NAGULAL JEDE ;O)

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod MiQing » čtv 03. čer, 2004 6:31

Proč by člověk nemohl projevovat "duši bojovníka" v čemkoliv, co dělá, jak žije...? Nevidím rozpor v tom mít film o bojovníkovi a nemít tam třeba vůbec žádné bojové scény. A nemusí jít ani o "filozofii" z knih Carlose Castanedy - další "podobnou" knihou je třeba Cesta pokojného bojovníka od Dana Millmana (přesný pravopis příjmení teď nevím) - já chápu bojovníka i ve smyslu této knihy, kde opravdu jde spíš o postoj ke všemu, co člověka potká - nebo spíš o to, jak se v jakékoliv situaci zachová. Vždyť asi i ve "vašich" bojových uměních máte nějaký (možná nepsaný) "kodex" (?) Nejde přece v životě o to, jít s odvahou i do toho, co je neznámé, čeho se bojím, jít "s otevřeným srdcem" prozkoumat i věci, u kterých mám tendenci mít kolem nich nějaké předsudky... (?)
Milada (woai)
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod MiQing » čtv 03. čer, 2004 6:34

Jo a kdyby byly pochybnosti - nejsem andromeda ;-) ;-) :-)
MiQing
MiQing
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » čtv 03. čer, 2004 7:03

tak, mám pocit, že som už andromedu značne vytočil... :lol: chlape, ty máš asi fakt problém...nerozumieš, že sú to takmer všetko žarty :?: :wink: :lol: treba to všetko brať trošku s nadhľadom, ale to ty asi nedokážeš... :( škoda, mohla to byť fasa debata...
ohľadom tých titulov z kungfu - znalý človek tie paralely na "Si-fu" pochopil (však F4ust, Miro, YiWan, patrik, a mnoho ďalších...?), ale nevadí...takže k veci: titul Shifu znamená doslova majster alebo dokonca "majster-otec", teda blízky vzťah učiteľa a žiaka...ak ti vadí toto oslovenie, tak ho budem dávať do " " a teda to bude irónia...
proste každý paskvil typu NTD a Hra Nagualu si zaslúži bližšiu pozornosť, aby sa tam nevyskytli prípadné veci zo štýlov, ktoré by mohli priamo poukazovať na seriózne štýly....to by "normálne" školy dehonestovalo...
tvoje ego to už zjavne ďalej neznesie, takže radšej uzavrime túto debatu... :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » čtv 03. čer, 2004 10:10

wushi píše:...znalý človek tie paralely na "Si-fu" pochopil (však F4ust, Miro, YiWan, patrik, a mnoho ďalších...?), ...

2wushi
Já tu nejsem... já jsem tu jenom, když plivu na egomaniaky... (ne na všechno). 8) a už mě to plivání přestalo bavit... ať si na sebe plive sám, když to moje plivání není konstruktivní.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » čtv 03. čer, 2004 10:48

patrik, ak som ťa zaradil medzi nás "škodcov, puberťákov, úchylov, lakoholikov, ..." omylom, tak prepáč...inak sa kľudne pridaj... :wink: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 04. čer, 2004 14:29

Je hezké, že jakmile se do tebe wushi, partiku a F4ust trefím, "končíte debatu", hážete flintu do žita a pod....

Kdybych to dělal pokaždé já, nikdy bych ani nic nazačal. Což by se vám zajisté líbilo :D :D :D
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 04. čer, 2004 14:31

wushi píše:proste každý paskvil typu NTD a Hra Nagualu si zaslúži bližšiu pozornosť, aby sa tam nevyskytli prípadné veci zo štýlov, ktoré by mohli priamo poukazovať na seriózne štýly....to by "normálne" školy dehonestovalo...
tvoje ego to už zjavne ďalej neznesie, takže radšej uzavrime túto debatu... :wink:

Nevíš vůbec, o čem mluvíš, ale hlavně že mluvíš.... a mluvíš ..... a mluvíš .....

:wink:
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pát 04. čer, 2004 14:34

[quote="F4ust"]:lol: ve wushu se už nejakou tu chvíli nepohybuji, ale nemám pochyb o tom, že i ten nejposlednější začátečník včetně mě ho cvičil desetkrát déle než vy, ....

Jistě - já wushu nikdy necvičil a ani jsem to nikdy netvrdil, tak nepoužívejte termín shifu v souvislosti se mnou, ať už ironicky, či jak. Toť vše. :)

Pokud mám hovořit o své licenci trenéra, tak ji mám v BUJUTSU a to od Františka Kolmana (7.dan) - a to jsou japonské systémy, ne wushu.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 04. čer, 2004 14:43

andromeda píše:Je hezké, že jakmile se do tebe wushi, partiku a F4ust trefím, "končíte debatu", hážete flintu do žita a pod....

Kdybych to dělal pokaždé já, nikdy bych ani nic nazačal. Což by se vám zajisté líbilo :D :D :D

Pane Poláku... píííííííííp... Patrik

P.S.
Tady pár lidí od fochu zkritizuje Vaší princeznu, kterou jste naučil držet meč a vy zalezete kdovíkam, místo toho, abyste nám vysvětlil, co ta pozice vyjadřuje... ale když tu prostě napíšu, že mě to nebaví, najednou se ozvete... Koukám ste se nějak v tomhle fóru zabydlel... Mimochodem četl jsem Vaše CV na nagual.info... panečku, tomu říkám odbourané ego...

P.P.S.
Slíbil jsem kamarádovi, že už se tomuhle tématu nebudu věnovat... dvakrát nebo třikrát jsem to napsal i tady... takže ještě jednou - skončil sem, vzdávám to, jste tak intelektuálně a duševně daleko, že jsem ve srovnání s vámi zaostalý blbeček... Kdybych se narodil podruhé, budu cvičit NTD a Váš film považuju za ten nejlepší možná kulturní zážitek... a to jsem ho ještě neviděl
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » pát 04. čer, 2004 15:46

andromeda píše:Pokud mám hovořit o své licenci trenéra, tak ji mám v BUJUTSU a to od Františka Kolmana (7.dan) - a to jsou japonské systémy, ne wushu.

Tim bych se moc nechlubil. Kolman neni zadna super trida, naopak. Nevim proc, ale i mezi lidmi, kteri jsou obecne povazovani za experty bu, se o nem mluvi jako nekom kdo je opravdu dobry. Neni to tak. U Havla v ochrance vydrzel celych 12 hodin, prohraval jeden zapas za druhym, atd...
Ja Kolmana osobne neznam, tohle info mam od cloveka, ktery s nim prichazel denne do styku po dobu nekolika desitek let (pokud to nekoho zajima, tak dalsi info pouze do emailu).

MaJ
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » pát 04. čer, 2004 15:51

Tohle by mohl okomentovat někdo,kdo ho !skutečně! zná osobně :!: :!: :!:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaJ » pát 04. čer, 2004 16:02

Jendis píše:Tohle by mohl okomentovat někdo,kdo ho !skutečně! zná osobně :!: :!: :!:

Mas pravdu. Bohuzel lide kteri ho znaji opravdu dlouho osobne (stejna vekova kategorie) asi na tato fora nechodi. Nicmene si myslim, ze bych mohl poskytnout kontakt (do osobniho emailu) na cloveka, ktery ho takto dobre zna a verim ze by pak odpovedel.

MaJ
MaJ
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » pát 04. čer, 2004 16:55

z mého pohledu

1) to není poprvé co tu drbeme někoho, koho neznáme (kolik lidí zná osobně Hladíka nebo ví, jak má vypadat to, co cvičí... dost, ale přiznejte, že někteří z Vás/nás o tom víme prdlajz)
2) bujutsu nebo budžucu není žádné konkrétní bojové umění, respektive je to bojové umění (tedy toto sousloví znamená "bojové umění")... nic konkrétnějšího to nevyjadřuje... znamená to tedy, že kdo má sedmý dan v budžucu umí všechna bojová umění ? totiž umí je alespoň "na sedmý dan" :?:
3) má-li pan Kolman 7. dan v čemkoliv, ptám se od koho... od Českého svazu džúdó? :?: uděluje tento svaz nějaký takový stupeň ? :?: od nějakého učitele ? :?:
4) sám jsem ho slyšel v TV těsně po tom, co umřel pan Zrůbek... tehdy říkal něco jako, já jsem teď nejvýše graduovaný učitel džúdžucu, protože jsem zdědil 7. dan po svém učiteli, Karlu Zrůbkovi 8O (necituji, jen se divím souvislostem)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » sob 05. čer, 2004 18:07

Jo, to je přesně ono.

Jste kritici. Jenže je rozdíl mezi kritikem a konstruktivním kritikem.

Kritik je někdo, kdo nemá odvahu něco sám podniknout a tak do toho hlava nehlava mluví těm, kdo tu odvahu mají. :?

Konstruktivní kritik mluví z hlediska osobní zkušenosti na téma, o kterém něco opravdu ví a i když vytýká nedostatky, nebo uznává přednosti, dal si tu práci něco dokázat, poznat a pak zaujmout názor. :idea:

Kritizujete Hladíka. Já ho neznám a proto se k němu nevyjadřuji. Kritizujete Kolmana a sami přiznáváte, že ho neznáte. Já s ním trénoval. Kdo další z vás ? Smetl by kohokoli na tomto fóru ještě před deseti lety.

Kritizujete NTDFW a když kohokoli pozvu se setkat, nepřijde nikdo - ale vyhrožujete anonymně a vyjadřujete se k němu, jako kdybychom spolu v tělocvičně trávili pět posledních let spolu.

Tenhle příspěvek je pro všechny, kdo se na toto forum zatoulají. Věřte jen sami sobě, svým smyslům a očím a udělajte si o tom, co vás zaujme, vlastní názor.
Vždy se najde někdo typu Partika a spol...
Někoho z bezpečí internetové anonymity hanět, či kritizovat je to nejlehčí na světě a ukazuje to jen na nedostatek charakteru, nikoli na sílu, ducha, či dovednosti.

Nepřispívám sem pro to, abych se s někým dohadoval, či někoho přesvědčoval - dávám sem svou nabídku. Toto je veřejné fómum o bojových uměních. Oslovit vás může a nemusí, stejně jako mne jakýkoli jiný systém buď oslovuje, nebo ne. Ovšem pokud vás na NTDFW cokoli zaujme, udělejte si vlastní názor. To je cesta bojovníka.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » ned 06. čer, 2004 15:43

pane poláku co to melete, celé měsíce tady desítky lidí písí konkrétní podněty, reakce a otázky a vy nejste schopen (jak vy říkáte "konstruktivně") reagovat ani na jedinou, odpovídáte rádobyironickými frázemi, jako by jste byl dozor v mateřské školce a mi ukřičené děti, co ještě nepobraly rozum. Ve chvíli, kdy to někoho omrzí a vzdá další marné pokusy z vás cokoliv vyrazit, triumfálně sem píšete o tom, že házíme flintu do žita a nemáme argumenty :?: :lol: jinak moje narážka na wushu se samozřejmě týkala wing chun, jež vás údajně "tak ovlivnilo" a které jste zapojil do svého eklektického všesystému, nebudeme se tu handrkovat o termínech a o tom, že formálně je wing chun stejně jako všechny ostatní čínské bojové styly součástí rodiny wushu (že by novinka?), spíš by mě zajímalo, u koho, kdy a jak dlouho jste wing chun (respektive wing TSUN, vypovídá to o asociaci, v níž jste cvičil - případně jejíž videokazety jste viděl :D - nebo je to jen další humbuk v terminologii?) Díky za KONSTRUKTIVNÍ odpověď.
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod WT_Martin » ned 06. čer, 2004 17:34

andromeda píše:Jo, to je přesně ono.

Jste kritici. Jenže je rozdíl mezi kritikem a konstruktivním kritikem.

Kritik je někdo, kdo nemá odvahu něco sám podniknout a tak do toho hlava nehlava mluví těm, kdo tu odvahu mají. :?

Konstruktivní kritik mluví z hlediska osobní zkušenosti na téma, o kterém něco opravdu ví a i když vytýká nedostatky, nebo uznává přednosti, dal si tu práci něco dokázat, poznat a pak zaujmout názor. :idea:

Kritizujete Hladíka. Já ho neznám a proto se k němu nevyjadřuji. Kritizujete Kolmana a sami přiznáváte, že ho neznáte. Já s ním trénoval. Kdo další z vás ? Smetl by kohokoli na tomto fóru ještě před deseti lety.

Kritizujete NTDFW a když kohokoli pozvu se setkat, nepřijde nikdo - ale vyhrožujete anonymně a vyjadřujete se k němu, jako kdybychom spolu v tělocvičně trávili pět posledních let spolu.

Tenhle příspěvek je pro všechny, kdo se na toto forum zatoulají. Věřte jen sami sobě, svým smyslům a očím a udělajte si o tom, co vás zaujme, vlastní názor.
Vždy se najde někdo typu Partika a spol...
Někoho z bezpečí internetové anonymity hanět, či kritizovat je to nejlehčí na světě a ukazuje to jen na nedostatek charakteru, nikoli na sílu, ducha, či dovednosti.

Nepřispívám sem pro to, abych se s někým dohadoval, či někoho přesvědčoval - dávám sem svou nabídku. Toto je veřejné fómum o bojových uměních. Oslovit vás může a nemusí, stejně jako mne jakýkoli jiný systém buď oslovuje, nebo ne. Ovšem pokud vás na NTDFW cokoli zaujme, udělejte si vlastní názor. To je cesta bojovníka.

Chce to klid. Faktem je, ze se tu objevila rada prihlouplych nazoru a kritik, ale impulzivnim jednanim se to vyresi skutecne jen tezko.

Osobne si myslim, ze tady prece jenom ze strany nekterych lidi snaha o rozvinuti plodne a konstruktivni diskuse je. Pri ignoraci idiotu a "prudicu" tedy muze vzniknout pomerne zajimavy obsah, z nejz se ctenari neco dozvi.

Ja jsem vuci Nin Tsun Do take hodne skepticky, ale protoze jsem ho na vlastni oci poradne nevidel, nechci prilis komentovat. Doufam, ze nekdy dojde k nasemu planovanemu setkani a budu mit moznost udelat si objektivni nazor.

Do te doby bych se tady ale rad dozvedel neco vic o systemu jako celku, o jeho korenech, jeho curriculu a smeru, ktery jste mu urcil. Objevila se tu, mezi hromadou odpadu, rada konstruktivnich podnetu od nekterych lidi. Tesim se tedy i ja na jejich zodpovezeni.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pon 07. čer, 2004 7:13

...ospravedlňujem sa andromede za dočasnú neúčasť na debate...tak vraj odtiaľto utekám? a kedy? asi mi neslúži pamäť...kto to tu večne balí s tým, že to nemá zmysel? andromeda, andromeda....zasa mimo....nevadí....
ja osobne sa domnievam, že tej "konštruktívnej" kritiky tu bolo ajajaj, len odpovede typu "ste zaujatí, nič o tom neviete, vaše ego,....."tu bolo už dosť, chcelo by to normálne odpovede....na normálne otázky....
videl som na fotkách z CV postoje, síce sa bohvieako nevyznám do ninjutsu (cvičil som ho len nejaké 2 roky, aj to len doplnkovo, pre rozšírenie obzoru v BU...), ale mám pocit, že to nie je bohviečo....nech hodnotia odborníci...
takže, nikam som neušiel, go on !!!!
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 07. čer, 2004 12:15

Ja jsem vuci Nin Tsun Do take hodne skepticky, ale protoze jsem ho na vlastni oci poradne nevidel, nechci prilis komentovat. Doufam, ze nekdy dojde k nasemu planovanemu setkani a budu mit moznost udelat si objektivni nazor.

Do te doby bych se tady ale rad dozvedel neco vic o systemu jako celku, o jeho korenech, jeho curriculu a smeru, ktery jste mu urcil. Objevila se tu, mezi hromadou odpadu, rada konstruktivnich podnetu od nekterych lidi. Tesim se tedy i ja na jejich zodpovezeni.[/quote]

O.K. Díky za rozumný podnět.

Fakta :

NTDFW je systém sebeobrany, jehož jsem autorem.
Cvičím bojová umění od 12 let (je mi za pár dní 38), a to Judo, Karate, Ninjutsu a nepravidelně i jiné styly.
Od roku 1990 soukromně podnikám a od cca roku 1991 učím. Nedá se stanovit přesné datum, postupně jsem vedl malou skupinku žáků a vize nějaké vlastní syntézy se utvářela v průběhu let a utváří se dodnes.

Opravdu vážně jsem NIN TSUN DO FREEDOM WAY začal tvořit až pro bodyguardy v rámci výcviku své bezpečnostní agentury. Postupoval jsem obdobným způsobem, jako Bruce Lee při tvorbě JEET KUNE DO - vstřebáním všeho v dosahu a pak odhazováním toho, co se ukázalo být méně dobré.

Pokud by se někdo ptal po papírech, mám licenci lektora BUJUTSU (japonská bojová umění) od Františka Kolmana - 7. dan BUJUTSU, dále živnostenské listy na výuku bojových umění, školící činnost v oblasti ochrany majetku a osob, školící činnost v oblasti sportu, pořádání sportovních akcí a koncese na ochranu majetku a osob a detektivní činnost.

Nicméně, těžko mne může v NTDFW někdo páskovat, že ?

NTDFW se technicky nejvíce podobá Ninjutsu - neberu si příklad z Togakure Ryu, prezentovaného českou školou, ale spíše ze způsobu boje Roberta Busseye - amerického velmistra Ninjutsu.
Na techniky NINJUTSU aplikuji principy některých strategií z Wing Tsun Kung Fu - středová osa, řetězové útoky, současná obrana s protiútokem, kontrolní bloky. Dále určité prvky z jiných systémů (držení, páky, kontrola protivníka).
Ze zbraní používám nůž, krátkou tyč (aplikace na mačetu), středně dlouhou tyč (100 - 120 cm), meč (a boken), řetěz (šňůru,...) - ovšem v rámci praktických a jednoduchých technik, vhodných pro bodyguardy. (Hlavní je kontrola, ne smrt).

V současné době trénuji menší skupinu lidí pro filmové choreografie do filmu ©AMAN - příchod síly a od září připravuji akce a tréninky pro děti a mládež v rámci "Velké hry tyřířů nagualu".
Přes toto léto pravidelné velké tréninky pro veřejnost nemám. Nicméně se s kýmkoli, kdo má zájem, rád sejdu.

Navrhuji přestat s osobními útoky - také mne nebaví, mám spoustu jiných věcí na starost a věnovat se tématice tohoto fóra - bojovým uměním.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 07. čer, 2004 12:18

wushi píše:...
videl som na fotkách z CV postoje, síce sa bohvieako nevyznám do ninjutsu (cvičil som ho len nejaké 2 roky, aj to len doplnkovo, pre rozšírenie obzoru v BU...), ale mám pocit, že to nie je bohviečo....nech hodnotia odborníci...
takže, nikam som neušiel, go on !!!!

O.K. - pokud myslíš těch pár fotek v sekci filmové studio MOON - producent, tak jsou ze cvičení Tensegrity - pohybů pro vnitřní energii, ne ze sebeobrany. Fotky a videa z NIN TSUN DO COMBAT se chystám dát na www.nagual.info do sekce NIN TSUN DO FREEDOM WAY, ale tu teprve s grafikem začínáme připravovat, přeci jen je teď pro mne filmové studio aktuálnější - časově.
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod andromeda » pon 07. čer, 2004 12:23

pro : F4ust

Navrhuji schůzku, popovídáme si o pohybech a technikách NTDFW a o případných vašich názorech na ně. Myslím, že to bude užitečnější, než dalších dvacet stránek vysvětlování, balení se do termínů, jmen, škol,..... Stačí přeci 10 minut a jakákoli vaše kritika bude již věcná, k věci a na základě faktů - pak ji rád přijmu. Protože jinat se tu budete stále vyjadřovat k něčemu, o čem nemáte ani páru - ve vší úctě.

Přátelský návrh :)
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...