"Pro ženy je nejdůležitější prevence a pokud už je na zemi, tak ho příliš nerozčilovat, dělat, že souhlasí a vybudovat si tak šanci pro útok. Tyto jsou dle mého názoru a zkušeností nejúčinnější (aplikovatelné pro nevicvičenou ženu): Trhání uší, úst a úder zespodu na hrtan. Tato problematika je ale ovšem mnohem složitější a když mám někoho systematicky připravit, tak to rozhodně nezabere "pár hodin"."
Súhlasím s týmto názorom, hlavne čo sa týka tej prevencie, alebo ak chcete aj psychologickej prípravy. V drvivej väčšine sa dá útoku vyhnúť, ale o tom sa nebavíme, myslím že žena je schopná sa efektívne ubrániť, ak je správne vedená a pripravená "na všetky varianty". Aj na pozíciu na chrbáte a "ruke v nohavičkách". Nechcem tým povedať že je to tréningová metóda

, ale možná situácia !...vo všeobecnosti zamerať tréning na:
1. dovedenie útočníka do takej pozície, s ktorej sa dá razantne zaútočiť
2. použitie hnusných útočných techník - ale rátať s vysokým prahom bolesti útočníka aj na vitálnych bodoch !
3. neustále hľadanie riešenia, nevzdávať sa
4. psychologická príprava, tréning na "divných" miestach a pod.
... naša Tereza (trénovala 2 roky, cca 45 kg) ma (10 rokov, 83 kg ) neraz behom pár sekúnd tak chytila do "trianglu" že som videl iba hviezdičky. A to sme začínali v postoji....
Doteraz na to s nehou spomínam