Genesis píše:co sem různě viděl na zábavách, tak tam se většinou strkaj a jen šermujou rukama, ale nemlátí se a pak už tram vlítnou jejich kjámoši a tahaj je od sebe, ovšem třeba kámoš, když ho chytil nalitej dělník, ho prostě složil hákem. jako já nevim, na jednu stranu si člověk řiká, nenechám ho do sebe podruhý strčit a pěkně mu hodim push kick na solar, ale kdo ví, jestli není lepší se chvíli "nevinně" pošťuchovat, než do něj kopnout, čimž už to prostě posuneš na tvrdou bitku se všim všudy
lukaskon píše:Já se v nich moc nevyznám, jelikož většinou funguju jako uklidňovatel obou stran. Ale jedno je jisté ... nejlepší je se vždy snažit všemu vyhnout a když už cítíte, že to nepůjde dělat pořád miliuse a najednou zaútočit nečekaně. Kop nebo úder je vaše věc. Není to sice úplně košér, ale pokud nejste agresorem proč ne že?
Panda píše:když je oponent těžší a silnější tím hůř mu budeš nasazovat nějakou páky a chvaty a hmaty...osobně si myslím že ve strikingu se váha a výška srovná lépe než v zápase/chvatech a hmatech...
Falentynek píše:.......Když Vás někdo napadne na ulici a fyzický útok nelze odvrátit......mají větší účinnost 1) klasické techniky jako údery, kopy(box, kickbox)?....anebo.....2) strhy, podrazy, kravata(judo, jj)....anebo....3) techniky sebeobrany, páky, různé vyproštovací techniky? Nikdy mě nikdo na ulici nepřepadl, nikdy jsem neviděl ani pořádnou hospodskou rvačku....někdo tvrdí, že všechno končí bojem na zemi, jiní tvrdí, že je to jen o ranách a boxu....neznám, nevím....logicky mně něco říká, že bod 3) sebeobrana je účinější a žena či slabší muž těžko umlátí 90 kilovýho útočníka pěstmi....Váš názor, zkušenost?
Lada píše:a teď trocha jinak co si myslíš že udělá útočník pakliže ho dostaneš do nějaké páky? budeš ho tam držet než umře hladem, nebo ho pustíš po tom co ti slíbí že už bude hodnej kluka opravdu ti nic neudělá
(tedy do té doby než ho pustíš) nebo potom co dolítne jeho kamarád a přerazí ti flašku o hlavu...
Lada píše:3? techniky sebeobrany? do těch nezařazuješ údery a kopy? to bude někde chyba![]()
Jinak je celkem jedno co a jak uděáš když si to vyzkoušíš, budeš trénovat a bude ti to fungovat, ale ten nácvik musí být maximálně
reálný...účinost má jen to co dokážeš v ten moment udělat s patřičnou rychlostí a razancí.
nevím co jste na TKD dělali ale odhodlaného silnějšího útočníka jen tak do páky nedostaneš, pokuď po tom chytnutí tebe neusne...
a pokuď se útočník po tvé obraně otřepe a jde na tebe znova tak jsi udělal velkou chybu (snad si nemyslíš že mu dáš jednu ránu a je konec?)...ty už musíš být někde v háji než on bude moci vstát a zaútočit znova....a teď trocha jinak co si myslíš že udělá útočník pakliže ho dostaneš do nějaké páky? budeš ho tam držet než umře hladem, nebo ho pustíš po tom co ti slíbí že už bude hodnej kluka opravdu ti nic neudělá
(tedy do té doby než ho pustíš) nebo potom co dolítne jeho kamarád a přerazí ti flašku o hlavu...
každopádně začni něco dělat v dobrém klubu (zabývající se tímhle), pod dobrým vedením a poznáš co a jak, takové teoretizování u PC je úplně o ničem
Lada píše:3? techniky sebeobrany? do těch nezařazuješ údery a kopy? to bude někde chyba
Falentynek píše:se vším naprosto souhlasím jen tady si troufám říct nejsi uplně přesný.Pokud páku uděláš rychle a razantně, případně soupeř "neodklepe" v čas, přetrháš mu vazy, vykloubíš kloub případně způspbíš jiné vážné zranění které ho naprosto vyřadí z boje, páky a hody jsou stejně smrtící jako údery představa že se s nimi dá jen "kontrolovat" je milná, na treningu a zápasech se zranění stávají celkem pravidelně a to si ani ublížit nechceme...Toman by mohl vyprávět že jo
a co přesně trénuješ?
Falentynek píše:.......Když Vás někdo napadne na ulici a fyzický útok nelze odvrátit......mají větší účinnost 1) klasické techniky jako údery, kopy(box, kickbox)?....anebo.....2) strhy, podrazy, kravata(judo, jj)....anebo....3) techniky sebeobrany, páky, různé vyproštovací techniky? Nikdy mě nikdo na ulici nepřepadl, nikdy jsem neviděl ani pořádnou hospodskou rvačku....někdo tvrdí, že všechno končí bojem na zemi, jiní tvrdí, že je to jen o ranách a boxu....neznám, nevím....logicky mně něco říká, že bod 3) sebeobrana je účinější a žena či slabší muž těžko umlátí 90 kilovýho útočníka pěstmi....Váš názor, zkušenost?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků