Moderátor: Picard
ingwe píše:NAIA píše:Když už se to nakouslo. Znáte někdo pana Procházku (Zanchin Budo)? Celkem by mě zajímalo něco o něm. Vím že kdysy psal do Fighter´s magazinu a pak vydal tu knihu. Cvičíte někdo u něj?
Chtěl jsem u něj cvičit tak jsem se byl podívat na trénink. Pak už jsem nepřišel, nelíbila se mi atmosféra dódžó. Ale trénink vypadal normálně. Lidi co u něj cvičí si nestěžují. Lidi co u něj necvičí si o něm vykládají drby a legendy skoro jak o Mádlovi:)
ingwe píše:ale když už je tady ta příležitost zeptat se pana Procházky osobně, rád toho využiju. Zajímalo by mně
1) jak vznikl a co znamená název Zanchin budo. Jako spousta ostatních jsem si myslel že první slovo je ono známé "zanšin", ale pak jsem se doslechl že je to "zančin"...
2) co je nebo z čeho vzniklo "kendžucu", které se vyučuje v rámci zančin budo.
za případné odpovědi děkuji.
zm píše:ingwe píše:ale když už je tady ta příležitost zeptat se pana Procházky osobně, rád toho využiju. Zajímalo by mně
1) jak vznikl a co znamená název Zanchin budo. Jako spousta ostatních jsem si myslel že první slovo je ono známé "zanšin", ale pak jsem se doslechl že je to "zančin"...
2) co je nebo z čeho vzniklo "kendžucu", které se vyučuje v rámci zančin budo.
za případné odpovědi děkuji.
Já bych to ještě rád doplnil o podobný dotaz na bojové umění Takemusu aiki budó, neb popis, který je uveden na http://www.budokan-centrum.com/bojova_umeni.php, se hodí téměř na každou školu jujutsu, což mě příliš neuspokojuje v mé zvídavosti. Je mi samozřejmě známo, že existuje Takemusu aiki neboli také Takemusu aikido. Také dotazem u představitelů Federace Českého aikibudo jsem nepochodil. Tedy co je Takemusu aiki budó, jaká je jeho tradice a dovolil bych si požádat o nějaké představitele tohoto bojového umění ve světě. Prosím o vysvětlení neznalému. Děkuji.
Davidator píše:Ahoj Všici,
mám jednu prosbu, již delší čas cvičím karate Wado Ryu a měl bych zájem cvičit Jiu Jitsu. Ju Jutsu se mi moc nechce protože spotování mám dost. Mám zájem spíše o bojové umění Jiu Jitsu nebo Aikijutsu. Nevíte o nějaké škole, která pořádá semináře, na které bych mohl přijet? Kdysi jsem cvičil Jiu Jutsu asi tak rok a díky Wado Ryu mám některé základy.
ingwe píše:máš zájem cvičit jiu jitsu, ale nechce se ti do ju jutsu???
...vysvětlete mi prosím někdo rozdíl mezi jiu jitsu a ju jutsu, protože jinak jsem letadlo a všichni ostatní sou blázni...
graver píše:...abys dělal <|> z něho i ze sebe?...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků