účinek teleskopu

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Emanuele » čtv 28. čer, 2007 16:08

2Emanuele
ale paralizér co já vím tak nefunguje jako ve filmu že se někoho dotkneš a on spadne, takže by bylo potřeba delší kontakt a ten ti útočník rozhodně nedovolí už jen z čisté obrané reakce když se ho tím dotkne, navíc je potřeba být v přímé blízkosti aby se ho mohla tím dotknout a musí vybrat vhodné místo kde nebude zavazet oblečení....no možná když útočník při útoku na chvíl usne tak to půjde použít, jinak ho tím jenom nejspíš jen nasere on jí ho sebere a vyzkouší na ní.....

jestli bydlis v praze tak ti dotahnu holku co jednomu skinovi elektricky paralizer nacpala do obliceje a pak utekla a rikala ze to bylo OK :wink:
jestli neveris tak se sejdeme na Vaclavaku a muzes to vyzkouset :wink: :lol:

ale mas pravdu,opravdu tovyznelo blbe,opravdu si nemyslim ze to funguje jako ve filmech ale kdyz holka ma trochu chladnou hlavu jako tamta ,a delala povolnou a v dobry situaci,proste jak sem rekl,zalezi na holce a na agressorovi :!:

:roll: :roll:[/quote]
Sem sracka ale trenuju tvrde. NO PAIN NO GAIN!!
Emanuele
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » čtv 28. čer, 2007 16:49

Hosobiki píše:no a když si teda o toho někoho rozmlátil ten obušek, byl ti alespoň k něčemu? myslím nějak podstatněji... nebo si myslíš, že třeba takový boxer by ti pomohl stejně nebo víc? teda, já mám teleskop fakt ráda, jenom si nějak nedovedu představit, co by to s někým udělalo ve skutečnosti... (dovedu si představit tak maximálně, co by se stalo, kdybych ho někomu vrazila do oka...)

boxer je neco jineho ... musis byt bliz a ja ho moc v lasce nemam ... pokud ti nepadne presne do ruky, tak se akorat sama zranis :wink:

Teleskop je v poho, ale pocitej s tim, ze je na jedno pouziti (pokud ho nevytahnes pouze na zastrasovani) ... jakykoli teleskop se ohne a uz ho neslozis ... ale funguje dobre ... pokud s nim take neco umis :wink:

U tehle srandicek pozor, aby se teleskopu nezmocnil protivnik ... to je pak prekerka :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » čtv 28. čer, 2007 17:24

Luene, ohne se jenom nekalenej. Ty jsou sice o trochu levnější, ale opravdu k ničemu = na jedno použití. Když už teleskop tak jedině kalenej a ten jsem ještě neviděl rozbitej, a to jsem už viděl opravdu extrémní "testy" :lol: Chtěl jsem se tě zeptat na to jak se ti podařilo teleskop zničit, ale podle tvé poslední odpovědi jsem pochopil, že jsi měl asi nekalenej. Jestli jsi fakt měl kalenej tak mě dost zajímá cos dělal, že si ho zničil.
Jinak jakékoli zbraně když se zmocní soupeř je problém. Hodně policajtů by mohlo vyprávět jak dostali svojí tonfou. Statistiky mluví jasně, že dost lidí je zraněno nebo zabito vlastní zbraní :? takže pozor, je třeba si svoje hračky hlídat :lol:
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 28. čer, 2007 17:39

BuFF píše:Luene, ohne se jenom nekalenej. Ty jsou sice o trochu levnější, ale opravdu k ničemu = na jedno použití. Když už teleskop tak jedině kalenej a ten jsem ještě neviděl rozbitej, a to jsem už viděl opravdu extrémní "testy" :lol: Chtěl jsem se tě zeptat na to jak se ti podařilo teleskop zničit, ale podle tvé poslední odpovědi jsem pochopil, že jsi měl asi nekalenej. Jestli jsi fakt měl kalenej tak mě dost zajímá cos dělal, že si ho zničil.
Jinak jakékoli zbraně když se zmocní soupeř je problém. Hodně policajtů by mohlo vyprávět jak dostali svojí tonfou. Statistiky mluví jasně, že dost lidí je zraněno nebo zabito vlastní zbraní :? takže pozor, je třeba si svoje hračky hlídat :lol:

Nekalenej se rozletne/rozpadne a kalenej se ohne a uz ho neslozis zpet! Vlastni zkusenost ... zadne filmove ci propagacni testy vyrobcu :lol: :wink:

Kosti v lidskem tele jsou tvrde ... jinak co se tyka tech zkusenosti, uz jsem o tom psal v jinem vlaknu ...
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » čtv 28. čer, 2007 19:49

takže se dřív ohne než se něco zlomí? (ta otázka zní hodně blbě.. ale nějak se mi momentálně nechce přemýšlet - tak to neberte doslova... s nadhledem, prosím:) tuším, že tu někdo psal něco o zlomených kostech (nehcce se mi to hledat :oops: ). Sem se zkušenostmi!:)
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Hosobiki » čtv 28. čer, 2007 19:49

tím "něco zlomí" myslím kosti...
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 28. čer, 2007 20:04

Hosobiki píše:
ukropcany píše:4lyy - ale Ty si písala "nežnú dievčinu", nie "slonicu"... :twisted: :wink: :P :wink:

héééj!!! jakou slonici!!! já ti dám - boxer - neboxer!!! sedmdesát kilo je náhodou ještě v klidu!!!! tsssss!!! jsem uražena... :evil:

Hehehehehhee :lol: :lol:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod BuFF » čtv 28. čer, 2007 20:05

luen píše:Nekalenej se rozletne/rozpadne a kalenej se ohne a uz ho neslozis zpet! Vlastni zkusenost ... zadne filmove ci propagacni testy vyrobcu :lol: :wink: ...

Mlátil jsem s ním do železný trubky, rozbíjel cihly atd. kolegové díky němu "uklidnily" dost konfliktů, ale ty si první komu se ohnul při běžný práci. Asi řádnej qigong :lol: U ASP je snad dokonce garance, že když ho ohneš nebo jinak poškodíš tak ti ho vyměnej zdarma za novej (.. ale tohle nevím přesně.) Určitě se ale žádnej kalenej neohne po první až 10 ráně. jestli tohle umíš tak se příjdu k vám kouknout na trénink abys mi to předvedl, protože takovouhle magii jsem ještě neviděl a rád se něco novýho přiučím :wink: Propagační testy jsou sice reklama a lákadlo, ale můžeš si je sám kdykoli zopakovat a třeba nože od Coldsteelu většinou vydržej to samý co propagujou na videu. S teleskopama je to podobný. Kalená trubka se podle mých zkušeností jen tak lehce neohne a je prostě hodně odolná.
Inter verba et actus magnus quidam mons est
Mezi slovy a činy stojí vysoká hora.
BuFF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » čtv 28. čer, 2007 20:13

Skateordie píše:
Hosobiki píše:
ukropcany píše:4lyy - ale Ty si písala "nežnú dievčinu", nie "slonicu"... :twisted: :wink: :P :wink:

héééj!!! jakou slonici!!! já ti dám - boxer - neboxer!!! sedmdesát kilo je náhodou ještě v klidu!!!! tsssss!!! jsem uražena... :evil:

Hehehehehhee :lol: :lol:

taky to schytáš! :evil:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Skateordie » čtv 28. čer, 2007 20:42

Ste ma sokovali. Ja som si kupil teleskop, ale necakal som, ze sa to tak rychlo moze posrat, ale na druhej strane, ked ma to uchrani pred zranenim, tak kaslem na 1000 Sk :wink: Inac kamarat o tiez raz pouzil na jedneho typka. Bol to ale poriadna skrina a zobral ho cez hlavu a ze teleskop sa rozletel, to je sila, ale este vacsia sila je, ze neodpadol a stal na nohach 8O 8O 8O
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 28. čer, 2007 22:19

Emanuele píše:jestli bydlis v praze tak ti dotahnu holku co jednomu skinovi elektricky paralizer nacpala do obliceje a pak utekla a rikala ze to bylo OK :wink:
jestli neveris tak se sejdeme na Vaclavaku a muzes to vyzkouset :wink: :lol:

ale mas pravdu,opravdu tovyznelo blbe,opravdu si nemyslim ze to funguje jako ve filmech ale kdyz holka ma trochu chladnou hlavu jako tamta ,a delala povolnou a v dobry situaci,proste jak sem rekl,zalezi na holce a na agressorovi :!:

:roll: :roll:

no to nebydlím nějakou tu stovku odtamato....

já věřím že se nějaká dokáže ubránit pomocí tohodle, ale to i třeba s lakem na vlasy, nechtama atd.... jsem chtěl jen upozornit na hodně velké nebezpečí v obraně s tímhle to. Každopádně škoda, že je tak daleko klidně bych to zkusil v modelovce jak by to zabralo na mě.
Ona je taky jiná situace se bránit nějakýmu plešatýmu debilkovi co ju chce dostat do postele a útočníkovi který ji chce znásilnit! či napadnout tomu zasranýmu náckovi asi moc nešlo o tohle a ona toho využila, třeba by to dokázala i jindy, ale takových myslím moc nebude. Pokuď chce útočník zaútočit a hodněkrát je to skrz nějakou flignu nenechá jí prostor na tohle a bude si všimat kde má ruce a co má v nich, bohužel i kamarátka na tohle doplatila a sprej jí byl k ničemu :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » čtv 28. čer, 2007 22:27

2luen

já slyšel jen o jednom případu kdy se kalený teleskop rozbil a šel v poho vyreklamovat, ale to pouze o jednom s x ze ktrými se nic nestalo...a i prodejce tehdy tvrdil,že i šmejd se hold občas objeví a že takový rád vymění.

ty co se ohly byly všechny nekalené a to při ráně o boudu udělalo hned a pak už se složit samo nedali, ale bojovat se s nimi určitě dalo.

No i kdyby se ohnul ten kalený tak či tak posloužili svému účelu a když se člověk vrátí domů zdravý tak těch 1000sk, 630kč je zanedbatelná položka dle mě....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 0:02

BuFF píše: ... ale ty si první komu se ohnul při běžný práci. Asi řádnej qigong :lol: ...

... Určitě se ale žádnej kalenej neohne po první až 10 ráně. jestli tohle umíš tak se příjdu k vám kouknout na trénink abys mi to předvedl, protože takovouhle magii jsem ještě neviděl a rád se něco novýho přiučím :wink: ...

Mas-li dobrou pojistku :lol: Je pravda, ze se mi to stalo pred 6-ti lety, ale nemyslim, ze se od te doby prislo na nejakou "bozskou" ocel :?: :idea: a vim o vicero pripadech, takze varianta - zmetkovy kus - odpada :(

Steheni kost je vazne hodne pevna ... sice zakrupala, ale teleskop byl na vyhazov :cry: :evil: Jinak souhlas, ze i to jedno pouziti je porad dobry pomer ... zivot za tu investici urcite stoji :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pát 29. čer, 2007 7:36

BuFF píše:U ASP je snad dokonce garance, že když ho ohneš nebo jinak poškodíš tak ti ho vyměnej zdarma za novej (.. ale tohle nevím přesně.)

Pokud to tak je tak je trochu podfuk, protože ten kdo ví něco o materiálu ti potvrdí, že kalený materiál spíše praskne než se ohne oproti nekalenému (strukturální změny oceli), jelikož je velmi tvrdý ale křehký tzn. není vhodný na dynamické namáhání, v případě teleskopu spíš hraje roli použitá ocel a tu má ASP určitě dobrou.
Já mám takovýho vobyč a vozím ho v přihrádce u dveří auta. Vytáhl jsem 2x nepoužil ani jednou.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 29. čer, 2007 9:05

Toman píše:Pokud to tak je tak je trochu podfuk, protože ten kdo ví něco o materiálu ti potvrdí, že kalený materiál spíše praskne než se ohne oproti nekalenému (strukturální změny oceli), jelikož je velmi tvrdý ale křehký tzn. není vhodný na dynamické namáhání, v případě teleskopu spíš hraje roli použitá ocel a tu má ASP určitě dobrou.
Já mám takovýho vobyč a vozím ho v přihrádce u dveří auta. Vytáhl jsem 2x nepoužil ani jednou.

Nemusi to byt reklamni podfuk, je spousta zpusobu kaleni a nasledneho tepelneho zpracovani. Ocelova lana, na kterych napr. vysi vytahy, jsou taky kalena a pritom nejsou krehka. To samy jsou lzice bagru (ty drapaky myslim) a sekace zbijecek... vysoce oteruvzdorna, houzevnata, tvrda ocel zvlaste vhodna pro dynamicke namahani... a samozrejme kalena. Zalezi, jak jsi psal, na materialu.

Zajimalo by me, jakto, ze se Luenovi kaleny teleskop ohnul o steheni kost a BuFFovi o zeleznou trubku ne. Steheni kost je jiste velni pevna, ale zelezna trubka je pevnejsi.
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Toman » pát 29. čer, 2007 10:15

pe25tr: Díky za poznámku samozřejmě máš pravdu. Pokud jde o povrchové kalení a jádro zůstává houževnaté no problem (u těch zubů jsou i jiné povrchové úpravy kvůli abrazi proto jsou drahý jak prase). Myslel jsem to tak aby si někdo nemyslel že si to zakalí doma sám a bude mít kalený za cenu nekaleného :wink:
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 10:30

pe25tr píše:Zajimalo by me, jakto, ze se Luenovi kaleny teleskop ohnul o steheni kost a BuFFovi o zeleznou trubku ne. Steheni kost je jiste velni pevna, ale zelezna trubka je pevnejsi.

Mozna sila uderu? Mozna jine odhodlani ... trubka ti o zivot neusiluje (tedy pokud ta trubka nema jmeno a ... :lol: ) ... Jinak prave ten kalenej se mirne ohnul v vzdy ve spojich a uz nesel zasunout zpet. Jak jsem napsal BuFFovi rad mu to ukazu, ale musi "stat" modelem, aby pak netvrdil, ze jsem ho ohnul o wing chun terminatora :lol:

Zdravi lidi v nasi skole je mi prednejsi nez neci vira v nerozbitnost kaleneho zeleza :wink:

Dale bych polemizoval s tim, ze steheni kost je mene pevna nez zelezna trubka. Protoze nejsme "trubky", tak vime, ze zalezi na tride oceli na jejim zpracovani, zuslechtovani, veskere technologicke procesy vyroby "Trubky" a metalurgicke zpracovani slitiny kovu ... (napr. povrchove upravy ... popousteni, kaleni, termochemicke zpracovani oceli... vlastnost kovu udavaslozeni a pomery vzacnych chemickych prvku ....) Ta strojarna se na mem postoji podepsala ...
Panove a damy az vam priste nekdo bude tvrdit, ze ma nerozbitnou ocel, tak mu ji vemte a utikejte s ni do NASA ... daji vam za neco takoveho 1/2 USA ... uz "X" stoleti se hleda material, ktery by mel mit vlastnosti BuFFova teleskopu ...

Zelezna trubka je fakt nic nevypovidajici pojem, ktery nemuze byt srovnatelny s cimkoli. Je nejake mozna neco pevnejsi nez tajemne nic? Muzeme se bavit o konkretnich materialech, jejich vlastnostech a serioznich zatezovych testech ... jinak je to diskuze urovne:
vydrzel by vic Vandam nebo brukli? :wink: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pe25tr » pát 29. čer, 2007 10:59

luen píše:Mozna sila uderu? Mozna jine odhodlani ...

Ok.
luen píše:... Jinak prave ten kalenej se mirne ohnul v vzdy ve spojich

Ok.
luen píše:Dale bych polemizoval s tim, ze steheni kost je mene pevna nez zelezna trubka. Protoze nejsme "trubky", tak vime, ze zalezi na tride oceli na jejim zpracovani, zuslechtovani, veskere technologicke procesy vyroby "Trubky" a metalurgicke zpracovani slitiny kovu ... (napr. povrchove upravy ... popousteni, kaleni, termochemicke zpracovani oceli... vlastnost kovu udavaslozeni a pomery vzacnych chemickych prvku ....) Ta strojarna se na mem postoji podepsala ...

No ja si nepredstavoval zrovna okapovou trubku z 0.6mm plechu z oceli tridy 10, ale dejme tomu lesenovou trubku...
luen píše:Panove a damy az vam priste nekdo bude tvrdit, ze ma nerozbitnou ocel, tak mu ji vemte a utikejte s ni do NASA ... daji vam za neco takoveho 1/2 USA ... uz "X" stoleti se hleda material, ktery by mel mit vlastnosti BuFFova teleskopu ...

A co takhle pouzit material steheni kosti :lol: :idea: .

Jinak tomu, ze se teleskop (i z fajnoveho draheho legovaneho kaleneho na vysokou teplotu popusteneho materialu) muze ohnout ve spojich, bych docela veril. Kolik jsou ty trubky do sebe zasunute (zhruba), kdyz je teleskop vysunuty?
pe25tr
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod jox » pát 29. čer, 2007 11:07

Ale notak, chlapi, tahle taky neni zrovna slonice, ale 50 kilo bych jí nehádal.
http://www.pooh.cz/fun/ruzne/matrix-seran.jpg
:P
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 29. čer, 2007 11:15

pe25tr píše:Jinak tomu, ze se teleskop (i z fajnoveho draheho legovaneho kaleneho na vysokou teplotu popusteneho materialu) muze ohnout ve spojich, bych docela veril. Kolik jsou ty trubky do sebe zasunute (zhruba), kdyz je teleskop vysunuty?

Mimochodem tak kost nad kolenem rupla, takze matros je dobrej, ale nevydrzel ... kdysi bylo hojne uzivano kostenych nastroju a zbrani ...

:wink: :wink: :wink: Vyborne konecne jsme se dostali ke slabine teleskopu takze 100 bodu 8) ono to ukotveni nesmi mit moc velkou vuli a je to reseno konickym tvarem v zapustene casti ... plochy museji jakoby zapadnout do sebe ... a pak staci i mensi deformace tvaru a je po teleskopovani, protoze ty plochy uz nezapadaji a nebo dokonce brani pohybu (po akci nejde zasunout, rozebrani nepomuze, protoze nevysunes mensi casti z rukojeti ... narovnat to take nejde ... vzdy se tim totalne dodelaji spoje ...)

Kdyby ta operna plocha ve vysunutem stavu byla delsi ... byl by zase o to kratsi teleskop ...

Neklepsi je mit HROMOVOU HUL boha Enlila a je to :lol: :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...