sepsal jsem 10 vlastností pro správné provedení kihonu v ©otokan karate v článku
10 nejčastějších chyb v technikách Shotokan karate
Pokud to někoho zajímá, tak se podívejte a mě by zas zajímaly reakce (doufám, že to nebude jen kritika

Petr
Moderátor: Picard
samuraj píše: tak se podívejte a mě by zas zajímaly reakce Petr
player píše:... ale s jednim nemohu souhlasit a sice s tvarem zapesti pri uderu, ...
samuraj píše:Ahojte,
sepsal jsem 10 vlastností pro správné provedení kihonu v ©otokan karate v článku
10 nejčastějších chyb v technikách Shotokan karate
Pokud to někoho zajímá, tak se podívejte a mě by zas zajímaly reakce (doufám, že to nebude jen kritika.
Petr
samuraj píše: Mae geri má dvě formy Mae geri kekomi a Maae geri keage (v shotokanu se standardně(můj názor) používá jen mae geri). Všechny formy keage jsou švihové a bez kime.
samuraj píše:Pro RBR:
1. hikite třeba v Goju ryu a Kyokushinkai se dělá hodně vysoko a ne u pásku jako v Shotokanu. A oni proto mají své vysvětlení (proto to dělají), třeba, že je to nejktratší dráha. V Shotokanu je dáno, že hikite má být u pásku, spolu s pozicí lokte to dává dobrou dráhu pro přímé údery.
2. já si myslím, že energie (pohyb) má jít z boků. Nevím co myslíš ty, pokud třeba hara nebo podobně, tak já jsem více fyzicky zaměřený. Jak dosáhnout pohybu boků? no tím, že je z otevřené pozice zavřeme, nevím co bych k tomu měl psát?
4. článek je nazvaný nejčastější chyby, a zde jsou uvedeny nejproblematičtější body u kopů. Mae geri má dvě formy Mae geri kekomi a Maae geri keage (v shotokanu se standardně(můj názor) používá jen mae geri). Všechny formy keage jsou švihové a bez kime.
5. osa rotace prochází středem předloktí od lokte k zápěstí. Nevím jestli dokážeš rotovat jen zápěstím a ne předloktím, já ne.
6. tak s tímhle opravdu nesouhlasím. Základní techniky mají danou formu, kterou není možno upravovat. Navíc třeba uchi uke, když udělám místo 90st 45st, tak ztrácí většinu síly, apod.
7. pokud jsi z Prahy, tak tě velice rád uvítám u nás na tréninku
8. kamae je taky 50 na 50
9. u nás, a věřil bych, že i jinde, jsou termíny jako kime nebo oi tsuki vysvětlovány již začátečníkům
Také bych rád na závěr uvedl, že jsem možná napsal moje odpovědi příliš ostře, ale není to tak myšleno. Velice si vážím tvého názoru, který jsi rozepsal a pokusil jsem se o totéž
player píše:RBR : nemyslim si, ze je clanek koncipovat pro nekoho, kdo ke karate ani nepricichl, coz se zda byti tvuj pripad, viz. : "Proč má být v zenkucu dači váha vpředu a kokutsu vzadu? Jaká má být správná šířka postoje? Jaké jsou k tomu důvody. V MT, KB, boxu mají váhu 50 na 50. Proč je to v karate jinak?".Nic ve zlem.
RUNAR píše:S tím zápěstím je to podle mě jasný ,žádný dlouhý nesmyslný teorie, kdo do něčeho řeže a trochu nad tím přemejšlí tak mu makiwara nebo pytel rychle ukáže že něco dělá špatně.
Jinak hádat se ohledně toho článku nebude mít smysl.
Dřív i dva žáci jednoho mistra měli často na techniky různý názory a tak to má bejt
kumori píše:shotokan karate NENÍ tradiční karate, za tradiční karate lze považovat pouze styly okinawa karatedo (Shorin ryu, Kojo ryu, Goju ryu, Motobu ryu etc.).
Nic proti umění Funakoshi Sensei, ale co z toho co se dnes skrývá pod názvy Shotokan, Shotokai, Shotokan ryu etc., má ještě něco společného s tím, co přinesl Funakoshi Sensei z Okinawy?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků