Vím, že se v ČR vyskytují lidi co jezdí cvičit krav magu, Láďa mi o nich říkal, mají vazby na Polsko i na Izraelské instruktory, kromě toho do Brna už 2x zavítali instruktoři Lotaru. Jinak mi doporučoval vynikající školu ve ©védsku, kde se krav magou zabývají už 30 let, kromě toho mají certifikované instruktory kapapu a defendo-zde by měli být první pro Evropu, bohužel nemám odkaz na stránky, ale neměl by být problém to přes googla najít. V téhle škole se kromě jiného učí i MT, kdy oni jezdí i na kempy do Thajska. Láďa když byl cvičit ve ©védsku, tak říkal že jsou hodně ostří!! Jinak co vím, tak není problém do té školy přijet, vyučuje se 8 hodin denně 5 dní v týdnu, přičemž tě nechají v té škole klidně spát celý pobyt zadarmo, cenu výuky za týden už nevím přesně, ale co vím tak to není drahé, rozhodně levnější než letenka. Můžeš tam jet na týden na měsíc jak chceš, říkal, že tam jezdí kluci z Finska 1x za dva měsíce vždy na týden. Takže kdo vyhrál ve sportce anebo má dobře placené svobodné povolání a zajímá ho to, tak má šanci. Je to prověřená kvalita, rada zadarmo. Protože se na tomhle fóru má člověk dělit o získané byť zprostřodkované a vlastní zkušennosti, tak bych všem zájemcům doporučoval přemýšlet i u toho tréninku krav magi, jestli to co zrovna trénuješ dává smysl. Já jsem si taky vyzkoušel odzbrojování střelné zbraně podle krav magy a pak podle kapapu a zůstal jsem u odzbrojování z kapapu. Jinak kolem krav magy je samozřejmě velká komerce, ale je třeba se řídit citem z tréninku, buď to je ono nebo né. Proto mi dopuručoval Láďa tu školu ve ©védsku, protože serou na komerci na různé organizace a papíry zajímá je hlavně funkčnost toho co dělají a takhle to vyučoval a chápal i Láďa, ale i Avi. K té komerci asi není normální, když v USA zacáluješ 5 tisíc doláčů za dva dny a je z tebe instruktor survival combat krav magi

. Pokud to někdo chce trénovat komplexně, tak musí stejně dřít jak magor, jenom samotné principy nikoho nevytrhnoul. A takový byl i trénink pod Láďou, tvrdý a smysluplný a o to ostatní se nezajímal, věděl o tom, protože si prošel tréninkem pod různými instruktory a několik hodin mi vysvětloval jak se co a jak kolem krav magi má, čuměl jsem na to jak puk. Takže to tady spíš píšu pro někoho, kdo by chtěl se sionistickými a military systémy začít, tak ať nedá jen na kecy okolo a řídí se rozumem a srdcem, to ti vždycky řekne jestli si na pravém místě!!! Kujwa to jsem se zas vyslintal

.
Jo ještě, Poláci jsou taky dobří co se krav magi týče.