jox píše:... no prostě jako v aikido?

Moderátor: Picard
jd-man píše:Stejně by mě zajímalo, jak to původně teda bylo? Jaký měli názor, jaký aplikace, proč, co a jak cvičili atd. původně před nějakýma 140-150 lety. Jenže to už se zřejmě nikdo nedoví...A výsledek/cena za masový rozšíření je tříštění, spousta škol, organizací, odpadu, teorií, variant, informací a dezinformací, fám, spousta "zaručeně" pravýho a "zaručeně" původního atd. atd. - viz. třeba tahle debata...
jd-man píše:Člověče, to by mě fakt nenapadlo....
jd-man píše:S trochou fantazie by to i šlo. ...
jd-man píše:Za dobrou považuju takovou aplikaci, která je logická, pochopitelná a dá se jakž takž použít (tj má i nějaký účinek). ©patná je opak. Tím pochopitelně vzniká více "správných" výsledků. Ale proč ne?
Egem píše:
4 RBR: ty dokážeš rulou vykrýt ránu Bo?? Tak to máš můj upřímný obdiv. Btw. co u vás cvičíte za školu Bo? dík
DMC píše:
A abyste nerekli, ze nejsem ani trochu konstruktivni, tak se jeste vratim k tem utokum, na ktery nikdo nereagoval - pratele, opravdu si myslite, ze lide, kteri tvorili kata, to delali s umyslem predat budoucim generacim "dvacet dumyslnych zpusobu, jak se ubranit oi-tsuki-dzodan"?
ukropcany píše:RBR píše:Řekl bych, že útoky oi-tsuky je oblíbené také proto, že tam máš jako obránce spoustu času a můžeš dokonale zmaskovat, že ti ta obraná technika nefunguje aniž by si toho laik všimnul.Dobrý postreh... len by som vymenil to slovo "také" za "hlavne"
mademan píše:mozno keby ste miesto zhadzovania poradili ze ukoncujuci tag ma byt [/img] by ste boli napomocnejsi
TongPa píše:Víš hochu, ono je dostalo hlavně to, že ten obrázek, který nám chtěl dotyčný expert zobrazit, má uložený lokálně na "ploše" ve vlastním PC...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník