player píše:Tak ja budu plout asi proti proudu, ale co uz...
Beh - na nic.Jestli chces rychle nohy ve smyslu pouziti do kopu a ne na maraton.
Na rychlost nohou, a to si malokdo uvedomuje, je nesmirne dulezita jejich uvolnenost, pruznost.Takze strecing, strecing a zase strecing.
Nasledne procvicovani kopacich technik pomalu, technicky.Az se zvladne technika, je moznost pridavat razanci a rychlost.
Ono kopnout technicky spravnej kop rychle tak, aby byl zaroven i ucinny, tedy s patricnym dopadem neni az tak snadne.
Rychlou otocku kopne kdejakej gymnasta, ale efekt?....
Sennin píše:player píše:Tak ja budu plout asi proti proudu, ale co uz...
Beh - na nic.Jestli chces rychle nohy ve smyslu pouziti do kopu a ne na maraton.
Na rychlost nohou, a to si malokdo uvedomuje, je nesmirne dulezita jejich uvolnenost, pruznost.Takze strecing, strecing a zase strecing.
Nasledne procvicovani kopacich technik pomalu, technicky.Az se zvladne technika, je moznost pridavat razanci a rychlost.
Ono kopnout technicky spravnej kop rychle tak, aby byl zaroven i ucinny, tedy s patricnym dopadem neni az tak snadne.
Rychlou otocku kopne kdejakej gymnasta, ale efekt?....
Samozřejmě máš ve spoustě pravdu, ale běh ti ty nohy posílí i uvolní - jen správně běhat, hrát si s tím...
migli píše:2 player - souhlas. Co se tyce kopu, dukladny strecink a provadeni kopu samotneho.
Jenze v otazce bylo obecne zrychlit nohy. A pokud clovek nema kondicku (kopne 10x a padne), nema vybusnou silu, nebo ma celkem mizerny svalovy zaklad, tak musi od piky. A to znamena nejdriv ten dlouhy beh (kardiovaskularni system), sprinty, plyometricke cviky (vybusnost, schopnost pracovat s unavenymi svaly v kyslikovem dluhu), samozrejme strecink (uvolnene svaly) atd... K tem noham navic patri i pohyb pri boji - tam se muze hodit svihadlo, nebo cviceni vypadu...
Jen bych mel na Sancheze tyto otazky:
1) prosim, specifikuj presne, klidne ve vice bodech, co mas s nohami za problem
2) jake BU/BS cvicis a jak dlouho
3) co ti na tvoji otazku odpovedel tvuj trener/sifu/sensei
ukropcany píše:ak niekto nezabehne 10 km, tak len ťažko sa mu bude skákať tých 12 kôl na švihadle...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník