hrom píše:MiQing píše:... Vypomáhal jsem na treninzích aikido pro děti a techniky jim moc nešly - moc to nechápali, za to když se běhalo a padalo, tak to byli ve svým živlu....
hrom píše:Stále se poněkud míjíme. Znám Castanedovu práci poměrně podrobně, ale psal jsem z pozice rodiče, který ji zná jen povrchně. Proto s argumentem, že o něm nevím nic, mě jako rodičovi moc nepomůžete. Nebudu přece kvůli tomu, abych dal dítě na tábor, studovat desetisvazkové dílo + další příslušnou literaturu, abych si udělal názor, do čeho svoje dítko posílám. Proto znovu opakuju, Castaneda je jako kontroverzní osoba veřejností vnímán, což vám může dost ztížit pozici.
Ale pokud se dostaneme ke skutečnému obsahu C.C knih, pak bych si asi opravdu nepřál, aby se moje dítě věnovalo takovým věcem jako je namátkou třeba snění a práce s vědomím vůbec, dokud nedosáhně jisté vyspělosti v úsudku. Nebo práci s energií vkládanou do vztahů (stopařství). Přitom bych se vsadil, že právě takové zážitky ho budou fascinovat nejvíce, a přitom zcela jistě přehlídne vše, co je v těch knihách o morálce a charakteru. Takže doufám, že se dostane ke Castanedovým knihám co nejpozději. Dobré úmysly v tomto případě nejsou relevantní.
Na zbytek odpovím zítra.
Rena píše:Vy se tady snažíte neustále kvalifikovaně diskutovat s panem Polákem a já z toho mám naprosto jednoznačný pocit. ®e totiž pan Polák vytvořil celou Velkou hru rytířů Nagualu z toho důvodu, že hledá přísun finančních prostředků pro svůj velký filmový projekt. Ze stejného důvodu rozjel i výuku NTFW, což se mu ale zas až tak nezdařilo a rozšířit toto bojové umění po celé republice, vzdělávat za peníze další a další lektory se mu nepovedlo. Na jednu stranu oceňuji, že pan Polák jde za svým velkým snem a třeba se mu to i jednou povede ( ikdyž mám pocit, že jeho filmovému scénáři chybí nadhled nějakého zkušeného dramaturga), ale na druhou stranu nechápu jeho neustálé zastírací manévry a vnucování svých názorů, že nabízí světu svoji novou cestu pro obrození duše a snad i tělesné schránky.
wushi píše:...konečne som sa dostal k odpovedi: takže, andromeda, keď tvrdíš, že máš toľko skúseností s deťmi, mal by si vedieť, aké dôsledky na detskú psychiku môžu mať pokusy s prácou s podvedomím, vnútornou energiou a podobne...nechcem to tu rozvádzať, no deti z toho berú len to, čo ich zaujme, teda hlavne ako si navodiť určité stavy mysle, ako využiť vnútornú energiu na "blbosti" alebo ako si rýchlejšie osvojiť sexuálne praktiky...a tomu môžeš veriť, mám skúsenosti z práce kamarátky psychologičky s deťmi a jej výskum končil tým, že deti do veku asi 15 rokov by nemali praktizovať veci, ako je napr.tensegrita a podobne, sem patrí i qigong (niektoré druhy, sú i špeciálne qigongy pre deti), rôzne kurzy práce s mentálnou energiou, rôzne praktiky dýchacie, meditatívne a podobne, nakoľko dieťa (mladý človek) v tomto veku nemá ešte dostatočne vyvynutý zmysel pre morálne a etické hodnoty, takisto nie je ešte schopné naplno si uvedomiť možné dôsledky týchto praktík...
ale to len na okraj....ak ťa niekto bude žalovať za následky na psychike jeho dieťaťa, tak sa nečuduj....takéto pokusy sú obdobné ako niektoré cirkvi a sekty......
ad drogy: tak vravíš omielanie sotva prelistovanej knihy...vieš, je to obdobné, ako keď ty ovládaš ninjustu preto, lebo máš 20 rokov prax v iných justu a teda je to takmer rovnaké...ja mámprečítaných spústu kníh o práci s vnútornou energiou, podvedomím, meditačné príručky atď., a preto mi stačilo prelistovať ju a viem o čom to je...![]()
![]()
netvrdím, že používaš drogy, no u Castanedu sú tieto vplyvy docela zrejmé a ver, že dieťa sa pozerá práve na tieto skúsenosti a nie na morálne a psychické dôsledky, ktoré z toho C.C.odvodil....
MiQing píše:Andromedo: můj příspěvek nebyl proti tobě
Zpět na bojová umění a média...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků