No, nedá se popřít, že pan Petráš je v ČR opravdu slavný (to je ale i Kájínek

Říkal mi nedávno jeden člen spřáteleného oddílu, že viděl někde na semináři někoho v tričku, na němž byl nápis "©ensei Ladislav Petráš".
Já bych si teda takové tričko nevzal.

No možná vzal - za prachy

No ale nesměly by to být zas prachy z nějaké krádeže, či LP (LP = loupežné přepadení. Nebo taky Ladislav Petráš. To je jen shoda okolností

No, dost srandy – mne zajímá jiná věc, třeba mi s tím pomůžete:
Říkal mi jeden pražský zdroj (který považuju za důvěryhodný a který prý byl u toho), že naše armáda cvičí musado a ne jiu-jitsu právě kvůli panu Petrášovi. Nevíte o tom někdo něco?
Prý byl ten zdroj u toho, když armáda dělala výběrové řízení na boj zblízka. Pan Petráš, který byl delegován blíže neupřesněným způsobem (všichni známe výběrová řízení u armády) tam ukázal ty svoje „petrášoviny“ (petrášoviny = předávání si útočníka z páky do páky, aniž by útočník útočil, shazování pasivního útočníka na zem, jeho opětovné zvedání s následným opětovním shozením, to celé několikrát po sobě aj.

Já u toho nebyl, vím to jen z doslechu. Nerad bych panu Petrášovi křivdil. Není tady přítomen třeba jeho sparring z tehdejší doby? ®e by nám to potvrdil, či vyvrátil? Radši bych to měl z více zdrojů, než z jednoho.
®e armáda dělá nyní musado, ač – jak jsem zjistil víceletým pátráním – cvičila od roku 1922 až do popřevratové doby jiu-jitsu, mně docela štve.