Chtěl jsem svým příspěvkem právě ukázat,že nemám romantiky rád,jsou totiž nebezpeční.....sami sobě

Moderátor: Picard
pucmaz píše:ingwe: hlasis se ke Katori Shinto ryu, tak mi dovol dotaz. Uci Ootake sensei, nebo kdokoliv jiny v JPN taky zadarmo?
luen píše:ale take je dobre vedet, ze kdyz je nemam, tak nikoho nemuzu obtezovat s tim, ze chci vse zadaco ... to by mel asi milej ingwe vedet uz ted
luen píše:Proste doba 20,- KCS rocnich clenskych prispevku uz je pryc cca 17 roku ...
luen píše:Slintate u filmu, kde je to nabito zakovou absolutni oddanosti a takhle vypada v praxi to co nam tady kazete
defendu píše:Dokážu si totiž představit,že trávím svůj volný čas lepším způsobem než učením někoho jak obstát v pouliční rvačce
defendu píše:Romantik nejsem a sympaťák už vůbec ne![]()
Chtěl jsem svým příspěvkem právě ukázat,že nemám romantiky rád,jsou totiž nebezpeční.....sami sobě
Rainbird píše:Moje zkušenost:
Taky jsem cvičíval za zlámanej groš ve školním “dojo” a trenér byl taky sympaťák (kyž neměl zrovna blbej den v práci,,, na jeho následném chování bylo vidět, že opravdu z toho školného nic nemá). Ale časem sem si nějak sám od sebe začal říkat, že bych klidně i něco připlatil a měl tam nějaký lapy, činky, rukavice, chrániče… či pokaždé spokojenýho a zapálenýho trenéra.... něco čim by se “dojo” a to co se v něm děje lišilo od tanečního či ochotnického klubu…..
Hodně zdaru všem se “sympatickým” mistrem
pucmaz píše:ingwe píše:hahaha, velmi srovnatelné, Otake sensei a český učitel který má asi tak 20 žáků. jak hodnotná informace...
Takze Japonec si za uceni penize brat muze a Cech ne? Nebo Cech taky, ale pouze pokud bude mit 20 a vic zaku? Ponekud nechapu... Mimochodem v JPN je spousta kvalitnich dojo, ktere maji mene nez 20 zaku a ve vsech se plati... tak jak to tedy je?![]()
víš co se říká o diskutování na internetu - je to stejné jako závod retardů. I když vyhraješ, pořád jsi retard.
marvin píše:aj na tuto diskusiu sa celkom hodi hlaska co som nedavno niekde zachytil:víš co se říká o diskutování na internetu - je to stejné jako závod retardů. I když vyhraješ, pořád jsi retard.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
takze len pripomienka ziadne pretekyo zivot ...
marvin píše:
ingwe - Je to tak, ze tvoj ucitel vlastne nema co predavat ?
Myslim tym to, ze v porovnani s majstrom z japonska toho vela nevie a to co vam akoze dava je prave ta kamaratska atmosfera a pohoda. Sam sa tak rozhodol lebo si uvedomuje, ze jeho vedomosti zatial nie su na urovni aby na nich zarabal ?
Potom by som to pochopil ...
NAIA píše:A potom, důvody proč někdo učí zadarmo mohou být různé. Třeba ho hřeje ego když mu 20 lidí (co cvičí zadarmo) říká mistře
pe25tr píše:Mit za trenera pet/sest dni v tydnu chlapika, na jehoz seminar muzu jet maximalne parkrat do roka, protoze ho v Cechach proste nemame, tak klidne svuj mesicni prispevek zdeseti - ba i zdvacetinasobim. Bez vahani.
ingwe píše:...®e si někdo peníze brát může a někdo ne, to jsem fakt nenapsal. Můžou si je brát všichni. Logicky. Od začátku píšu o něčem jinym. Najdi si to
NAIA píše:A potom, důvody proč někdo učí zadarmo mohou být různé. Třeba ho hřeje ego když mu 20 lidí (co cvičí zadarmo) říká mistře
pe25tr píše:NAIA píše:A potom, důvody proč někdo učí zadarmo mohou být různé. Třeba ho hřeje ego když mu 20 lidí (co cvičí zadarmo) říká mistře
Trochu zcestne, ze. To jsi tady v diskuzi cetl kde? Ocituj to tady, plz. Nikdo tu nepsal o krouzku subtilnich fetisistu.
Kluci, o kterych psal marvin, naopak z etikety v dojo/telocvicne zpravidla vypousteji vse, co jim vzhledem k veku a znalostem neprislusi (predevsim pocty, uklony, osloveni, klekani atd.). Tot ma zkusenost. S hovadkama, kteri si hraji na cinany/japonce a nechavaji se oslovovat "mistre", presto ze mistry nejsou, zkusenost nemam. Ty ano?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník