Moderátor: Picard
pucmaz píše:DMC: jiste nesetkal. Protoze to jsou techniky karate a ty se musi cvicit. Na Okinawe si mohlo trening karate dovolit jen velmi male mnozstvi lidi a vetsinou to byli jen ti z majetnych rodin. Takze mas pravdu, stejne jako dnes by ses pri sebeobrane nejcasteji setkal s nekoordinovanymi haky od pasu, fotbalistickymi kopy atp.
patrik píše:To by jednou mohl někdo zpochybňovat nindži a elfy.
Patrik
kik píše:čau dmc tak sem s tou aplikací jsem zvědaví .Konečně se mi to líbí bavíme se o technikách .
Angus píše:jd-man píše:A co když zrovna bude chtět udělat něco jinýho?
Na něco jiného jsou zase jiné kata a jejich aplikace![]()
DMC
![]()
Dong_wu píše:Zajímavá debata o "pravých" aplikacích kata...........
Kdo vlastně určuje, která aplikace je správná a která špatná?
V čínských sestavách má každá technika poměrně širokou škálu aplikací a zaměřením na jednu z nich se člověk v podstatě ochuzuje o ty ostatní..........
Číňani učí, že by měl člověk spíš vědět na co všechno se to dá použít a pak to zařadit do praxe podle situce a svých možností.
Vždycky jsem si myslel, že tohle je pro většinu ABU společné.
Docela rád bych na to znal názor někoho, kdo tomu rozumí - třeba PUCMAZ..........
jd-man píše: Jak dostat jeho zápěstí za bod "základny" páky (nebo jak to mám nazvat - v tomhle případě asi bok, břicho nebo kyčel). Pokud je mnohem silnější. Pak by to šlo asi ještě rychlým krokem, příp. posunem. Jestli ale on táhne? Nebo jak si to představujete?
Angus píše:Aby to fungovalo, chce to dát do souvislosti s pohybem nohou.
ukropcany píše:4roza - tiež kukám... snažiť sa hýbať rukami aj nohami spolu, to je nejaká blbosť...
Angus píše:luen píše:Angus píše:Aby to fungovalo, chce to dát do souvislosti s pohybem nohou.
Hlavne u toho clovek musi myslet ... tak nejak politickya souvisle
![]()
![]()
![]()
tak nějak, nechytat za slovíčka a dát si to napřed do souvislostí
Angus píše:Aby to fungovalo, chce to dát do souvislosti s pohybem nohou.
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků