Moderátor: Makoto
Toman píše:luen píše:, ale takovou mam proste osobni zkusenost
Já mám úplně stejnou
luen píše:Toman píše:luen píše:, ale takovou mam proste osobni zkusenost
Já mám úplně stejnou
To rad ctu ... nevim jaka je situace dnes - preci jen je to par let, ale u nas byla vyborna zakladna pro judo a nechce se mi verit, ze by to tak upadlo![]()
Asi bude hodne zalezet na oddilu, ale kdyz mam doporucit u nas neco pro deti, tak vzdy doporucuji prave judo
WT_Warrior píše:a ja musím souhlasit s kumorim a s luenem protože mě připadá že WCH je na sebeobranu výborné a pro boj na zemi je zase výborné Judo .....ja osobne jsem delal 5 roku Judo a nejlepsi sebeobrana mi potom prisla WCH tak jsem sel do WCH a nestezuju si VUBEC!!! protoze kazdy vam rekne: NO JO KOPAT A DAVAT UDERY SICE UMÍ© ALE CO NA ZEMI? dobrá odpověď potom je když mu řeknete že umí to (WCH) a aji to (Judo)
Toman píše:luen píše:, ale takovou mam proste osobni zkusenost
Já mám úplně stejnou
kamiwaza píše:Koukám že většinou hodnotíte judo pozitivně a to je dobře, protože judo, stejně jako většina BS je dobré. Dokonce stejně jako já mnozí nepochybujete o funkčnosti juda v reálu, což se tady někdo ze začátku pokusil zpochybnit.
To že se judu věnuje méně lidí bych netvrdil, bo v každé váze máte několik desítek soupeřů (kromě 100 a +100) a o dětech ani nemluvím (ale to ani nezpochybňujete). Je to spíš problém boxu 4 ve váze apod., kde vyhrajete 1 zápas a už jste třetí. To že je málo lidí, je tím, že kromě mnoha BU/BU jsou tu i jiné aktivity, u kterých se nedře (PC, cizí jazyky, šachy). Ale zaleží na gustu každého soudruha, čemu dá přednost. Hlavně nebrat drogy, nehrát bubáky a je to v klidu.
4 Slammer
Kamarád cvičí Judo a Ju-jitstu v Belfastu na QUB a popisoval mi úplně pravý opak toho co ty. Tzn. buzerace na JJ a skvělý přístup judistů, takže opět je to o lidech ne o stylech.
A co se týče toho boje na zemi ve WT. Viděl jsem Avciho, Gutiereze ... a to nemá nic společného s pákami a škrcením, které se chtěl alitranek naučit, ale beru to. Je to jedna z možností boje na zemi. Taky jsem viděl někde na netu zápas Boztepeho s tím číňanem, co všechny urážel. Bylo to asi jako zápasící kluci v hodině TV nebo spíš občanské nauky![]()
Jinak se nechci WT dotknout, protože se mu také věnuji, ale místo boje na zemi bych spíš zdůraznil jeho kvalitní bloky, bleskový přechod do protiútoku atd. Pokud se chcete na zemi mlátit po tlamách, tak rovnou můžete trénovat vale tudo
kamiwaza píše:A co se týče toho boje na zemi ve WT. Viděl jsem Avciho, Gutiereze ... a to nemá nic společného s pákami a škrcením, které se chtěl alitranek naučit, ale beru to. Je to jedna z možností boje na zemi. Taky jsem viděl někde na netu zápas Boztepeho s tím číňanem, co všechny urážel. Bylo to asi jako zápasící kluci v hodině TV nebo spíš občanské nauky![]()
Jinak se nechci WT dotknout, protože se mu také věnuji, ale místo boje na zemi bych spíš zdůraznil jeho kvalitní bloky, bleskový přechod do protiútoku atd. Pokud se chcete na zemi mlátit po tlamách, tak rovnou můžete trénovat vale tudo
kamiwaza píše:4 luen
Je něco na netu k tomu boji na zemi z WCH, rád bych se na to podíval.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník