Dejv píše:Stim ohryzkem to byla nadsázka,ale to napadnutí toho kdo nejvíc řve z tý skupinky za tim si stojim.j
Prostě je to o psychice.Když vás napadne pět holomku tak se vsadim,že většina z nás se zesere strachy a ty vaše páky to možná stačíte nasadit jednomu, ale další čtyřy si zatancujou na vaši hlavě.
V týhle situaci je nejlepší se pokusit zdrhnout a když to prostě nejde a musíte jí přes ně tak se pokusit sejmout toho bose.
A uplně nejlešpí je předcházet těmhle situacím
defendu píše:O pákách už jsem tu párkrát psal,tak se nechci moc opakovat,ale páku opravdu bránícímu se člověku (ne tzv. pasivně se bránícímu opilci) prostě nenasadíš.Musíš mu před nasazením páky jednu pustit a pak ponejvíc zjistíš,že už mu ji nasazovat nemusíš (tohle je zatím zkušenost každého "praktika" se kterým jsem se kdy setkal)Nasazovat páky v chumlu lidí je úplně mimo,i když bys je dotahoval přes mez pohybu,je totiž vždy nutný mít přehled o ostatních soupeřích a ne s.át se s jedním tejden (úder je prostě rychlejší)
Sejmout vůdce jako prvního??Rychlá cesta do pekla,tohle jste určitě četli v přírůčkách z USA z 80 let,že?Instruktoři sebeobrany v USA používali tzv. policejní model tzn. že se zaměříte na šéfa gangu,s tím jednáte,toho se snažíte přesvědčit ať jeho lidi přestanou dělat bordel,toho se snažíte zatknout apod.Problém je v tom,že bez odznaku to NEFUNGUJE
(v USA díky týhle "metodice" zdechlo mraky lidí pod obuví rozlícených,vůdcových soukmenovců,proto se už nepoužívá,i když ji ještě teď často uslyšíte od instruktorů sebeobrany,kteří se ovšem nikdy neprali
).Zaútočíte na šéfa a ostatní vás domlátí na sráč.
Preferujte raději izraelský,ryze pragmatický způsob (který dnes,narozdíl od toho starého,policejního používají všichni).Zaůtočte a to s maximální agresí na toho krypla,který k vám stojí nejblížJe to šéf?Fajn.Není to šéf?V pořádku.Padni komu padni.Kdo stojí nejblíž,má prostě smůlu,sundáte prvního a jdete po dalším nejbližším a pak po dalším....atd.Dokud nejsou všichni na kaši a nebo nejste na kaši vy
Lada píše:ono to s tím sejmutým šéfem funguje, ale jen někdy a jak na kterou skupinu. Když jde o nějakou bandičku šmejdů kteří se nemlátí na ulici a co jim po pár pivech narostla ramena a mají mezi sebou nějakýho "velkýho drsňáka" většinou staršího ke kterýmu ti ostatní vzhlíží a kterej vše řeší tak pak tohle většinou vyjde bo nikdo z těch dalších nechce dopadnout špatně a ani něvědí co dělat....(pár známejm už tohle vyšlo)
ale když půjde o lidi kteří se mlácením baví,nebo to nejsou nějaký ořezávátka tam tohle nikdy nevyjde a jak konflikt začne hned se všichni přidají.
Hodněkrát mívají mezi sebou provokatéra kterej má bitku začít nebo někoho vyprovokovat k ní a ostatní na to jen čekají aby se zapojily eventuelně to jistí aby ten jejich neprohrál....
defendu píše:4 cudles
Nebylo to míněno posměšněFaktem zůstává,že "šéfovská" metoda připravila spoustu lidí o život a mnohé jiné o iluze
Zaya píše:Ahoj ! jsem neskušenej v bojovich uměnich a chtěl bych s nějakym začit!.. mohli by ste mi poradit jake : 1) potřebuju se naučit sebeobranu ale take potřebuju umět zasadit ranu 2) nepotřebuji chodit na nějake turnaje ( i když by to nebylo na škodu) potřebuju se opravdu jen naučit zasadit ranu a ubranit se utoku + nějake taktiky jak postupovat při napadeni ! je mi 14 a chtěl sem skusit box ale ten mi mama nedovolí !... takže co doporučeujete?... potřebuju to pro ty bitky na ulici a podobně !.. posiluju už celkem dlouho a sílu mam v tom není problem al k čemu je vam sila když nevíte jak si použit že!! jo a z vlastní skušenosti z mlaceni : když potkate nejakeho agresora ktery je větší a myslí si že si sváma pohraje ! už se mi to parkrat stalo a nejdřív sem jako že odchazel bo všechno mlacení neviřeší ale on byl tvrdohlavej a začal do mě jít ( žduchal do mě a nadaval mi) ... ja sem mu žduchanec oplatil a on se tak trochu lekl že nejsem tak ztracenej ! poté se snažil zasadit ranu ktere sem uhl ! začal nadavat jako maš problem atd.. to mě vytočilo a už sem šel do něj !.. chytl jednu do nosa a začala mu tíct krev .. rozčílilo ho to a začal s prutkými narazy do mě ..... v zápětí chytl druhou bo byl vytočenec a nesoustředil se ! tak spad a bitka skončila
!!!! problem je že to nemusí vyjít pokažde takže bych chtěl něco umět abych je mohl překvapit! pls poradtě mi
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků