Brazilské Jiu-jitsu. Je i v čechách nebo ...

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod hellas » sob 30. čer, 2007 10:47

kaze18 píše:
Tomkins píše:Dobře, tak v Praze se Brazilské Ju Jutsu cvičí. A v Brně by něco nebylo? :roll:

Tak to by mě taky hodně zajímalo.Má někdo nějaké bližší informace?

v Brně asi na 99% BJJ není, ale když by se chopil někdo organizace, prý by i Fernando jezdil na semináře. Víc přes Tomana 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Albrecht » sob 30. čer, 2007 16:04

Zdravim Panove mel bych dotaz nevite nekdo e sko BJJ v Plzni?Diky moc.Sem vdecny za kazdou radu.
Albrecht
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kamiwaza » stř 01. srp, 2007 19:30

Můžete mi někdo napsat jestli bude tento týden v pátek (případně příští týden v pátek) trénink s Fernandem na Pražačce (18.00 - 20.00)?
A protože nejsem místní, tak bych chtěl vědět, zda je to na této adrese.

Sportovní a rekreační areál Pražačka
Za ®ižkovskou vozovnou 19/2716
CZ-130 00, Praha 3 - ®ižkov

Díky za info.
K.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » stř 01. srp, 2007 21:01

kamiwaza píše:Můžete mi někdo napsat jestli bude tento týden v pátek (případně příští týden v pátek) trénink s Fernandem na Pražačce (18.00 - 20.00)?
A protože nejsem místní, tak bych chtěl vědět, zda je to na této adrese.

Sportovní a rekreační areál Pražačka
Za ®ižkovskou vozovnou 19/2716
CZ-130 00, Praha 3 - ®ižkov

Díky za info.
K.

Ahoj,
potvrzuju ti pateční trenink. Pokud se to změní, tak to sem napíšu. Adresa je OK
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod kamiwaza » stř 08. srp, 2007 12:25

4 Med, Makoto a ostatní od Matěje, co chodí k Fernandovi na BJJ.
Slyšel jsem, že máte dělat pravidelné semináře BJJ s Fernandem. Můžete mi to potvrdit? V pátek mi Fernando říkal, že zatím žádné semináře nejsou plánovány, tak nevím. Díky za info.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » stř 08. srp, 2007 13:08

kamiwaza píše:4 Med, Makoto a ostatní od Matěje, co chodí k Fernandovi na BJJ.
Slyšel jsem, že máte dělat pravidelné semináře BJJ s Fernandem. Můžete mi to potvrdit? V pátek mi Fernando říkal, že zatím žádné semináře nejsou plánovány, tak nevím. Díky za info.

Co ja vim, tak Matej domlouval s Fernandem a Med to s nim ma dohodnout finalne. Ja tam ted nechodim, bo si kuryruju oko..uz od dubna, zasra.. doktori.
Nicmene od zari by mely byt jednou mesicne v nedeli seminare pro lidi z Matejova oddilu, kde se pojede BJJ, abychom ziskali slusny zaklad k boji na zemi. A pujde to rychle, vetsina z nas uz nejakou zkusenost s BJJ ma :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » stř 08. srp, 2007 16:21

4 pan Makoto
Tak vy máte slušný základ v boji na zemi :) :) :) Tak počkejte, až na vás vlítnu já :twisted: To byl vtip. Samozřejmě že jste slušní a děláte do všeho co se vám líbí a je funkční. Tak to má být. Potom jakmile budete vědět termíny a pokud to bude i pro pár lidí mimo váš oddíl, tak bych se někdy stavil. Musíme to přece doklepat aspoň na ten modraj pásek, né :?:
PS Můžeš porovnat výuku u Vacirků a Fernanda
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » stř 08. srp, 2007 17:47

A co BJJ na Moravě?
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kamiwaza » stř 08. srp, 2007 20:25

BJJ na Moravě???
Zajímavá otázka, ale zatím oficiálně nikde nic není. Prý by byl Fernando ochotný uspořádat seminář BJJ v rámci Moravy, ale bylo by to třeba nejspíš domluvit s ním osobně v Praze. Druhá možnost je si rozjet vlastní oddíl BJJ na Moravě sám a jezdit na tréninky do Prahy a na semináře.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod GGNT » ned 19. srp, 2007 21:22

Ahoj,

rád bych se alespoň trochu naučil základy nejakého "zápasnického" BU/BS. Tedy něčeho kde jde především o úchopy, hody, páky, škrcení a groundfighting. Nejde mi o závodění, spíš o sebeobranu, ale rád si v rámci tréninku zkusím sparring a prakticky ověřím, co jsem se naučil. Po tom co jsem shlédl na netu a na bu.cz v diskuzích se mi docela dobře jeví BJJ. A navíc mám kolej asi 500m od Pražacky, kde učí Fernando. Proto bych se chtěl zeptat na pár otázek ohledně BJJ:

1. Jak je to v BJJ s hody? Na různých videích se většinou praktikant BJJ vrhne soupeři na nohy, složí ho a pokračuje na zemi. Málokdy jsou vidět hody jako v judu, které to má fakt propracovaný. Vyučuje se něco podobného v BJJ a v jaké míře?

2. Není BJJ zaměřeno především na závodění? Několikrát jsem si přečetl, že pro praktickou sebeobranu je lepší judo, které se soupeřem mrdne na zem a má vyhráno, zatímco praktikant BJJ si nejspíš při válení po betoně zraní kolena nebo lokty. Jak moc je kladen důraz na sebeobranu?

3. Jak je to v BJJ se standup bojem? Učí se třeba co dělat v klinči? Nebo jde vyloženě o boj na zemi?

Díky moc za případné odpovědi, snad tím románem nikoho neuspím...
GGNT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » pon 20. srp, 2007 7:05

GGNT píše: ...
BJJ je primárně zaměřené na zem tzn. tak trochu po vzoru hesla pilotů II. sv. války: " Dolů se vždycky nějak dostaneš " a vesměs to je pravda. Jelikož v postoji moc neinvazivních metod nefunguje.

Hody se používají normální judistické ale většina praktikantů tzv. vnutí guard. + to vrhání po nohách :wink: jsou zase modifikované zápasnické takedowny (double leg, single leg atd..) + něco málo věcí je skutečně Trade Mark BJJ :lol:

Jelikož se vždy (kromě začátečníků) začíná v postoji, klinčů (hlavně zápasnických) samozřejmě je mnoho.... hlavně v no-gi.

BJJ je především full-contact sport vynikající pro boj jeden na jednoho, pokud sháníš ryzí sebeobranu je lepší se poohlédnout po něčem jiném.

Nejlepší je projet si youtube videa ze soutěží MMA, sub-wrestling, BJJ v kimonech, ... podívat se na instruktáže a přijít si zacvičit.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod GGNT » pon 20. srp, 2007 10:22

Jo díky za info.
GGNT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » pon 20. srp, 2007 11:36

Toman píše:BJJ je především full-contact sport vynikající pro boj jeden na jednoho, pokud sháníš ryzí sebeobranu je lepší se poohlédnout po něčem jiném.

4GGNT - BJJ je sice sport, ale da ti to dobry zaklad k boji na zemi. Takze pokud se chces naucit bojovat na zemi, bez na pul roku-rok na BJJ a pak teprve se pridej do oddilu, ktery se venuje vyuce sebeobrany a uvidis, ze to nebyl promrhany cas ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod caesare_borgia » pon 20. srp, 2007 14:22

Toman píše:
GGNT píše: ...
BJJ je primárně zaměřené na zem tzn. tak trochu po vzoru hesla pilotů II. sv. války: " Dolů se vždycky nějak dostaneš " a vesměs to je pravda. Jelikož v postoji moc neinvazivních metod nefunguje.

Hody se používají normální judistické ale většina praktikantů tzv. vnutí guard. + to vrhání po nohách :wink: jsou zase modifikované zápasnické takedowny (double leg, single leg atd..) + něco málo věcí je skutečně Trade Mark BJJ :lol:

Jelikož se vždy (kromě začátečníků) začíná v postoji, klinčů (hlavně zápasnických) samozřejmě je mnoho.... hlavně v no-gi.

BJJ je především full-contact sport vynikající pro boj jeden na jednoho, pokud sháníš ryzí sebeobranu je lepší se poohlédnout po něčem jiném.

Nejlepší je projet si youtube videa ze soutěží MMA, sub-wrestling, BJJ v kimonech, ... podívat se na instruktáže a přijít si zacvičit.

ha ha, po vzoru pilotu z II SV. to je pravda. judo ma postoj asi propracovanejsi, zaroven je tam nebezpeci vyvinuti skodlivych navyku, jako toceni se zady, chytani krizem. Znam nekolik BJJ praktikantu, co maji cerny pasky v judu a ve stoje to s nima neni sranda. Stejne tak jako zapasnici budou mit lepsi most. Proc nezkombinovat vse (o co se pokousi BJJ).
caesare_borgia
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod GGNT » pon 20. srp, 2007 17:00

4caesare_borgia no je mi jasný, že ideální by bylo kombinovat jak BJJ tak judo. Bohužel je to trochu mimo mé časové možnosti. Já už mám svůj srdeční sport vybranej a věnuju se mu poměrně dost. O BJJ se zajímám jako o doplňkovou činnost, abych s rozšířil obzory. I když vím, že je to trochu škoda, BJJ se mi líbí čím dál víc a zasloužilo by si plnou pozornost...

Třeba zde: http://youtube.com/watch?v=UVCKEbiEJNc
GGNT
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod alitranek » pon 20. srp, 2007 18:53

budeš chodit na Pražačku??:).....je fakt, že tam hodina tréninku stojí 100,_?:)
alitranek
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod caesare_borgia » úte 21. srp, 2007 11:25

alitranek píše:budeš chodit na Pražačku??:).....je fakt, že tam hodina tréninku stojí 100,_?:)

stoji 100 Fernandovi a 60 vstupny - jeden z drazsich treninku :?
caesare_borgia
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Toman » úte 21. srp, 2007 12:05

caesare_borgia píše:
alitranek píše:budeš chodit na Pražačku??:).....je fakt, že tam hodina tréninku stojí 100,_?:)

Jenže ani jeden z Vás nezmínil, že to je za hodiny 2 a Nando zpravidla zůstává s žáky třeba o půlhodinu déle. Láce to není přiznávám.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MED » úte 21. srp, 2007 12:40

caesare_borgia píše:

Zdravím,
jenom doplním Tomana. Na trenink chodí max. 10 lidí. Z mého pohledu je to neuvěřitelný luxus. Jsi v přímem kontaktu s mistrem, o čemž se může spoustě praktikantů bu nechat zdát. Můžež se kdykoli na cokoli ptát a jako bonus si s ním zaspáruješ :lol: .
Za své peníze dostaneš velmi kvalitní zboží.
Jako další bonus je skladba lidí - dochází tam lidé z různých stylů takže sparováni je velmi obohacující :wink:
MED
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod caesare_borgia » stř 22. srp, 2007 12:57

vzhledem ke kvalite to je skvela cena - jedna se vpodstate o pravidelne seminare s nejvyssi kvalitou o omezenem poctu lidi - i kdyz kde jsou ty doby, kdy jsme chodili na trenink s Tomanem sami :wink:

na prvnim treninku s Fernandem jsem byl dokonce sam
caesare_borgia
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně