pro ukropcany:
Nejdříve bych se ti chtěl omluvit za to co jsem řekl o tvé hlavě... opravdu jsem to nemyslel jako urážku ale spíš takové přátelské poplácání po zádech.... Sme přece všichni na jedné lodi ne??
Aikido:
někteří jste tu napsali že cvičíte, nebo jste cvičili od 94. roku... To bylo "v česku" aikido trochu něco jiného... Dnes máme možnosti o kterých se nám předtím ani nesnilo... teď k nám jezdí každoročně mnoho dobrých učitelů s dlouhodobou praxí Aikido (třeba pan Endo-Sensei) a i my máme možnost jezdit do zahraničí... ať už Francie, Německo, Polsko nebo třeba samotné Japonsko...
pro TongPa:
Nula napsal:
...Tak a poslední věc, zajímalo by mě jaké zkušenosti a hlavně délku praxe s aikido máte
Páč mi přijdete jako děcka, které byli 3x na tréninku tam dostali nakládačku a s brekem odešli boxovat že to nechápou a že až vyrostou tak to aikiďákům vrátěj...
Nakládačku? Na aikidu? No dobrá, tady máš například něco z mých zkušeností:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... &start=500 PS: Ukropcany evidentně jezdí na srazy bojovaumeni.cz, dáš si tam s tím ubrečeným x - boxerem tvrdej sparring, ty virtuální hrdino?
Ten odkaz jsem nečetl... páč mám na to málo času... Ale já chodim z tréninku zmlácenej pravidelně... Sotva pletu nohama... A občas se mi nepovede uhnout útoku tak ji prostě koupim... Stane se...
Co se týče bu.cz večírku... tak ani nevim že něco takového je... a stejně bych na to asi neměl čas... a asi ani chuť...
Pro všechny:
Asi už to tady padlo... je důležité uvědomit si proč chci budo cvičit a podle toho se rozmyslet jestli pro mě opravdu neni lepší ten box...
Já sem si vybral BUDO, "zejména" aikido, protože mě učí sebekontrole a sebeovládání... učí koncentraci a trpělivosti... učí vytrvalosti a energičnosti... atd... (třeba boj
Pro mě už není BUDO to že jdu do tělocvičny, tam se vybiju a jdu domů...
To bylo ze začátku... Teď se třeba zajdu podívat na výstavu bonsajů... tam bych před tím v životě nikdy nevlezl (fuj plevel

... Zajdu v Praze do tróji do japonské zahrady protože je tam bezva klid a líbí se mi tam...
Nejsem filosof to ne...

naopak... ale cvičení BUDO ve mě probouzí klid... A je mi fajn... (rozhodně líp než před tím co jsem začal cvičit)
BUDO je podle mě cesta... neznamená to BOJ...