Pro mě a několik dalších to byla první živá zkušenost s KRAV MAGA. A byl jsem nadšenej.
Klasicky se začalo vyprávěním o historii KRAV MAGA, protažením, pak se jely jednoduchý útoky do rúzných stran s tím, že nejdříve se jely kopy, následně když se dostaneš blíž tak údery, kop kolenem a pak kladivový úder, načež ho odstrčíš a kontroluješ svoje okolí, kvůli případným dalším nepřátelům. Pokračovalo se obranou proti úderům, následně boj proti více útočníkům, později i ozbrojeným (nože). Dále techniky na zemi proti kopu (fotbalový kopnutí) ze strany a pak proti bodání nožem ze strany (držení klasické/sekání do ledu).
Potom sebeobrana proti škrcení (nejdříve jsme se nenechávali chyitit a poté se zavřenýma očima se necháš chytit a aplikuješ techniku proti škrcení samozřejmě už s otevřenýma očima

) a to i ze strany, kdy byl důležitý princip strhávání ruky/ou, který jsme následně aplikovali proti vyhrožování nožem zblízka ze strany, kdy tě protivník přidržuje těsně u sebe druhou rukou. Jela se ještě obrana proti vyhrožování s nožem ze strany, kdy tě neomezuje (nedrží) druhou rukou. Také jsme cvičili přehazování nože (gumového) ve dvojici mezi sebou za pohybu, kdy se občas útočilo nožem a při upadnutí nože se dělal za trest klik.
Dále obrana proti vyhrožování nožem/pistolí ze předu.
To vše zakončeno simulací situace, kdy si jdeš vybrat peníze do bankomatu a útočník tě jakýmkoliv způsobem přepadne.
Pak bylo akorát rozloučení, kdy se rozdávaly certifikáty o absolvování semináře a focení.
Takové ty věci, netýkající se příliš cvičení jako takového (osvěžení apod.), jsem vynechal.
Možná jsem něco omylem vynechal, nebo nenapsal ve zprávném pořadí.
To je velmi stručný souhrn...
Na konci jsme také byli informováni, že by už konečně měly být v Praze pravidelné tréninky KM od října
Více na
http://www.krav-maga.cz/
Překvapení, rychlost, agrese.
KISS-Keep It Simple Silly
SFOD-D