jelikož už jsem z "branže" několik let pryč, tak mám jen informace od lidí, kteří jsou ještě v "systému" a pravda je, že nejlepší podmínky (výcvik, plat, vybavení) je dnes v rámci AČR jen a jen u SOG.jak dlouho mají kluci z "šestky" glocky a m4?co spojovací a pozorovací prostředky?jistě primární určení SOG a SSS je jiné, nicméně stílet a komunikovat potřebuješ tak jak tak...mimochodem, když k "nám" zavítali po revoluci "mládenci z druhého břehu" tak byli překvapeni naší úrovní, prý netušili, že jsme na tom tak dobře (úroveň vycvičenosti)a neříkal to nějaký generál na recepci, ale serža se zkušeností z viet a z panamy.no, tenkrát nebyli goráče a mns

musela stačit celta...

ale vážně, to co se děje ve vyškově na té VA je celkem funny, myslel jsem, že instuktoři jsou vždy ti nejlepší, nejzkušenější, s profesní a životní zkušeností, ale opak je pravdou, když byl syn mého kolegy vyslán po 9 letech služby a po 3 misích (KFOR, Kuwait, Iraq) na praporčický kurz do VA Vyškov a hned první den si před ně stoupl nějaká profík ve špadně padnoucích maskáčích, s baretem jak Picasso a začal po nich řvát a´t se probudí, že se právě ocitli v pekle a jejich jediným možným vysvobozením je výcvik, kterým projdou, tak si hned málem prokousl ret, aby se nesmál...tomu profíkovi bylo 23 let!!!!!co takový ví o armádě o životě, co tě může naučit?ano pane, ne pane?zazvonit na zvon?hovno!dneska se otáčíme na západ, dřív jsme nakukovali na východ, nakukovali, protože my jsme nikdy nešli cestou rusů, měli jsme svou cestu v rámci tzv. "speciálních jednotek"
jenže dnes je in a cool být made in usa, jistě vše je o penězích a ty k AČR tečou z amerického fondu z kterého se dá pořídit zajímavé vybavení.
abych to uzavřel, jsem rád tam kde jsem a za to co jsem zažil...