Moderátor: Picard
kumori píše:... že většinou se pod hakama nosilo pouze něco...
kumori píše:Má nevědomost je voda v řece, proudí a proudí, snad někam doteče...
mamushi píše:Pokud teda ale muzu vubec promluvit, kdyz je to tady samej shihan, uchideschi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gino píše:[BTW: je s podivem, ze prave ti, co se touhle (falesnou) skromnorti prezentuji pak nejvice trvaji na svych stupnich, pasech a oslovovani "mistre" "shihane" "renshi" apod. Mimochodem, jestli se neptelu, tak prave v JPN se tyto tituly k oslovovani nepouzivaji. To jen tady se tim nechavaji oslovovat ti nejskromnejsi ze skromnych
torao píše:Osobne si myslim, ze v Japonu se ucitelum rika sensei, a nic vic....
Petr
Angus píše:Jak je to v JPN s oslovováním v praxi? Myslím tím jak to probíhá v dojo, pokud tam někdo cvičí dlouhodobě, ne pokud tam přijede na 14 dní jednou za rok.
xiuwei píše:Jak to vůbec tenkrát dopadlo s L.Petrášem a jeho obviněním , že se měl účastnit loupeže nebo dát tip na přepadení v supermarketu? Odseděl si to ? Nebo mu nic neprokázali ?
kumori píše:Milí přátelé BUDO,BUJUTSU,BUGEI etc.
abychom nějak pokročili, vysvětlím některým ještě jednou (snad naposledy), že:
-nechovám vůči NIKOMU žádnou zášť a nenávist (ani proti LP)
-tato diskuze nemá za cíl radikalizovat ani jeho příznivce nebo odpůrce
-jde o to, že momentálně mám potřebu zjistit minimálně sám pro sebe co si lidé myslí o této osobnosti olomoucké scény bojových umění a sportů
- a to vše především ve vší slušnosti a korektnosti, kterou se tu snažím sám za sebe prezentovat (snad to jde-nezavděčím se bohužel všem)
-pokud má někdo za potřebu mi vyhrožovat, nic nepochopil, navíc já se prát nebudu
Pro Gino:Miluji citáty, některé mají ohlas, jiné zase ne
toddb píše:kumori píše:Milí přátelé BUDO,BUJUTSU,BUGEI etc.
No a to ti nestaci, co si myslis sam? Potrebujes znat nazory ostatnich, aby ses podle nich rozhodl?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků