chachar píše:pokud te nekdo napadne co asi muze chtit?
zmatit te, okrast pri nejhorsim zabit. takze bych moc nevahal ho tim teleskopem prastit do hlavy
pokud te nezna a jsi z vetsiho mesta jen tezko te najde...
teleskop je precejenom kus kovu a pokud ho na nekoho pouzijete myslim ze nema nejmensi sanci
ucit se nejakes slozite techniky s teleskopem nema si myslim cenu
at ho trefite kamkoli bude to hoodne bolet
Makoto píše:To je presne ono, ta paranoia, ze hned kazdy, kdo te napadne, te chce zabit a pote jeste znasilnit....Proto se pritvrzuje v technikach sebeobrany, proto se hned uci jit s delem, kde by stacilo trochu zrucne konverzace. Kazdy by hned strilel pri sebemensi znamce nebezpeci, kazdy by hned bodal, jakmile se nekdo jen krive podiva. Nedavno jsem na tohle tema slysel hezke pojmenovani - spirala nasili. Vytaci se porad rychleji a za chvili aby se clovek bal udelat vtip na adresu nekoho jineho....
Vsimni si jak jsou ted v mode vsechny ty reality self defense, kde se lidi uci jak co nejrychleji nekoho zmrzacit a pritom zapominaji na komunikaci. Sorry...ale uz je to hodne viditelne...kdyz me nekdo napadne, hned ho svacnu po hlave....a co kdyz te jen chtel vystrasit, co kdyz chce jen tve penize, co mas zrovna v penezence...budes pak zit celej zivot s tim, ze jsi zmrzacil nebo zabil cloveka pro par korun, bundu ci hodinky? Hodne stesti
zm píše: O.K., souhlas se vším cos napsal, ALE (jak já ty "ale" nesnáším) ruku na srdce - ty bys mu těch pár korun, bundu či hodinky dal (navíc mi to připadá, že jsem to už někde četl)?
Kde je ta hranice, co všechno bys mu dal, a jak poznat, jestli by mu to stačilo? "S jídlem roste chuť". ®ádné dvě situace nejsou stejné, stejně jako žádní dva lidé nejsou stejní. Dobrý výsledek jedné ("vykecat" se z toho, ustoupit = štěstí?) nelze přece vztahovat i na jiné situace. Má vůbec právo někdo chtít "te jen vystrasit, co kdyz chce jen tve penize, co mas zrovna v penezence...". Má na to právo? V tom "švácnutí po hlavě", které jsi zmínil já osobně taky vidím určitou "omezenost". Řešení?
Nerad bych opomněl fakt, když to jednomu jednou, podruhé, ... projde, jednoduše pokračuje, až máme asociála jak vyšitého. Opakuju - "s jídlem roste chuť".
ukropcany píše:4zm - keď ma prepadne debil a viem to vybaviť tým, že mu tú tisícku dám, tak nech si berie... kudla do brucha a následná PNka stojí ďaleko viac... alebo nejaká fajnová žltačka... máme v baráku feťáka, akurát na našom poschodí, v celom baráku jeden a akurát u nás... hulia na chodbe, občas nejaká striekačka na medziposchodí... potrebujem sa s tým krétenom dostať do konfliktu aby keď pôjde žena s malým von, tak ju niekde prudil? Alebo malému niečo spravil, alebo mi auto podpálil? Serem naňho... Mier je často dôležitejší ako pravda...
zm píše:I s tebou (ač nerad) nade všecko souhlasím. Znova se ale ptám, kde je ta mez? Přijde zítra znovu, zase mu dáš? A pozítří? Jsi pro něj snadný cíl, bez námahy získá, co chce. Nedáš? Možná ti bude vyhrožovat zrovna tím, o čem teď jen přemýšlíš ("... aby keď pôjde žena s malým von, tak ju niekde prudil? Alebo malému niečo spravil, alebo mi auto podpálil?"), anebo to rovnou udělá. Přijmeš to riziko? Anebo mu budeš dávat pořád? Jak daleko to necháš dojít? Máš možnost to přece vyřešit napoprvé a taky jednou provždy. Jsou přece různé prostředky.
Zde bych řekl, že narážíme na to, co už tady popsal Makoto.
Pohybujeme se v rovině názorů a já se pouze ptám. S mnohým jsem se setkal přímo v praxi a i přímo na vlastní kůži, proto se ptám na různé názory.
Makoto píše:Psal o tom Matej Novak ve sve knizce o Jujutsu a ja si na to vzpomnel, kdyz jsem si cetl ty radoby tvrdacke soudy, jak by kazdej hned tasil a bodal. To mi pripomnelo - v poslednim cisle Black Beltu psali o tom, ze TV take pomaha k vytaceni spiraly nasili. Nedavno tam (opet) nejakej magor strilel na stredni skole. TV pak rekla, ze se u neho naslo jeste dalsich 58 naboju, ktere mohly zabit dalsi lidi...dalsich 58 spoluzaku... V Black beltu psali, ze to je neskutecna pi...na. Je to stejne, jako by rekli, ze u neho nasli nuz, kterzm mohl podrezat dalsich 200 lidi...mohl, anebo taky ne....podle tehle logiky musi zavrit kazdeho....nosis sroubovak? Jebne ti a muzes pobodat 138 lidi, ktere jsou ve tvem okoli. A u nas je to podobne. Zrovna ted o vikendu jsem popijel s kamosema, kteri bojovky nedelaji, ale dost se rvou. Trochu jsme se hecovali a pak mi oni ukazovali, jak zacinaji konflikt a ja jim ukazoval, jak bych to resil v ramci nasi skoly. Casto mi rikali, ze sice nektere techniky jsou ucinne, ale ne nezbytne. Ze velice casto jde jen o to aby se prsili, jaci jsou machri, aby ukazali pred kamarady, jaci jsou jsou oni vlastne macho. Do skutecne rvacky pak dojde az kdyz jednomu z ucastniku rupnou nervy. Takze loket do krku, prokopnute koleno, zlomene prsty je skvela vec, ale casto staci zachovat klid a rici mu, aby se na to vysral. A jak rekl ukropcany - klidne mu dam penize, bundu, hodinky, abych si pak nemusel predplacet psychouse, ze spatne spim. Nebo platit pravnika, ktery me bude vysekavat pred soudem, ktery si mysli, ze vsichni, kteri delaji BU, jsou stroje na zabijeni. Nebo abych nemusel vysvetlovat rodine, ze jsem prisel o praci, protoze mam skraloup z ublizeni na zdravi. Jina vec, pokud by chtel ublizit fyzicky me nebo rodine....ale to je na jine povidani a stejne by to bylo proste tlachani "co kdyby"
Makoto píše:Zdenku, tohle je cire teoretizovani....jasne, ze muze dojit k opakovani, ale pokud se ke me pritoci a hele dej mi na pivo....odpalkuju ho. Pokud vytahne nuz, dam mu penize A HNED POTE jdu na polici ohlasit prepadeni. Pokud s tim nic neudelaji, aspon budu mit krytej zadek, az se dotycnemu neco stane....Takhle bych to udelal ja.
ukropcany píše:4zm - ja nie som pouličný bitkár, takže neviem aké riešenie je správne. Konkrétne henten chalan ma serie (t.j. ako taký mi nič nerobí, len ma serie svojou existenciou a kamarátmi), takže zatiaľ to neriešim. Ale keď mi siahne na famíliu, tak sa obávam, že bude prúser. Čo sa týka bežného zlodejíčka, tak s tým zatiaľ žiadnu skúsenosť nemám (marvin síce tvrdí že vyzerám ako tato, ale aj tak na mňa nikto nevyskakuje) a keď by sa mi to stalo 2x od jedného, tak potom nad tým začnem uvažovať... 2x1000 je stále lepšie ako 2x100000 za PNky, úplatky doktorom, taxíky, nezaplatené hypotéky... vieš, ja sa skôr bojím svojej neprimeranej reakcie ako toho, čo mi spraví ten parchant...
ukropcany píše:4zm -
1. keby si sa naučil v 1. triede čítať, tak by si si prečítal, že ja som nikdy debatu nezačínal s tým, že sa chcem s niekým konfrontovať. K tomu došlo vždy po tom, čo im došli aj posledné argumenty a začali byť na mňa hustí a ja som povedal "ok, tak sa ukáž, neverím". To že som neveriaci Tomáš hádam nie je zle...
ukropcany píše:2. to, že aikido nie je na bojovanie ja viem, lenže to oni tvrdia opak a potom to pokračuje bodom 1, kedy začnú škemrať "že čo im na to kydáme, že ich to baví". ©ak ok, nech ich to baví, ale nech si na plagátiky nepíšu, že je to sebaobrana, pretože to je podvod
ukropcany píše:3. čo sa týka uspokojovania ega, tak ob praktikanta JBU je to dobre počuť, pretože tie sú tým povestné... Box ani MT podobnými neduhmi netrpí, u nás žiadne dokazovanie si ani honenie si nie je na programe dňa
ukropcany píše:4. moja agresivita - som veľmi mierumilovný jedinec. To však neznamená, že sa bojím veci a ľudí (!) nazývať pravými menami!!!
ukropcany píše:5. ešte raz k tomu zneužívaniu - prepáč, ale ja to nerobím preto, aby som si na nich uspokojil ego, ale na to, aby sa vrátili na normálnu cestu. Bežný (ani nebežný) aikiďák totiž nie je pre praktikantov BS súper a mne dobre padne, keď mi teraz skoro padol o 14 kíl ťažší fighter v ringu ako nejaký atrofovaný debo v sukni![]()
![]()
Aké už len prinesie uspokojenie zašlapnutie muchy? Lenže medzi tými muchami sú aj ľudia, ktorí za to vytiahnutie zo žumpy stoja... a keď je možnosť, tak ja ich rád vytiahnem... táto motivácia Ti je možno neznáma, ale je moja prímárna... nech to vyzerá ako chce...
ukropcany píše: nech to vyzerá ako chce... Nie každý človiečik s pupkom a 3. danom je ochotný uznať, že by ho 20 ročný 68 kilový chlapec strieskal za 20 sekúnd na kopu...
chachar píše:no nestacim se divit vetsina lidi tady zastava nazor ze by to radeji ukecala nebo dala jim to co chcou
pokud by ke me prisel nekdo ze chce muj mobil, penize nebo neco podobneho tak by byl bezvarovani nemilosrdne zbit
a pokud bych mu nejak vazne ubilizil mel bych svedomi ciste.
nema vubec zadne pravo chtit po me MOJE veci
s takovyma lidma zadne slitovani. to je ten nejvetsi odpad...
chachar píše:no nestacim se divit vetsina lidi tady zastava nazor ze by to radeji ukecala nebo dala jim to co chcou
pokud by ke me prisel nekdo ze chce muj mobil, penize nebo neco podobneho tak by byl bezvarovani nemilosrdne zbit
a pokud bych mu nejak vazne ubilizil mel bych svedomi ciste.
nema vubec zadne pravo chtit po me MOJE veci
s takovyma lidma zadne slitovani. to je ten nejvetsi odpad...
ukropcany píše:Takže špeciálne pre Teba - na najbližšom stretku som Ti plne k dispozícii... dostavil som sa raz, nemám problém sa dostaviť opäť...zm píše:Ale tady na webu se to nemůže naštěstí stát. Tady můžeš napadat a urážet kdekoho bez jakéhokoli nebezpečí. Tak jen do toho, žádný strach!ja pred svojimi sračkami neutekám... a to sa netýka len bu.cz...
4marvin -![]()
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků