocnik zautoci jednou a pak jiz trpne ocekava celou sadu obrany). Neni to vsak zalezitost pouze JJ, ale i ostatnich BU. Verim, ze na Youtube je k dispozici hodne tradicnich ukazek...kde jsou videt prave vyse uvedene "chyby" z meho pohledu. Ale tady se dostavame opet do diskuse moderni / tradicni, kam se dostat nechci.

Já už jsem o té svojí zkušenosti, když jsem měl střelnou zbraň namířenou na svojí hlavu psal, vytáhlo mě z té situace automaticky princip úhybu z bujinkanu!!

Makoto píše:No a co se tyce RBS - To je zakladni nepochopeni RBS principu (ted si pripadam jako Klaus ;-). V RBS nejde o to nadrilovat jeden pohyb na urcity utok (jako je tomu napriklad u policejnich spec jednotek), ale dokazat pouzit naucene techniky ve ztizenych podminkach at uz je to cokoliv. Proto se "hraje" napadeni v aute, satne, proto se uci taktika pri hrozicim napadeni vice utocniky, ci simuluje utok barvicimi nozi, apod. Vyzaduje to naucit se i spravne utocit a reagovat na obranu (clovek kompletne ochranen ti na kop mezi nohy nezareaguje stejne jako clovek bez suspiku), aby se z toho nestal utok na pohyblivy, prakticky nereagujici, cil. Velice dobre ma RBS zpracovane napriklad Tony Blauer, podivej se po nem na netu. Jak jsem tu uz psal, mam za sebou par realnych konfliktu a kdyz to porovnam s RBS, tak pokud jsou spravne organizovane, pak se tomu sakra blizi.

Maš pravdu, ale to tě naučí právě jen ten dril, z automatizování si, zažití, pohybu, obrany, útoku, načasování, vzdálenosti v různých situacích-vše pod pořádným tlakem, aspoň já jsem s Láďou Matulou tuhle metodiku cvičil a dle mého jde o dril. Můžeš tomu říkat jak chceš, ale je to dril, když jsem například cvičil odzbrojování pistole(cvičené)-ze které do mě střílel, ve stoje, v sedě, v leže, zezadu(pořád jsem u odzbrojování :lol: :wink: ), nebo když mě napadal jako velký agresor a nutil mě do něho napenaltovat spousty úderů v kuse do koulí, do hlavy, do noh a pak zdrhnout a to samé s nožem, když se mě snažil ubodat, tak tomu můžeš říkat jakkoliv, ale pořád to bude dril!!! Podle mě když někdo studuje BU, které má tradici v tom, že se pořád vyučuje jako, jak napsal Leo Gaje, živá bojová kultůra, tak pro mě není rozdíl mezi RBS a BU, spíše naopak BU jsou na tom líp!!
4 Mantis dobrý příspěvek, pro mě!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 07. úno, 2007 13:03

Makoto, TO jsi nevymyslel TY!!!? Si u mě fakt propad´ :wink: :lol: :lol: :twisted:
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 07. úno, 2007 13:09

Mantis píše:Makoto, TO jsi nevymyslel TY!!!? Si u mě fakt propad´ :wink: :lol: :lol: :twisted:

Mantis...neser ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » stř 07. úno, 2007 13:19

Mantis píše:dokáže prstem provrtat cihlu. Cvičí též železnou dlaň - pět cihel bez zjevné síly, říkal, že viděl takového narosteného týpka, jak se snažil rozbít alespoň jednu - nic. ...............
Bohužel, málo lidí se tomuto dnes učí a v MMA to v podstatě není - fyzička a technika bývají obvykle konečnou stanicí.

Ono je trochu rozdíl trefit nehybnou cihlu (respekt k přerážečům) a člověka který se mrská jak nudle v bandě a eště se kryje .... darebák jeden. Na to aby si "vypnul" chlapa nepotřebuješ velkou sílu, ale PERFEKTNÍ timing je nezbytný. To je důvod proč já považuji trénink těchto dovedností za "poněkud zbytečný". Ale tisíc lidí tisíc chutí.

Fyzička a technika je pro mne dostatečnou konečnou.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 07. úno, 2007 13:33

Toman, jak píšu, určitě techniky, určitě fyzička a jestliže je něco KONEĆNOU stanicí, znamená to, že už jsi těch stanic pár projel ne? :wink:
Mimochodem, narážím na to, že všechny školy jsou plné technik (proto jsou to školy BU a ne fit-centra) a většina dělá i fyzičku, ale cvičení těchhle "zbraní" se věnuje málo kdo. To je to podstatné, co tím bylo míněno.
Pokud to někdo cvičí tak, že tím sice přerazí pár cihel, ale v boji to nedokáže použít, pak je to samozřejmě mimo, ale to snad víme všichni.
Vezmi si a uvaž, že v boji je 99,9%, že budeš zasažen, někam, je jedno kam - lidé, co cvičí otužování těla jistě ví, jak můžete člověku odvařit ruce a nohy jen blokováním - i bez zvládnutí plného rozsahu jednotlivých kungů. Můžeš se hýbat jak chceš, ale nakonec stejně tu ruku či nohu (nebo co jiného) natáhneš, abys dosáhl, a si tam.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod DMC » stř 07. úno, 2007 16:46

Makoto píše:
jeikob píše:Draždivý oblečení i když nám se líbí ,tak je bohužel fakt že to nasilníky přitahuje.

To neni pravda. Kdyz jsme pripravovali napln kurzu sebeobrany pro zeny pred tremi lety, nasel jsem na netu studii FBI tykajici se prepadeni, statistiky a typologie utocniku. Jasne tam bylo receno a pote i potvrzeno policisty zde v CR, ze je jedno, jak je zena oblecena, jestli je hezka nebo oskliva, apod. Prvotne totiz pri prepadeni nejde o sexualni zneuziti, ale ziskani pocitu nadvlady, ponizeni a zmlaceni zeny. Znasilneni same se jiz jaksi "veze na vlne"

Nebyls to ty, Makoto, kdo se tu rozciloval nad "nesmyslnyma teoriema"?
:lol: A pak vytahnes tohle....

Z toho vyplyva, ze znacny procento znasilnenych museji byt duchodkyne, kdyz jaksi na fyzicke atraktivite vubec nezalezi.
DMC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 07. úno, 2007 16:52

Makoto píše:
majkx píše:No jo, nezapomeň ale, že tyhle RBS systémy byly vytvořeny pro účelovou skupinu a pak pod vlivem komerce se to učí i laická veřejnost. .

Na tom nevidim nic spatneho, prave naopak. Kdyz jsem si napriklad prochazel metodicke brozurky vyuky sebebobrany z let 1900-1945, pak se uloha napriklad jiz drive zminovaneho adrenalinu v boji vubec nezminuje. Techniky jsou krasne ciste, obcas je videt nejaky ten street fight aspekt (prsty do oci, hrana dlane do ohryzku, apod. Ale stres v boji....proste se to neresi anebo se to nepsalo do metodik...netusim.

majkx píše: No z mého pohledu, pokud někdo cvičí tzv. tradiční BU, tak je na ten stres apod. připraven tím cvičením, vždyť na akci následuje reakce, pokud je někdo vydrilován z tréninku v určitých pohybech, principech, technikách, tak by mu to právě mělo spustit v té stresové situaci, bez přemýšlení, konec konců o nic jiného nejde ani v těch RBS. Takže pro mě rozdíl není, jediný rozdíl vidím v tom, že v ČR není tolik oddílů kde by ses učil nějaké to tzv. tradiční BU. Asi těžko můžeš nějak globálně stavět svoji zkušenost na jedné modelovce s kámošem co cvičí kudlanku.

A ja se ptam jake cviceni te pripravi na stres? Hovorme konkretne prosim.
V jakemkoliv cviceni nasleduje po akci reakce. Netusim jak v jinych BU, ale napriklad v JJ (vc technik predvadenych Japonci) je videt, ze jsou provadeny na bezpecnou vzdalenost (fakticky by ho nekopnul ci nezasahnul), nepocita se s aktivnim odporem protivnika (utocnik zautoci jednou a pak jiz trpne ocekava celou sadu obrany). Neni to vsak zalezitost pouze JJ, ale i ostatnich BU. Verim, ze na Youtube je k dispozici hodne tradicnich ukazek...kde jsou videt prave vyse uvedene "chyby" z meho pohledu. Ale tady se dostavame opet do diskuse moderni / tradicni, kam se dostat nechci.

Urcite sve zkusenosti nestavim pouze na jedne modelovce s kamaradem. Domnivam se, ze je chybne predpokladat, ze kdyz na treninku nevyzkousim, jake to je, kdyz na me nekdo rve z 10 cm do xichtu, nebo me uprostred utoku pokouse, budu schopen spravne reagovat behem realneho konfliktu. Znam to nejen z vlastni zkusenosti, ale verim, ze napriklad kluci cvicici pod Naiou mohou ma slova potvrdit...Mas pravdu, asi jsem necvicil tradicni BU, jak mu rozumis ty, nicmene jsem neslysel od lidi, kteri se tomu venuji, ze by neco podobneho cvicili. Pokud tedy toto necvici, jak ziskaji zkusenost a pote i odolnost? Trochu mi to pripada, jako kdyby si skokani o tyci byli jisti, ze skoci urcitou vysku jen tim, ze trenuji techniku rozbehu a odrazeni. Ale nikdy nezkusi preskocit latku. Princip akce, reakce je jasny, ale funguje? A jak na to bude reagovat moje telo?

No a co se tyce RBS - To je zakladni nepochopeni RBS principu (ted si pripadam jako Klaus ;-). V RBS nejde o to nadrilovat jeden pohyb na urcity utok (jako je tomu napriklad u policejnich spec jednotek), ale dokazat pouzit naucene techniky ve ztizenych podminkach at uz je to cokoliv. Proto se "hraje" napadeni v aute, satne, proto se uci taktika pri hrozicim napadeni vice utocniky, ci simuluje utok barvicimi nozi, apod. Vyzaduje to naucit se i spravne utocit a reagovat na obranu (clovek kompletne ochranen ti na kop mezi nohy nezareaguje stejne jako clovek bez suspiku), aby se z toho nestal utok na pohyblivy, prakticky nereagujici, cil. Velice dobre ma RBS zpracovane napriklad Tony Blauer, podivej se po nem na netu. Jak jsem tu uz psal, mam za sebou par realnych konfliktu a kdyz to porovnam s RBS, tak pokud jsou spravne organizovane, pak se tomu sakra blizi.

No já jsem laik neznám situaci v polici ,teda podle medií nebude idealní.
Ale jak píšete situace není moc ružová. Byla to ode mně spíš taková laická predstava. Ale asi by stálo za to ,aby odborná verejnost dala hlavy dohromady a něco kloudného podnikla. A třeba v rámci eu. Hlavně nejakou komplexní metodiku
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Billie » stř 04. dub, 2007 19:23

Zajímalo by mne, proč Makoto a jeho tým vzdali ty kurzy sebeobrany pro ženy. ®e by to nefungovalo podle jejich představ? :roll:
Billie
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » stř 04. dub, 2007 20:52

1) mas to napsano na www.jujutsu.cz
2) zeptej se Makota primo
3) tusim, ze to tady i psal, tak si to dohledej
:roll:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. dub, 2007 7:40

Billie píše:Zajímalo by mne, proč Makoto a jeho tým vzdali ty kurzy sebeobrany pro ženy. ®e by to nefungovalo podle jejich představ? :roll:

to migli - Diky, lepe bych to nenapsal :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » čtv 05. dub, 2007 14:20

To vysvětlení na http://www.jujutsu.cz je podle mě docela korektní a poctivý. Nejde přece o nic jinýho, než vyzkoušet nový postupy, akceptovat ty přijatelný a zavrhnout nevhodný a pak to pustit do světa. Filosofie upgradu je v tomto případě asi namístě a v pořádku. Jak jsem už napsal jinde jujutsu je k tomu jak stvořené. Myslím, že jak je znám, tak znalostí na to mají instruktoři dost. Bylo by asi balamucení lidí, nevyzkoušený věci vydávat za zkušenosti. Balamutí jiní, ale domnívám se, že není žádný důvod to napodobovat.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 05. dub, 2007 14:31

Diky Zdenku :-)

Jeste dodatek - jelikoz nam neustale chodily emaily s prosbami o znovu-otevreni dalsiho kurzu, s nejvetsi pravdepodobnosti jej opet otevreme na podzim. Nekdy v srpnu to dame na web oficialne. Vic jak jednou rocne to vsak nebude...z duvodu, ktere jsem tu napsal jiz drive ;-)
Navic cast z nas uz bude mit v te dobe rodinu (rozumej prcka) a diky tomu jsme nuceni poradne zvazovat jak travime svuj "volny cas"....jinak nam nase zeny daji nakladacku ;-)
Ja vim, ze je to OT, ale jak to zvladate vy, co jiz mate rodinu? Treninky, seminare, atd....Osobne mam pocit, ze se zeme zacina tocit rychleji a den je cim dal kratsi....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » čtv 05. dub, 2007 16:03

zvládá se to špatně.....respektivě,něco musíš ošidit...a šidit rodinu...mno...to bych nerad.Takže ubírám jinde.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » čtv 05. dub, 2007 16:09

Jendis píše:zvládá se to špatně.....respektivě,něco musíš ošidit...a šidit rodinu...mno...to bych nerad.Takže ubírám jinde.

...v práci :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 06. dub, 2007 7:53

Makoto píše: Ja vim, ze je to OT, ale jak to zvladate vy, co jiz mate rodinu? Treninky, seminare, atd....Osobne mam pocit, ze se zeme zacina tocit rychleji a den je cim dal kratsi....

Jo tak to si vystihl přesně, pokud tě ještě zadřou v práci, tak je to tak na mašli. Abych stihl v poslední době aspoň něco(protože do toho ještě dělám rekonstrukci bytu 8O ), tak se okrádám na spánku :cry: , takže ráno ve čtyři zazvoní budík, vynadám si do blbců a pak vstanu a fičím do lesa si něco málo zacvičit, prostě tragéd :cry: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 06. dub, 2007 8:04

No...koukam sama pozitiva a socialni jistoty, coz? ...Jsem mel asi jeste pockat s rodinou, vzdyt jsem jeste mlady a nevyboureny ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pát 06. dub, 2007 8:08

Makoto píše: Jsem mel asi jeste pockat s rodinou, vzdyt jsem jeste mlady a nevyboureny ;-)

Tak a teď se modli, aby na tohle fórum tajně nechodila číst i tvoje lepší polovička :lol: :lol: :wink: .
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » pát 06. dub, 2007 9:10

Já se s tou lepší polovičkou domluvil už před svatbou,že budu pravidelně chodit na trénink 2xtýdně a i když čas od času zakňourá,tak to akceptuje.
Už mě taky několikrát řekla,že až porodí,tak odjede na měsíc k tchýni do Jižních Čech a já si můžu letět na Filipíny:-).To,že jsem ted každý víkend na nějakém semináři a nebo cvičíme s klukama,už je horší,ale naštěstí je většinou v práci.No není to lehký a nebude to lehčí :D .
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...