Tady se to rozjelo...
Takže můj názor k tématu - když je vyhazovač velkej a svalnatej, u drtivé většiny normální populace to samozřejmě větší respekt budí. Ti co mají zkušenosti samozřejmě vědí, že svaly nejsou všechno... Nezřídka je takovej "bobulák" sice hodně silnej, ale v "boji" neohrabanej a pomalej lempl. Ale pokud je někdo svalnatej a přitom dostatečně rychlej, tak to už je jiný kafe. Přirozeně taky záleží na jeho schopnostech v oblasti BS / BU.
DrGlock píše:Nevěř všemu co si přečteš na ronnie.cz, lidi tam uvažujou trošku jinak. 2-2,5g proteinu na kg je tak na tři pořádný tréninky denně, jinak musíš sypat, abys to vůbec spotřeboval. Normálně (jeden až dva tréninky denně) ti stačí na přibírání tak 1-1,5g na kg s dostatkem cukrů. To jsem si nevymyslel, to jsou informace od Doc. MUDr. P. Stejskala, CSc. z FTK Univerzity Palackého Olomouc, který je odborníkem mj. přes výživu

No tak nějak. Kulturisté jsou často naprosto posedlí "budováním svalové hmoty" a pro její přírůstek si nezřídka vědomě i nevědomě ničí zdraví. Jsem si naprosto jistý, že někteří jedinci překračují i těch 2,5g bílkovin na 1kg tělesné hmotnosti. Při dávkách 2 - 2,5g na kg dochází ke zbytečnému zatěžování organizmu, který protein v takovém množství už prostě nedokáže efektivně zpracovat... Pohybovat se v rozmezí 1 - 1,5g na kg nejen stačí, ale je to i nejefektivnější. A to je dnes i vědecky doložené. Ale komu není rady, tomu... I ze svého okolí znám případy, kdy víceletý intenzivní kulturistický trénink v kombinaci s přecpáváním se proteinovými nápoji a různými legálními (a někdy možná i nelegálními) potravinovými doplňky pro sportovce způsobil například vleklé onemocnění jater... Dotyčný "svalofil" pak trpí nejen fyzicky (je mu často blbě), ale i psychicky, neboť nemůže cvičit a den za dnem ztrácí tu svoji milovanou svalovou hmotu... A cvičit pak nemůže v řádech měsíců a někdy i roků, jakmile to v době nemoci poruší, zatíží tím játra a je mu ještě víc blbě, dostane teploty... Každopádně prodej výživy a doplňků stravy pro kulturisty je dnes slušný business, tak proč by na kulturistických serverech uváděli 1 - 1,5 g, když jejich zákazníci rádi
koupí a sežerou dvojnásobek?
Jinak pro luena a DrGlocka:
Trochu mi uniká příčina vašeho "duelu"...

Když se na ty vaše příspěvky podívám s odstupem, tak mi připadá, že DrGlock tady chtěl pouze napsat, jak má drobnější jedinec (že by vlastní případ?

) šanci úspěšně vyřešit fyzický konflikt s někým velkým a silným. Nabádat tady k útokům na vyhazovače a podobné zhovadilosti asi nechtěl, snad se nepletu... Na takový nápady, jako chodit se někam úmyslně prát, přece máme tady na fóru jiné "experty"...

Co se týče luenových příspěvků ohledně možných důsledků zapojení se do nějakého drsnějšího konfliktu - k tomu není co dodat, realistické a dostatečně ponuré nastínění toho, jak to může dopadnout... Tak už toho vy dva nechte, nebo vám strýček TongPa naplácá!