Moderátor: PC
Meditaci je zpoustu druhu a kazda ma jina uplatnení.Ardno píše:Zduř lidi chtel sem se zeptat jestli tu ma nekdo neake zkusenosti s meditaci a jak ji spravne uplatnovat (myslim ze je to docela zajimave tema)
kazdopade diky predem za vase prispevky
Snooorri píše:Meditaci je zpoustu druhu a kazda ma jina uplatnení.Ardno píše:Zduř lidi chtel sem se zeptat jestli tu ma nekdo neake zkusenosti s meditaci a jak ji spravne uplatnovat (myslim ze je to docela zajimave tema)
Ardno píše:Zduř lidi chtel sem se zeptat jestli tu ma nekdo neake zkusenosti s meditaci a jak ji spravne uplatnovat (myslim ze je to docela zajimave tema)
Pepah píše:Meditace je velmi siroky pojem, a ma velmi mnoho vyznamu.![]()
Papah píše:Pro nekoho to muze byt posezeni v klidu pod stromem,
Pepah píše:pro nekoho to ma pevna pravidla dle ruznych smeru/uceni ...
luen píše:
Pravidla nepravidla ... to uz je na tom jak je kdo schopen to chapat a nebo co uprednostnuje ... Tak jinak, co je cilem meditace?
luen píše:... Tak jinak, co je cilem meditace?
defendu píše:Kur..,když to teď po sobě čtu,vypadá to jako bych si hrál na nějakýho zenovýho ......![]()
defendu píše:Problém je v tom,že meditace nemá žádný cíl.Být právě teď,právě tady - žádná myšlenka na minulost,žádná představa o budoucnosti,prostě jen Teď.Je to tak neskutečně jednoduchý,že to jen málokdo pochopí.Neexistují žádné "druhy" meditací,jen teď a tady,nic víc.To je meditace.
Kur..,když to teď po sobě čtu,vypadá to jako bych si hrál na nějakýho zenovýho ......![]()
xavier píše:Tak ja nevim - cetl jsem, ze meditace je stav kdy pauzy mezi myslenkami, ktere se ti i v klidu honi hlavou, jsou tak velke, ze vnimas svou pravou podstatu...
practice píše:hele Luene, neznas nahodou Empty Bella?
Ardno píše:Zduř lidi chtel sem se zeptat jestli tu ma nekdo neake zkusenosti s meditaci a jak ji spravne uplatnovat (myslim ze je to docela zajimave tema)
Pepah píše:Mam zkusenost s buddhistickou meditaci. Jeden vikendovy zased, pus neco malo nameditovano doma. Ptas-li jak ji spravne uplatnovat, odkazu te na nejaky podobny vikendovy kurz kde se ty zaklady naucis. Co ti nedoporucim je ptat se na meditaci lidi kteri nemaji mnoho nameditovano, IMHO aspon par tisic hodin (proto se na to neptej ani me). Prijde mi totiz ze je to jako kdyby ses ptal na bojove umeni nekoho kdo dochazi nekam prvnich 5-6 hodin. Pripadne se to jeste lepe uci sam, coz mi prijde u meditace celkem rozsirene
majkx píše:... já můžu s určitostí říct, že meditace je mi zapovězená, před lety jsem zkoušel sezení v lotosovém květu či seiza a pro mě to není chcípal jsem u toho bolestí.
Pepah píše:...Co ti nedoporucim je ptat se na meditaci lidi kteri nemaji mnoho nameditovano, IMHO aspon par tisic hodin...
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník