To madmax:
Ad protisíla pytle: podle toho, co si pamatuji z fyziky, tak i takový zavěšený pytel, rozhoupaný údery nebo třeba před tvým prvním úderem v klidu má svojí energii – kinetickou a potenciální. Kde je energie, tam je síla. Na protisílu toho pytle bych se podíval z pohledu zákona akce a reakce. Vždy bude záležet na tom, jak vypadá to místo kontaktu. Jinou protisílu bude vytvářet relativně těžký pytel (i když je zavěšený) a jinou protisílu bude vytvářet třeba zavěšený kus látky nebo papíru. Kdyby nevytvářel pytel protisílu (odpor např. proti odstrčení pěstí je také druh síly), tak jak bys chtěl pak trénovat ty svoje tvrdé údery. U té síly také hodně záleží na jejím směru působení. Kdybych to měl zase vztahnout na ten pytel, tak bych do něj z pohledu taiji určitě nebušil pěstí, když je v klidu a nebo když se pohybuje směrem ke mně (tj. směr mojí síly by šel přímo proti směru síly pohybujícího se pytle) – to by určitě žádný taijista neudělal.

Ale to je jen moje přiblížení toho principu, jak ho já chápu.
V taijiquan údery určitě jsou, ale potřebuješ pro ně mít zládnuto určitě něco více než jen svaly pro ten tvrdý úder,jak ho chápeš z karate ty. Proto je taijiquan tak těžký na bojové zvládnutí a proto také chápu tvůj názor uvedený na tomto vlákně. Ale já osobně takhle daleko v taiji určitě nejsem, tak sorry, že se ti z toho teď vysmeknu

Navíc tady bylo poměrně nedávno vlákno o pohádkách v bu a tam jsme si dost užili.
Jen si zkus pustit následující video a zkus zapřemýšlet, zda to má ten mistr taijiquan s tím chlapcem domluvené a nahrané a nebo je v tom něco jiného, co opravdu může vypadat jako pohádka. Díky za tvojí trpělivost.
http://www.youtube.com/watch?v=Bf0DNMElas8
Na aerobik x taiji a také na to zbývající jsem pro, abychom si nechali každý svůj názor.
Díky za příjemnou diskusi a třeba se pepe už konečně přestane na nás mračit, pochopí, že to s ní myslíme dobře a ozve se.

Bylo by škoda, kdyby se uzavřela před tímto serverem bu.cz, protože je asi nejlepší, co tady máme v češtině a může se tady hodně, při troše trpělivosti, naučit.
Janoj