AIKIDO JE PRO MAGORY

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

-

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 16:56

mám jeden podnět, není můj, pochází z mého "milovaného" Polska, kde už mají téměř vše vyřešené, tj. ví kdo je kdo a kdo s kým, takže když tam prezentuji obsahy těcto fór, tak se jen smějí a mají čemu :cry: ale k tématu.byl jsem na semináři jujutsu a tam instruktor sensei Sliwka říkal, že jsme mladí, při síle, kdy síla fyzická převyšuje tu mentální, chceme se bít se světem :P a tak to ZKOU©ÍME prostřednictvím jujutsu, ale když se karta obrátí, tak zjistíme, že jediný s kým se musíme vypořádat je naše ego a o to jde těm z Aikido.Měl jsem možnost viděl i AIKI jak jej praktikují Poláci a byla to síla, myslím, že to co předváděli nezvládně drtivá většina oddílů JJ v ČR

BTW, rád bych poznal někoho, kdo v 60,70 leze s rukavicemi do ringu.tak, doufám, že ukropcany nezklame u tuto hozenou rukavici zvedne...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:00

4graver

můžeš mi pls, osvětlit co je wander ryu karatejutsu, kde se tu vzalo, kdo udělil p.hausnerovi 8.dan a kdo je jeho učitel
rozuměj, pohyboval jsem se v dávných dobách své naivity na poli JJ a krátce docházel i na ju-jitsu k p.petrášovi a na jeho webu jsem nalezl i informace o p.hausnerovi, takže pokud je to možné ozřejmi mi prosím na co jsem se výše ptal a to i v SZ.Děkuji
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 17:02

Hosobiki píše:
Nula píše:No nevim... tenhle přístup sem v aikido už taky zažil...
Cvičení mělo dva konce:

promiň, ale řekněme, že Pavel ví, co dělá: je docela je rozdíl v tom, když se s tebou snaží takle házet nějaký nadupaný kačer, který začal cvičit "včera" a někdo, kdo je na Pavlově úrovni...

sry ale nereagoval jsem na tebe ale na :

madmax napsal:

Hm, lepsi nez mnoha aikido videa, co jsem videl. Ale opet jde o jednoduchy cvicebni dril. Je to jenom pripravena reakce na jedno-uderovy utok (mozna, ze dokonce vi, ktery utok prijde - to se neda z videa posoudit).
To co mi v aikidu chybi je nejaky vyssi level - takovehle drily jsou sice potrebne, ale chce to i neco realnejsiho. Utocnik by mel nasadit boxerky a zkusit alespon serii uderu, obcas uder jenom naznacit apod.
Proste aikidu IMHO chybi sparring a tohle to je podle me chyba metodiky aikida a ne lidi, kteri to cvici.

přesněji na:

Utocnik by mel nasadit boxerky a zkusit alespon serii uderu, obcas uder jenom naznacit apod.
Proste aikidu IMHO chybi sparring a tohle to je podle me chyba metodiky aikida a ne lidi, kteri to cvici.

Jinak k Aikibudo... To video jsem ti už chválil :) vypadá to pěkně :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 17:09

to Nula: sem se lekla...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 17:12

graver píše:
Nula píše:My Boxerky nepoužíváme... místo toho máme yokomen a shomen.... kde když rána dopadne nemá tak katastrofální následky jako "ťafka do nosánku"... ;)přirovnal bych to k paintballu... nesřílim ostrejma ale zásah sakra cejtim... ;)

To je právě ten problém - vy to máte **místo** toho. Jenže můžou nastat situace, kdy ti soupeř nenabídne techniku, která neublíží - a pak jsi v prdeli (přesně tam - a je mi jedno, jestli zase bude nějaký Mirek Dušín kritizovat mou kulturu projevu).
Krev na tatami:, jo, to nikdo nechce. Ale je to spíš o tom provádět techniky při sparringu, kumite atd. tak, aby ta krev nebyla - nikoliv provádět *takové* techniky, při kterých to prostě nehrozí.
Paintball - to srovnání je mimo: v paintballu jde o to zasáhnout soupeře - *vždycky* víš, že když ji dostaneš, neumřeš. Jestli je o tomhle aikido, tak se nediv(te), že tady čtete to, co čtete.

No nevím... Já abych se přiznal tak chodím na trénink s tím že se z něj vrátim... ty ne?? tak to seš asi větší drsňák než Chuck :)

Když vidím kluky a holky co chodí spárovat tak se před tréninkem smějí... a baví se spolu... nevypadá to tak, že by někdo chtěl během tréninku zemřít... :D

Takže přirovnání Paintballu neni možná nejlepší ale myslím si že ani ty nechodíš do tělocvičny zemřít... ;)

Co se týče tak yokomen a šomen nejsou reálné útoky, cvičíme je, protože když dopadne je to lepší než když dopadne pěst... takže se jedná o nácvik.... samozřejmě že se vyučují i různé tsuki... ;)

Tak a teď možná někoho naštvu, ale byl jsem na tréninku Judo i Ju jutsu a nepřišel mi ten trénink namáhavější, vlastně mi přišel (krom technik a etiky) podobný jako v aikido dojo...
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:16

4hosobiki

aha, špatně jsem to napsal.říkal, že když je nám 20-30 chceme bojovat se světem a to i prostřednictvím JJ, ale s věkem a postupující moudrostí získanou životními zkušenostmi,kdy je nám víc let zjistíme, že jediným naším nepřítelem je naše vlastní ego a s tím musíme bojovat a to se dá i prostřednictvím Aiki.je to jen názor, není to dogma, aby mně tu superfighteři nebrali u "huby" :P
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 17:25

kumori: je to moje chyba - když jsem to pročetla po druhé, tak už mi došlo, že to snad nebudeš myslet nějak hnusně. Jsem tu vystihovaná jak čolek - za vším čuchat jenom to nejhorší:)
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:28

kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 20. kvě, 2007 17:38

jo zábavný video :lol:
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:39

4graver

jsi ještě tady nebo už máš na dnes jiný program, než tu být s námi?
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

..

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 17:42

Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 17:46

Proč ten člověk kope vždycky do něčeho, co je deset cáků před tím druhým člověkem? :lol:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:47

4nula-to nemyslíš vážně :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 17:49

hele, je zajímavý, že se tu všichni strefují do aikido a přitom takové zajímavý materiál pro odbornou a fundovanou diskuzi jakým je bujinkan budo taijutsu tu leží ladem :lol: :lol: :lol: :lol: 8)
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 17:49

co nelíbí??? :(

Já tissiera rád... :) jako ostatně všechny dobré učitele :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 17:54

kumori píše:hele, je zajímavý, že se tu všichni strefují do aikido a přitom takové zajímavý materiál pro odbornou a fundovanou diskuzi jakým je bujinkan budo taijutsu tu leží ladem :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

zatím jsem slyšela jen samou chválu... :lol:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » ned 20. kvě, 2007 18:02

no tak slyšet a vidět je trošku rozdíl a tím vidět nemyslím www.youtube.com :? :? :? bohužel...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 18:04

já to myslela ironicky... ale nevím - osobně neznám
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Nula » ned 20. kvě, 2007 18:11

taky bohužel neznám... a ani jsem neslyšel... :)
Nula
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Hosobiki » ned 20. kvě, 2007 18:17

teda... doufám, že jsem si to s něčím nespletla...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé