Sennin píše:WT je lepší než karate, judo je lepší než zápas řeckořímský, thajský box je lepší než klasický box a taekwondo je horší než např. kyokushinkai karate - to jsi chtěl slyšet???
Znám spoustu skvělých judistů, kteří to nandali borcům, co dělali full kontakt, znám spoustu skvělých karatistů, kteří to nandali thajským boxerům!!! To není o tom, co dělají, ale o lidech!!!.
S tim srovnanim sem to nemyslel tak primo , jak to mozna vyznelo, to cos napsals, je samozrejme pravda - zalezi, jak to clovek cvici a ne co, ucinnost stylu je dost relativni pojem...
Spis me zajimaji vase zkusenosti s pouzitim WT.
Ja jsem cvicil driv Karate a jednou sem si dal mac s kamosem, co cvicil WT. Dostal sem totalni nakladacku - citil sem, ze sem nedostaval proto, ze sem byl horsi, ale proto, ze jeho styl jakoby pocital s tim co udelam...Potom sem se od neho dozvedel ze je to princip CHi Sao - lepici ruce....Byl to opravdu hrozny pocit, ktery jsem nikdy v souboji nezazil, tezko popisovat - vedel jsem, ze pokud udelam pohyb, tak dostanu ranu...Nikdy neslo poznat kdy co je u nej obrana a co utok, obe slozky boje splyvaly v jeden celek - utok byl obranou a obrana utokem. Jakmile se na me nalepil, tak zadne finty ani spinave podrady nefungovaly, i kdyz jsem je s uspechem vyuzival proti vetsine lidi...
Z tohoto duvodu mne WT totalne ucarovalo a myslim ze PRO ME je to nejlesi mozny system. Ten princip nalepit se na protivnika a casem si najit cestu je podle me genialni.. Ale zajimaji me jine pohledy na vec, a proto jsem toto forum zalozil..
Sennin píše:Nic není horší a nic není lepší, na ulici si vystačíš s čímkoliv, hlavně nehledej na ulici čest a pravdu
Uz sem se s poulicnim hnusem setkal na vlastni kuzi a poucil sem se z toho, to by bylo na celou kapitolu. Ale k tomu jedna vec.
Dostal jsem jednou pres hubu, protoze mne borec dal hlavicku - zustal sem otreseny a doslova psychycky paralyzovany, proto jsem nebyl zadne odvety schopny. WT ale, co sem slysel, zaklada na z velke casti reflexech, coz je podle me casto jediny zpusob ubranit se, protoze utocnik zautoci tak, aby toho druheho dostal, a proto musi clovek reagovat reflexivne..[/quote]