Byl jsem na cestách, tak aby to tu nezůstalo bez odpovědi
ukropcany píše:Dúfam, že nikde nepíšem, že môj názor snáď kopíruje realitu celého sveta
Zaplaťpánbu

ačkoliv to tak někdy působí. Je mi líto.
ukropcany píše:- motívy že má každý iné je jasné, avšak téma znie dobrý tréner, po novom dobrá metóda a pokiaľ ide o neozbrojený boj, tak holt, vidím to takto...
Ale téma přeci není o "neozbrojeném boji" a Ty píšeš o "chybné" japonské metodice a ta obsahuje "ozbrojený" boj ve veliké míře. Poměrně dost se tu oponuje ingwemu, hosobiky a Ti psali z pohledu někoho, kdo cvičí ten "ozbrojený boj" (pokud se nepletu). Stejně tak já nebo Picard. Jestli chceš, aby to bylo čistě o "neozbrojeném boji", napiš to hned zpočátku. Ty ale píšeš o špatné metodice japonských BU. Obecně.
ukropcany píše:- to že vidíš odlišný model neznamená, že ho aj ja vidím odlišne. Napr. práve tá absencia voľného zápasu u vás, alebo to čo mne sa zdá byť trhané namiesto plynulého, to proste vidím v obrovskom množstve JBU, pričom v tých "iných" to nevidím

To je ta jiná "perspektiva" o které psal Picard.
Myslím, že vím o čem píše, když mluví o jiné metodice v jednom BU. Potkali jsme třeba japonské učitele kendó, kteří jsou velmi rozdílní. Jeden z nich učí na Univerzitě a má velmi "nejaponský" způsob vyučování, tak jak ho asi chápeš Ty. Jde jen o jeden příklad a nemá smysl tu vypisovat další, vzhledem k tomu, že Ty ses s nimi nesetkal.
Ohledně mé disciplíny "trhaného" a "absence volného zápasu". Nemám potřebu vysvětlovat proč to je tak a jak to vlastně funguje. Nemáš s tím žádnou zkušenost podobně jako já neboxuju a nijak box nehodnotím (už). Jen mi přijde naprosto zcestné, srovnávat všechny JBU dle tohoto klíče... Kendó jedno z nejrozšířenějších JBU má volný zápas i plynulý pohyb, džúdó, karate... to všechno má i ten zápas i ten plynulý pohyb a přesto hodnotíš JBU jako bez zápasu a trhaně. Myslím, že si neobjektivní, ale to si těžko připustíš. Jen přemýšlej nad tím, kolik z JBU zabírá korjú budó, které je dle Tvého mínění "trhané" a bez "zápasu". Jedná se opravdu o malý zlomek toho všeho

ukropcany píše:- no a čo sa týka obete, tak v tom mám opäť jasno, jasné, že cestovať niekam stovky/tisíce kilometrov je tiež obeť, ale byť tam preč furt je hádam kapánek iné, nie? Bez ohľadu na to, že jedno i druhé považujem pre bežného smrteľníka s bežnými motívmi za... povedzme neopodstatnené... ale nemám s tým problém...
Mno a já zase (třeba) považuju za neopodstatněné něco úplně jiného a smekám před každým, kdo zvedne zadek, aby se jel někam učit. Na druhou stranu, nekomentuju to, když to někdo nedělá.
- - - - - - - - - - - -
Jinak myslím, že Picard nebo pucmaz to napsali podobně.
2Luen
Nerad bych pokračoval v nějakém flejmu, ale k Tvému postu z 18. října 07, 20:11
odkaz
Nikdo se neasijským BU nepošklebuje, ale tak nějak nechápu, proč vůbec reagovat na hlášky o ubožácích, chcípácích, podvodnících, nemehlech a shitech. Jsi to přece Ty, který se brání "stádnosti" a "slepotě". Proč tedy máme mít stejné kritérium ke zhodnocení kvality, jako máš Ty?
Patrik