Děti a bojová umění

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

vlastní děti

Příspěvekod yingjowpai » pát 11. čer, 2004 9:14

A co takhle vlastní děti pokud máte, cvičí s vámi, jakou máte zkušenost?
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » pát 11. čer, 2004 9:15

Problém není v tom, že by děti odcházely... odchází vždycky a odevšad... problém je v tom, že jich rok od roku méně přichází...

V určitém věku od těch jedenáct, dvanácti let je nějaké takové cvičení v těch směšnejch kimonech nezajímá... Protože v Bravíčku kimono nikdo nenosí...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: vlastní děti

Příspěvekod patrik » pát 11. čer, 2004 9:19

yingjowpai píše:A co takhle vlastní děti pokud máte, cvičí s vámi, jakou máte zkušenost?

Mno, skoro vlastní... (žiju ve společné domácnosti s jejich maminkou)... úspěšnost 50 na 50... jedno cvičí a snaží se jak blázen, druhý mě poslalo k šípku...

Jinak "vlastní" dítě na tréninku mě vede jednak k větší přísnosti (využívám toho, že musí poslouchat i doma) za druhé k větší hrdosti, když vyhraje nějaký závody (kendó)...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. čer, 2004 9:26

yingjowpai píše:A co takhle vlastní děti pokud máte, cvičí s vámi, jakou máte zkušenost?

Moje tříletá dcera už zkouší mabu a ve školce naplácá všem klukům :lol:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 11. čer, 2004 9:28

patrik píše:

Mno, skoro vlastní... (žiju ve společné domácnosti s jejich maminkou)... úspěšnost 50 na 50... jedno cvičí a snaží se jak blázen, druhý mě poslalo k šípku...

Jinak "vlastní" dítě na tréninku mě vede jednak k větší přísnosti (využívám toho, že musí poslouchat i doma) za druhé k větší hrdosti, když vyhraje nějaký závody (kendó)...

Patrik

Myslím si, že závody nebo vidina možnosti kompetice je to, co je může motivovat. A i rodiče asi přihlásí svoje děti tam, kde mohou vyniknout a přinést nějakou medaili. To vidím jako jeden z důvodů, proč jich moc nechodí třeba na vinkčun.

Jinak na Eskrimě máme dva kluky, 14 a 15, a tady dobře funguje přísný přístup, včetně toho, že si uvědomují, že jsou tam sami pro sebe a že pokud nechtějí, nemusí tam být. Pokud ano, musí se přizpůsobit. I když člověk musí překonat jejich rádoby naschvály. Oni si zvyknout.

S malými dětmi zkušenost nemám. Naštěstí :)
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wushi » pát 11. čer, 2004 9:32

...mám 6 ročného syna a zatiaľ "dlabe" na to, vychvaľuje sa, že cvičí, no veľa tomu zatiaľ nedáva...viac ho baví bycikel a naháňačky po vonku, ako tréning v telocvični...ale možno to chce čas...inak silu má, obratnosť tiež celkom, len musí trochu viac rozťahovať...najradšej by som bol, keby ho trénoval niekto iný, ja som príliš prísny - veď je to môj syn.... :D :evil:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 11. čer, 2004 9:35

patrik píše:Z mého pohledu... a dle věku...

1) pády... to je to, co děti baští nejvíc...
2) základní techniky bez složitých otoček (tenkan je pro devítiletý dítě něco těžko pochopitelné = věc názoru)
3) suwari waza... využil bych toho, že děti nemají problém s kolenama a můžou chodit vkleče... učí to dobrému držení těla a správnému nasměrování
4) žádné bouchání & protibouchání... děti to jednak stresuje, druhak se budou snažit navzájem "dostat", tak si vyrazí zub :mrgreen:
5) věci mimo cvičení (spíš k probuzení kulturního zájmu - historie, zbraně o, oblečení...etc)

Patrik (můžem to dál rozvinout)

Celkem mám stejné zkušenosti. Akorát tedy bod 3 - suwariwaza je moc nebaví.
Dotaz na všechny. Jaké hry do tréninku dětí zapojujete. Které je nejvíce baví.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 11. čer, 2004 9:49

wushi píše:...najradšej by som bol, keby ho trénoval niekto iný, ja som príliš prísny - veď je to môj syn.... :D :evil:

tak zkus andromedu (http://zabava.centrum.cz/img/photo/icPic1_2235.jpg)

:twisted:

Patrik
Naposledy upravil patrik dne pát 11. čer, 2004 9:57, celkově upraveno 1
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 11. čer, 2004 9:52

Můj kluk je zatím ještě malinkej(10 měsíců).Ale určitě ho zkusím nadchnout!!!!!!
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » pát 11. čer, 2004 9:53

patrik, ja mám syna rád.... :lol: :lol: :lol:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod yingjowpai » pát 11. čer, 2004 9:54

Můj syn od 6 do 10 let vcelku dobrý, a to cvičil buď se mnou nebo většinou jen s dopělákama, protože tradiční gung fu pro děti a u nás, to je iluze. Teď je mu 12 a hraje hlavně fobal, chybí motivace a vliv okolí je jednoznačný, proč cvičit gung fu, když ostatní hrají fotbal a počítačové hry, je to problém. Jinak mám 4 další děti v klubu, ostatní jsou v podstatě dospělí, takže jsem zvědav jak dlouho vydrží.
yingjowpai
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Makos » pát 11. čer, 2004 10:03

Já si zase myslim, že děti, které překecaj rodiče, aby je přihlásili na nějaké BU, tak o tom maj trochu zkreslený představy. Čekaj, jak se tam bude hnedka bojovat a lítat jak Brůs, jak budou moct "machrovat" (to už je možná trochu přehnaný :roll: ) ve škole a neuvědoměj si, že to chvíli trvá, že se musí začít od začátku. Pak z toho začínají být zklamané a začne je to pomalu přestávat bavit. Toť můj názor. Jistě to neplatí na všechny děti, ale na některé podle mě ano.
Makos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makos » pát 11. čer, 2004 10:03

Já si zase myslim, že děti, které překecaj rodiče, aby je přihlásili na nějaké BU, tak o tom maj trochu zkreslený představy. Čekaj, jak se tam bude hnedka bojovat a lítat jak Brůs, jak budou moct "machrovat" (to už je možná trochu přehnaný :roll: ) ve škole a neuvědoměj si, že to chvíli trvá, že se musí začít od začátku. Pak z toho začínají být zklamané a začne je to pomalu přestávat bavit. Toť můj názor. Jistě to neplatí na všechny děti, ale na některé podle mě ano.
Makos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wushi » pát 11. čer, 2004 10:33

to platí u zhruba polovice prihlásených, nielen detí...predstavy o mesačnom tréningu a lietaní á la Jet Li, potom musí drhnúť minimálne rok dva základy a lezie mu to na nervy, prečo to ide tak pomaly - tak sa vybodne na to a ide na tenis, kde má raketu a loptičku v ruke hneď...riešil som to tým, že sa snažím na každom tréningu pre nováčikov uviesť niečo nové, zaujímavé, aby ich to bavilo...väčšinou keď vydržia rok, už im to ide samo a neodídu (ak nemajú iné dôvody)...kríza ovšem nastáva viackrát, nielen na začiatku, potom treba prísť s niečím motivačným, napr.nejaké "extra" techniky, poprípade čo-to z iného BU...
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod microElephant » pát 11. čer, 2004 11:05

patrik píše:
wushi píše:...najradšej by som bol, keby ho trénoval niekto iný, ja som príliš prísny - veď je to môj syn.... :D :evil:

tak zkus andromedu (http://zabava.centrum.cz/img/photo/icPic1_2235.jpg)

:twisted:

Patrik

:D :D :D
microElephant [- cutted -]
microElephant
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Anonymní » pát 11. čer, 2004 11:51

Jaké hry pro děti se vám při tréninku BU nejvíce osvědčily :?:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Senior » pát 11. čer, 2004 12:30

microElephant napsal:

"Myslím si, že závody nebo vidina možnosti kompetice je to, co je může motivovat. A i rodiče asi přihlásí svoje děti tam, kde mohou vyniknout a přinést nějakou medaili. To vidím jako jeden z důvodů, proč jich moc nechodí třeba na vinkčun. "

Já mám asi štěstí protože můj kluk má 12 a už skoro rok chodí právě na dětský WT, líbilo se mu když mě doma vídal něco dělat a dal se na to taky. Ještě snad nebyl trénink ze kterého by nepřišel spokojen a nadšený ( což se mu předtím u Aikida stávalo ) a zatím mu celkem nevadí že se nemůže jako třeba malí judisti už snad po půl roce snažit o nějaké medaile na soutěžích, nezdá se že by sběr kovů bylo to hlavní co ho k BU táhne. Spíš se mu líbí ten pohyb, to že si může víc věřit i ve škole kde to je někdy celkem drsné, ale právě díky tomu sebevědomí se do žádných rvaček zatím nenechal zatáhnout. Samozřejmě že necvičí celou hodinu, dost hrají vybíjenou a podobné hry a díky trenérům se na každý trénink těší. Kéž by mu to vydrželo...
Senior
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Masta » sob 12. čer, 2004 12:42

Tak přidám taky svou troškou do mlýna.

Tenhle školní rok jsme s kamarádem vedli kurz kickboxu pro děti ze základky
a mé postřehy jsou asi takové, děti mají nejradši:

1. Fotbálek na začátku tréninku na zahřátí
2. Sparring
3. Trénink veškerých těžších kopů (otočky a kopy ve výskoku alá Bruce :) a to i když jim to moc nejde...

A naopak nesnáší:

1. Běh před rozcvičkou (proto jsme přešli na fotbálek)
2. Rozcvičku
3. Jakékoliv posilování nebo cokoliv u čeho by se mohli potit

Masta
Masta
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » ned 13. čer, 2004 8:22

Anonymní píše:Jaké hry pro děti se vám při tréninku BU nejvíce osvědčily :?:

Dost záleží nas tom, co sleduješ tou hrou... Jestli jde jenom o to, zabavit děti nebo jestli je chceš i tou hrou něco učit...

Mno a poto začne záležet na věku a taky na tom, jaké bu vlastně za tou hrou je...

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 14. čer, 2004 8:07

patrik píše:
Anonymní píše:Jaké hry pro děti se vám při tréninku BU nejvíce osvědčily :?:

Dost záleží nas tom, co sleduješ tou hrou... Jestli jde jenom o to, zabavit děti nebo jestli je chceš i tou hrou něco učit...

Mno a poto začne záležet na věku a taky na tom, jaké bu vlastně za tou hrou je...

Patrik

Tak mně konkrétně zajímá aikido, věk dětí kolem 11, no a zajímají mně obojí typy her - tedy pro pobavení, které se hodí na konec tréninku a také hry, které i něco učí.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně