Picard píše:Tam jsou prave ty dva odkazy co jsme se saigonem uz posilali, tan treti je na dodzo ktere uz leta neexistuje.
Sorry, neuvědomil jsem si to.
Moderátor: Picard
patrik píše:Já nějak pořád nechápu, o čem je tu řeč...
Můj post není odbornější, než post někoho jinýho. Ten, kdo se ptal, ať se rozhodne, co je pro něj zajímavější nebo spíš adekvátnější odpověď. Tohle je diskuzní fórum, tak kua diskutujte
Patrik
Panda píše:Ale k věci, kdyby se mě někdo zeptal na rozdíl, řekl bych že kendo je plnokontaktní sport a iaido nekontaktní bu
Panda píše:Takže se zeptám k věci, jak je to tedy v Iaido se cvičením ve dvojici, existují třeba i školy co praktikují "sparing" ve smyslu nějákého volnějšího boje s bokkenem?
ukropcany píše:Tvoj názor je na to aký?patrik píše:Nicméně většina škol toto nemá... a samozřejmě jsou lidé, kteří se někde po tréninku kočkují s bokkeny.
Picard píše:kokam ze me patrik zase predbeh
Picard píše:Volny boj s bokkenem ve smyslu nejakeho kontakniho sparringu neni oficialni soucasti osnov AFAIK, bylo by to opravdu dost nebezpecne, i kdyz si kendisti i iaidisti obcas nekde jen tak "zablbnou" (z toho jsou pak ty boule a jelita ).
Picard píše:Kontaktni sparring (s ruznymi cvicnymi zbranemi a nekdy i s ochrannou vystroji) jsem videl akorat v kendo a v nekterych korju (patrik bude vedet vic).
Jian píše:Picard: prosim te, co spatrujes az tak nebezpecneho na kontaktnim sparringu? Podle me je to naopak nejlepsi zpusob jak se techniky naucit...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník