AIKIDO JE PRO MAGORY

přátelské sparringy, praktická výměna zkušeností, testování dovedností, setkání, výzvy etc.

Příspěvekod luen » úte 22. kvě, 2007 11:30

pe25tr píše:Co se nelibi?

To srovnani aikida a wing chunu.

Nechci rozvirit dalsi nesmyslnou diskuzi: Lepsi vs horsi, ale pravdou zustava, ze lide z rad aikida sem chodi cerpat info o tom co a jak trenovat (kdyz pominu ty, kteri vse pochopili ...).
Nemyslim, ze nekdo od nas patri k lidem, kterym je treba neustale pripominat, ze lapy - ano, pytel - ano, sparing - ano, posilovani - ano ... atd...atd... Spise naopak, ze ... neustale tady nekteri bojuji s tim, ze je velmi dulezite tyto veci trenovat a to velmi intenzivne!

Ale jinak jsem smiren s tim, ze si nekdo vari na cizi polevcicce! Co se konfrontace tyka, take vime jak to je? Proste bych nerekl, ze jsou tyto dve veci porovnatelne. Mimochodem sam jsem pred lety konfrontoval (nekolikrat aikido v praxi ... hadejte jak to dopadlo?) :wink: :D
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 22. kvě, 2007 11:38

to Luen: Ako??? :D :D :D
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » úte 22. kvě, 2007 12:01

luen píše:
pe25tr píše:Co se nelibi?

To srovnani aikida a wing chunu.

Nechci rozvirit dalsi nesmyslnou diskuzi: Lepsi vs horsi, ale pravdou zustava, ze lide z rad aikida sem chodi cerpat info o tom co a jak trenovat (kdyz pominu ty, kteri vse pochopili ...).
Nemyslim, ze nekdo od nas patri k lidem, kterym je treba neustale pripominat, ze lapy - ano, pytel - ano, sparing - ano, posilovani - ano ... atd...atd... Spise naopak, ze ... neustale tady nekteri bojuji s tim, ze je velmi dulezite tyto veci trenovat a to velmi intenzivne!

Ale jinak jsem smiren s tim, ze si nekdo vari na cizi polevcicce! Co se konfrontace tyka, take vime jak to je? Proste bych nerekl, ze jsou tyto dve veci porovnatelne. Mimochodem sam jsem pred lety konfrontoval (nekolikrat aikido v praxi ... hadejte jak to dopadlo?) :wink: :D

Jojo.
Mel jsem na mysli toto: Nelze provadet "plynule" aikido (jako napriklad v tomto pripade http://www.youtube.com/watch?v=NE4jkH204pM&mode=related&search=), kdyz utok vypada takto http://www.youtube.com/watch?v=A7uHYfb6k1s. (Tedy konkretne v tomto pripade si neumim predstavit nic jineho, nez jit mu z cesty a to rychle a daleko, coz asi vypovida o me schopnosti nejake konfrontace...)

A srovnani s wch se tykalo plynulosti, nikoliv pouzitelnosti/uzitecnosti/realnosti/funkcnosti/... A to v tom smyslu, ze vy taky nedelate techniky jako jeden jediny plynuly (treba i desetivterinovy) pohyb, ale jako sled jednotlivych rychle a plynule na sebe navazujicich pohybu a proto jsem dal wch jako priklad... Nekdy se vyjadruju dost nejasne, takze to mohlo vyznit jinak...

P.S. Skoda, ze nemate skolu/pobocku tam kde bydlim :( .
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marvin » úte 22. kvě, 2007 13:17

marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » úte 22. kvě, 2007 13:26

marvin píše:http://www.youtube.com/watch?v=GYvDZOYZpUQ

:?: :roll:

hm... taky :?: ...

poslete mu zdravici:

V. Vasiliev
137 Birch Ave
Richmond Hill, Ontario
Canada - L4C 6C5
Tel: (905) 886-0483 Fax: (905) 886-7634
e-mail address: systema@russianmartialart.com
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » úte 22. kvě, 2007 14:35

:roll: :roll: jak to nazvat???záhumenková liga??asi ani to ne...
beznaděj.... :) :)
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » úte 22. kvě, 2007 14:40

Yanagi Ryuken jr. :?:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » úte 22. kvě, 2007 14:55

Tak to hadam nie. Mi fakt prislo zle pri pozerani tohto videa. Nemam slov na to. Mali ist do hollywoodu vsetci :evil: :evil: :evil: :evil:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » úte 22. kvě, 2007 15:39

4 all slovakia brothers

máte na slovensku také nějaký informačně-diskuzní server jako je tento?nebo je na slovensku také někdo tak úžasný jako je u nás "Kosmický sensei zakladatel" nebo jak všelijak mu říkají-Alois Konečný (Svaz JI-JITSU Moravy) nebo chlapci z jihu Moravy (s 8. a 9.dany karatejutsu), docela mne to zajímá
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 22. kvě, 2007 15:46

tolik zbytečných slov.... :roll: ....jéžiš...kdyby si spousta aikidoků nehrála na něco nadřazeného,ale byli to "normální" lidé,jako třeba Patrik a na nikom si nehoní,nemluví tu o nějaké vyšší škole BU.....našli jste se v aikido,lidi???No potom ho cvičte.....nikdo proti tomu přece nic nemá.Jen když začnete psát bludy o tom,že aikido tohle a aikido támhleto....mno...potom počítejte s tím,že se ozvou lidi,kteří mají odboucháno a vědí....a nedivte se,že se Vám v diskuzi postaví.A vězte,že pouhými slovy jim jejich názor nevyvrátíte.......ukázat je to potřeba......na tatami... :wink: :idea: Ale takovej tu ještě nebyl,aby se zvednul a řekl,že si půjde "zablbnout".........a přitom se tomu divím,když si tak pročítám ty diskuze o aikido...tolik obhájců a zastánců...... :?
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: :-)

Příspěvekod graver » úte 22. kvě, 2007 16:19

kumori píše:nebo chlapci z jihu Moravy (s 8. a 9.dany karatejutsu)

Tobě ty dany pořád nějak nedají spát, co :wink:
btw: kdo má na jihu Moravy ten 9.dan, že bych si rozšířil obzory?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » úte 22. kvě, 2007 16:33

4graver

a co Sensei karel Boršek 9.dan karatejutsu?a Jiří Hausner 8.dan wander ryu karatejutsu?

http://www.karate-jutsu.wz.cz/
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Trevize » úte 22. kvě, 2007 16:37

Jendis píše:tolik zbytečných slov.... :roll: ....jéžiš...kdyby si spousta aikidoků nehrála na něco nadřazeného,ale byli to "normální" lidé,jako třeba Patrik a na nikom si nehoní,nemluví tu o nějaké vyšší škole BU.....našli jste se v aikido,lidi???No potom ho cvičte.....nikdo proti tomu přece nic nemá.Jen když začnete psát bludy o tom,že aikido tohle a aikido támhleto....mno...potom počítejte s tím,že se ozvou lidi,kteří mají odboucháno a vědí....a nedivte se,že se Vám v diskuzi postaví.A vězte,že pouhými slovy jim jejich názor nevyvrátíte.......ukázat je to potřeba......na tatami... :wink: :idea: Ale takovej tu ještě nebyl,aby se zvednul a řekl,že si půjde "zablbnout".........a přitom se tomu divím,když si tak pročítám ty diskuze o aikido...tolik obhájců a zastánců...... :?

No nevím, já si teda nijak extra nadřazeně nepřipadám :D (třeba to přijde časem? :D Snad ne =))
Jak tak čtu ukropacneho poznámky, tak ten toho proti aikidu má celkem dost =)))
Hehe, tak dobře, já se za takovejch 5-10 let ozvu a můžeme dát nějaký malý sparring xD :D
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Trevize » úte 22. kvě, 2007 18:38

ukropcany píše:aikido má tú smolu, že sa moc tvári a málo dáva...

Já bych řekl, že je to hodně o tom, co od toho člověk čeká :) Jako já jsem do toho šel s tím, že se naučím aspoň trochu bránit a nic jinýho a lepšího zrovna nebylo po ruce (o tom jsem se už vykecával v jiným topicu). Přiznávám, lákala mě představa ubránění se útočníkovi aniž bych mu musel nutně nějak ublížit :D (to se hodí, v našem dokonalém právním systému) To se v BU/BS moc nevidí, řekl bych =) Ale na to, aby si to jeden mohl dovolit by musel mít sakra zkušeností, sakra natrénovaných let a taky sakra talent :)
A výchova útočníka? Ta teorie je strašně hezká
(Student se ptá mistra:"Jaká je nejsilnější technika v aikidu?"
"Když se spřátelíš s někým, kdo tě chtěl původně zabít.") , líbí se mi, ale že bych si jí byl nějak extra jistej, to ne. Ale to bude asi tím, že se zatím moje "reálné" bojové zkušenosti rovnají nule. :D
No. Tak to je můj humble opinion.
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 22. kvě, 2007 19:41

Trevize píše:Hehe, tak dobře, já se za takovejch 5-10 let ozvu a můžeme dát nějaký malý sparring xD :D

proč až za tak dlouho????Vždyť sparring Tě posouvá dopředu...ověřuješ si PRAKTICKÉ dovednosti..... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » úte 22. kvě, 2007 19:52

kumori píše:4graver

a co Sensei karel Boršek 9.dan karatejutsu?a Jiří Hausner 8.dan wander ryu karatejutsu?

http://www.karate-jutsu.wz.cz/

Jóóó, to jsou ti zde již probíraní "samodanové"... :D Až budu opravdu velký, založím WFSJ (World Federation of Sumo Jutsu) a jako "stvořitel" si udělím alespoň 12. dan s titulem Ó Shikan, ať všichni čumí! :twisted:

Trevize píše:...tak dobře, já se za takovejch 5-10 let ozvu a můžeme dát nějaký malý sparring...

Óóó, jak jsi udatný, za pouhých 5 - 10 let tréninku BU již získáš takové sebevědomí a odvahu, že se odvážíš zúčastnit malého, tedy = lehkého sparringu? 8O
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod LiPa » úte 22. kvě, 2007 20:12

ukropcany píše: ... ale keď príde nejaký "debo s igelitkami" a začne sekať múdra o životnej ceste a výchove protivníka, tak to chceme samozrejme vidieť ...

Doufám, že jsi tím nenarážel na mě :wink: - to o výchově jsem psal v souvislosti s tím, že to Ueshiba asi tak nějak myslel ...

4 Jendis
Nesmíš házet všechny do jednoho pytle - znám pár aikidoků, kteří si chodí "zablbnout" pravidelně a někteří z nich fakt umí ... teda hlavně bouchat či kopat - aplikace aiki technik je věc dost složitá a diskuze o úpravě metodiky bohužel nějak zapadla :(

Jinak představoval bych si to podobně, jako je na videu http://youtube.com/watch?v=vSDyLY-KySo postnutém diablikem do threadu Aikido-info ... o něco takového se taky snažím, i když musím přiznat, že ti týpci na videu jsou o maličko, ale opravdu jen o maličko lepší :wink: :wink: :wink:. Časem - až by si lidi trochu zvykli - bych možná ty rukavice vyměnil za grapplingové a zkusil kromě hodů sem tam i nějakou páku ...
LiPa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Trevize » úte 22. kvě, 2007 20:14

ukropacny: Ale já od toho něco málo čekám. Asi jsi mě špatně pochopil, nebo jsem se spíš špatně vyjádřil. Tak nic, měj se =)
Jendis: To protože při mé šikovnosti budu za něco málo stát až za uvedený čas. Kdybys mě někdy viděl na tréninku, nedivil by ses :D
TongPa: viz výše =)
Trevize
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marvin » úte 22. kvě, 2007 20:17

Hehe, tak dobře, já se za takovejch 5-10 let ozvu a můžeme dát nějaký malý sparring xD

to je uzasne .... vsetci do jedneho su aikidaci poserkovia ?:roll:
A to z vas robi to aikido ? ... no keby ste sa venovali niecomu poriadnemu tak mate aspon jasnu predstavu o sebe a svojich schopnostiach a nemate problem postavit sa celom k vyzve.
Take tie reci ... mozno ..., a keby ..... a neviem ..... asi by som to nevedel ..... a ked tak o 10-15 rokov ..... a ja to nepotrebujem ...
Vobec vam nedochadza aku hambu hosobiky, nula, trevize a dalsi robite pisanim tychto obludnych ubohosti tomu svojemu aikidu ?
Tento thread ma vynimocne velmi dobry nazov ... aikido vo forme ako sa vyucuje - je naozaj len pre magorov.

:roll: :roll:
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » úte 22. kvě, 2007 20:38

TongPa píše:Jóóó, to jsou ti zde již probíraní "samodanové"

Já vím, že se to tu už probíralo - jen mi unikl ten 9. dan.
Ad "samodanové" - tím myslíš, že si ty dany udělili sami? Můžeš to něčím podšprajcovat? Nebo nechceš se jich rovnou zeptat? :lol: :lol:
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na přátelé a nepřátelé