seanae píše:Dobrej film je 36 komnat shaolinu ale je to dost prehnany, ze ten typek se stane tak rychle mistrem a uplne zmeni svoji povahu. Jinak ten Bruce Lee ma taky dobry filmy. Ale dobre vynika i Jet Li ten ma skvely filmy. Ale vybornej priklad Jemnyho kung fu mas v klasice "Kung Fu Legenda pokračuje" Kwai Chang Caine si to tam dava moc pekne a i ta filozofie filmu je good![]()
seanae píše:Ale vybornej priklad Jemnyho kung fu mas v klasice "Kung Fu Legenda pokračuje" Kwai Chang Caine si to tam dava moc pekne a i ta filozofie filmu je good 8) 8)
seanae píše:Myslim ze poznam solidni kung fu kery tam predvadel.
seanae píše:no to ne zrovna![]()
nezapomen kolik mu tam bylo, a vubec co si predstavujes pod kung fu? Jenom sestavy a mnichy s rychlejma vybojema? Kung fu je predevsim o praci s energii a jako zakladni pohyb by se dali brat kruhy. Tai ti mas taky kung fu. Nemyslim ze ten serial byl ztovna svetovej ale co tam bylo to bylo kung fu a takovy kery bych si predstavil i prapuvodne v rukou mnichu ci knezich s cchi kungem nebo falunem
seanae píše:no to ne zrovna :roll:
nezapomen kolik mu tam bylo, a vubec co si predstavujes pod kung fu? Jenom sestavy a mnichy s rychlejma vybojema? Kung fu je predevsim o praci s energii a jako zakladni pohyb by se dali brat kruhy. Tai ti mas taky kung fu. Nemyslim ze ten serial byl ztovna svetovej ale co tam bylo to bylo kung fu a takovy kery bych si predstavil i prapuvodne v rukou mnichu ci knezich s cchi kungem nebo falunem
seanae píše:no to ne zrovna![]()
seanae píše:Hmm tak jo fakt skoda ze uz nikdo nevi o pravym spektu bojovych UMENI. A to ze nema s energii nic spolecnyho to fakt jako me dostava :( :roll:
To je prece hlavni ve vsech bojovych umenich. A jestli uz se to nekde ani nezminuje a uci se jen suchej bojovej princip. Tak to ztraci uplne to na cem to stoji. Vnitrni aspekt bojovych umeni je preci umeni duchovni. Vnitrni rovnovaha a soulad s okolnim svetem a bytostmi. Harmonie. Co si myslite ze znamena to kolecko s cernym kolem v bilym poli a bilym kolem v cernym poli alias monada?????? Situace s Bodhidarumou kerej sedi v jeskyni a vrta pohledem do zdi a pak uci v Shaolinu kung fu. Shaolini kery se "napichujou" na ostepi pomoci zelezny kosile. Porad nic??? Zadna energie???? Skoleni utocnika tlakovou vlnou, nebo jen cchi. Porad nic???? Zadna energie???
Uz mi tady zacina neco zavanet.
seanae píše:Hmm tak jo fakt skoda ze uz nikdo nevi o pravym spektu bojovych UMENI. ... Skoleni utocnika tlakovou vlnou, nebo jen cchi. Porad nic???? Zadna energie???
seanae píše:zajimalo by me co pak ma za vyznam jim rikat buddhiste
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků