JRup píše:Luene,
jsi pro mě muž dvou extrémů. Na jedné straně člověk, který stojí nohama na zemi, žije v realitě a s některými názory je nutno souhlasit. Na druhé straně vidím (nejenom já) určitou neurvalost a boj za každou cenu. S tím i reprezentuješ svoji školu. Zřejmě to tvému učiteli takto vyhovuje. Co budeš dělat ve stáří, když se tvůj život bude točit stále kolem boje? Nebudeš chtít stále bojovat? Alespoň se svými žáky, sousedy, rodinou... Ty případy už tady byly a takový konec je mrzutý. Myslím, že už dohoda mezi Mirem a tvým učitelem padla, tak proč se zde o jeho jméno stále otíráš?
Vubec neni nutne, abys souhlasil s mejma nazorama ... k cemu by to bylo dobre

Nechapu

Ano delam BU a tak mi neni cizi "bojovat" o sve nazory ... opet, ale nechapu v cem je problem

S cim, ze jako reprezentuji svou skolu

To, ze se nenecham ukonejsit mytem

Neber to tak tragicky

Proc zase do diskuze tahate meho sifu, ktery s tim nic nema, nijak se ji neucastni a nijak ho to nebere

To mate nejakej komplex

Co budu delat ve stari nech na me malickosti plz.

Ano muj zivot se od utleho detsvi toci kolem BU/BS a nejspise tomu tak bude i v budoucnu ... v cem je problem

S blbosti se bojuje do smrti (bohuzel to nekonci dospelosti, ale teprve zacina)
Jaci sousede, jaka rodina, jaci zaci ... co to resis

Nezda se ti:
a) ze ti do toho nic neni?
b) ze je tva "dedukce" trochu neprimerena?
c) ze trochu neni na miste?
Mas-li neco na srdci, rekni to rovnou, ano

Takovyto pripad znam jen jeden a pochazel z rad lidi, kteri si mysli, ze je ucil nekdo, kdo nikdy neexistoval a kteri si treba mysli, ze jim nekdo predaval kung fu ve snu - jaka paralela, ze

Na cem se domluvil sifu s Mirkem, je jejich vec a ty bud tak laskav a prestan se michat do cizich veci a do veci, do kterych ti nic neni

Neotiram se o Mira, ale otiram se o bullshity ... Nekolikrat jsem Mira upozornil na to, ze mu na diskuzich dycham na zada a at si da pozor na to, co rika a pise - nechci nic nez to, aby to co napise souhlasilo ... mas pocit, ze toho chci moc

Asi jo, vid

Ber to tak, ze jsem narocnej
Nejsem to ja, kdo pise, ze mu teleskop diky rotacnimu principu neublizi

nejsem to ja, kdo pise, ze se uci od mrtvich ... Tohle si res s Mirkem a nestarej se o nas holenku
Sve zalezitosti s Mirkem si budu resit s nim, ok

Az budes pozadan o to, delat nam prostrednika, tak ti dam vedet ... do te doby nech zalezitosti mezi nama .. na nas - rozumime
JRup píše:Ta debata začala takto:
*Yvan napsal:
"Být ctnostný znamená být svobodný ve své duši."
"Chyby každého člověka ukazují kam patří."
"Jen silný donutí osud. Slabého donutí osud sám."
"Nepoznal jsem muže, který by miloval ctnost více než ženy."
Konfucius
Ty jsi přidal:
Ahoj Yvan,
chtel jsem se zeptat Konfucius cvicil kung fu
Jan Novák*
Uz jsem to vysvetloval ... staci jen pozorne cist starsi prispevky. Poskadlil jsem Yvana a on kontroval ... vse tecka. Nikdo se v tom vice nerejpal ... tedy az na Mirka ... a uz jsem to psal, tak pro priste cti pozorneji
JRup píše:Miro ze své znalosti a studií dodal:
Velmi sa o tom sice nehovori (vzhladom na obecnu povahu jeho ucenia), ale Konfucius nosil mec (zrejme nie iba na paradu, resp. kvoli ritualom ci ceremoniam) a jeden z jeho ziakov (meno si nepamatam a nechce sa mi to hladat, ale ak to potrebujes vediet, mozem to najst) bol usekany mecom k smrti a umrel takpovediac s plnou paradou...
Inak Mozi (Mo-ti), dalsi z najslavnejsich starovekych cinskych filozofov praktikoval bojove umenia "full-time" a studium umeni bolo povinnou sucastou vyuky medzi studentami jeho skoly - nedavno sa o nom premietal aj film, kde ho zobrazili ako skveleho stratega a znalca bojovych umeni.
Nosil mec ... aaa tak to naprosto meni situaci

a to byla novinka pro nas ostatni ... my totiz neumime cist a dokud nam to Mirek nenapsal, tak jsme si mysleli, ze Konfucius nosil Kalashnikov

Jeden z jeho zaku byl rozsekanej mecem ... no parada ... tomu rikam argument. Takze ciste hypoteticky - jeden z mejch zaku bude zastrelenej Kalashnikovem a dedukce = Luen nosi Kalashnikov

Jinak vse v poradku

I kdyby pro tato tvrzeni byl nezvratnej dukaz ... tak ta dedukce je vadna. A s tim jsem polemizoval

Proto neslo o Konfucia

Chapes to

Vidis ten rozpor

A nebo ne
JRup píše:Tyto závěry před pár dny potvrdil i kachna.
Na začátku výše citovaného říkáš: Jasna vec ... me o Konfucia neslo ... a o pár řádků pokračuješ: Ja mam Konfucia take rad a proto jsem vyzval k debate o nem a o jeho dile, ale ne ve vztahu ke kung fu
A přitom první tvojí reakcí v této diskuzi bylo: Ahoj Yvan,
chtel jsem se zeptat Konfucius cvicil kung fu
Pak se vracíš k tvému osobnímu problému s Mirem: Jen jsem si dovolil zpochybnit neseriozni zavery a otirani se o autority, ktere si zasluhuji uctu. Kdyz nekdo kung fu umi, tak nema potrebu se opirat o Konfucia.
Ano Konfuciuv pribeh je plny ... mirne receno ... mytu a to se vsim vsudy ... coz, ale nikomu nevadi a svete div se ... ani Luenovi. Bylo to jen popichnuti Yvana a upozorneni na to, ze se za chvili zacne citovat Buddha, Jezis a ostatni, kteri maji s kung fu spolecneho tolik, kolik ty mas spolecneho se mnou, ... aby ses mohl vtirat mezi meho sifu, Mira a mou osobu
JRup píše:Nějak mi to dnes nebere. Proto se sám sebe ptám jsou-li bojová umění nástrojem k prosazování pravdy. Nechť si každý dosadí co chce. Pro mě ne.
Naprosto souhlasim a jen doplnim ... Jsou bojova umeni nastrojem na oblbovani duverivejch a naivnich lidi

Myslim, ze ne, ale porad jsme toho dnes a denne svedky ...
trochu mi to vadi Tak delam co muzu
Zaverem jen tolik: mas-li problem s moji osobou, resme to v SZ a nebo se stav u nas ve skole osobne a muzeme to probrat face to face. Tuto diskuzi nepovazuji za konstruktivni neb je o nicem a ja se jen musim opakovat ... uz jsem vse rekl

A myslim, ze dost jasne

Pokud mas problem s tim, ze si "davam" Mirkovo vejsplechty ... tak mu domluv at si da tu praci, premyslet nad tim, co vlastne pise! Jinak budes cece nestastnej, protoze jsme na verejnem foru a stalo se dobrym zvykem, obhajit si, co tvrdime