Vnitřní síla ki :-)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod player » ned 18. lis, 2007 17:43

Froggy píše:player: seminare jsou od toho, aby ses neco naucil a obvykle jsou poradany (alespon v Systeme) pro pokrocile studenty Systemy, kteri jiz zrejme vi, ze neni problem to v rychlosti pouzit. Opravdu, mam vlastni zkusenosti a cim dele cvicim, tim mene si uvedomuji pohyby, ktere delam a namisto toho je delam jiz reflexivne - nejedna se o nejake extra slozite techniky, ale treba jen dva udery a zajisteni... nic vic v tom neni. Systema je zalozena na prirozenych reakcich lidskeho tela. Systema se opravdu jede pomalu, ale to neznamena, ze se neda v rychlosti pouzit. Hlavne diky te jednoduchosti technik to zvladne i proskoleny laik. Na nasich treninzich nam obvykle instruktor ukaze techniku v realne rychlosti a pak pomalu a srozumitelne. Jednou rychleji, jednou pomaleji... je to na pristupu. Kdyz pojedes vsechno rychle rychle tak ti zacne unikat plno informaci - mnohdy dulezitych. A o tom to je. Omlouvam se za OT.

No dobry, tohle ja vsechno beru a chapu, ale stale prosim smutne koukam, postni sem alespon jedno jedine video, kde je ukazana obrana proti razantnimu rychlemu utoku, ne cviceni pro uceni se(tech tu bylo vic nez dost), ale pro ukazku skutecne efektivnosti.
Vzdyt na spouste ukazek je krasne videt, jak ti utocnici vahaji vubec s utokem, cekaj az bude obrance pripraven se branit, pak vedou udery ci kopy s jistou davou "opatrnosti"...to je preci nesmysl, absolutne mimo realitu.To mi bude fungovat na treninku, na zkouskach na 1... 2.....9...10. dan, az ze me bude mistr sveta amoleta, ktery bude do nekonecena dokonale schopen ukazovat precizni techniky zpomalene, ale az prijde na realitu, tedy zadne dohodle utoky, ale utocnik ti bude chtit skutecne ublizit, tak budes lidove receno vis kde, no offense;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sun » ned 18. lis, 2007 18:15

graver píše:
sun píše:Takhle se třeba to uvolnění síly cvičí:
http://www.youtube.com/watch?v=hq6z6lhqRk0

Omlouvám se za laický názor, ale neodpadá od toho ten sparer nějak moc ochotně? Ta přední noha...

Prostě to tak vypadá, je to tréninková metoda, žádný sparing, takže dávají do toho tolik síly kolik je potřeba. Ani když cvičí začátečníci, tak do toho nejdou sami, použijí ale jen tolik síly, aby je partner zvládl nadzvednout a ten co odhazuje jak cití, že už je partner nestabilní, tak se snaží okamžitě nějakou sílu uvolnit.
Když budeš cvičit s činkama, tak taky si budeš dávat tzv. 'ochotnou' váhu nikoliv to, s čím nepohneš. Ovšem to je velice zjednodušené. Mrkni se na tohle, taky trénink:
http://www.youtube.com/watch?v=s8er1isvxus
Sleduj, jak musí mít spojené tělo, aby se to dařilo a taky, že do toho musí tu sílu dávat, jinak se to nepodaří. Pak ten co sílu uvolňuje, ji musí umět uvolnit tím správným směrem a velmi úzce směrovat. Není jednoduché být na kterékoliv straně. Už je potřeba něco umět :-), Důležité si uvědomit, že každý trénink nemusí zrovna odpovídat vašim představám o tréninku síly. Totiž síla získaná pomocí činek, tady nefunguje. Je to zkrátka jiná síla, kterou k tomu aby to šlo, potřebují.
sun
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » sob 24. lis, 2007 19:28

ingwe píše:k této problematice jsem také velmi skeptický. 99% těch ki-mástrů považuju za podvodníky. jestli je někde na světě člověk, který něco takového ovládá, myslím že si to nechá pro sebe a naučí to max svého nejpokročilejšího a sobě nejbližšího žáka. nebude s tim machrovat jak ten děda na tom profláklém videu, kde drtil borce bez dotyku na 3m tim, že motal ručičkama, a pak dostal od jednoho "nevěřícího" jednoduše na držku. nechce se mi to hledat, všichni to video znáte...

zde si dovolím nesouhlasit:
Pokud by to všichni mistři brali takhle tak by se NIKDO nic nenaučil! Správný mistr se nad takový věci povznáší. Nicméně je na Vás vidět, že nemáte dobré zkušenosti.... (to Vám nezávidím). Nicméně jsem měla možnost trénovat pod 3 a už vím, co je pro mě to nejlepší... stejně tak jako vím,že každý, kdo nosí černý pás není mistrem!

Lilu ぃぅ

http://jukl.karate.sweb.cz
http://www.lilu.cz
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ingwe » sob 24. lis, 2007 20:11

Lilu píše:Pokud by to všichni mistři brali takhle tak by se NIKDO nic nenaučil!

ale to přece není pravda. když to kimástr naučí jen svého nejpokročilejšího žáka, tak se to naučí ten žák. ne nikdo ;) a ten to zase naučí svého nejpokročilejšího žáka... je to jen moje představa, nevím jestli to tak funguje, zvlášť když nevím jestli nějaký "opravdový kimástr" existuje... nicméně to umění "aktivní ki" je pomyslný vrcholek bojového umění. myslíš že nějaký učitel předává své největší tajemství, nejpokročilejší techniky a podobně všem svým žákům? já myslím že ne, to nejvyšší mistrovství se předává jen některým...

Lilu píše:Nicméně je na Vás vidět, že nemáte dobré zkušenosti.... (to Vám nezávidím).

já nemám s kimástrama žádné zkušenosti. neberu to vážně. jen tak tu plkám ;)

Lilu píše:stejně tak jako vím,že každý, kdo nosí černý pás není mistrem!

no, to skoro nikdo, kdo nosí černý pás, není... myslel jsem že tenhle omyl už je z naší společnosti vykořeněn, ale někteří lidé si stále myslí, že k černému pásu přísluší označení mistr. nenene ;)
černý pás znamená opravdu začít studovat. být přijat do rodiny. zkušební doba je za tebou, začátek cesty. žádné mistrovství. k tomu vede delší cesta než pár let... (mluvím tu o černém pásu 1. dan)
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 24. lis, 2007 20:47

Lilu: Tak jsem si prohlizel tvoje stranky a co tam nevidim, eroticke pribehy :D
To vas ucili v karate? :D:D:D:D:D:D:D:D
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 24. lis, 2007 20:49

Lilu píše:Správný mistr se nad takový věci povznáší.
Hodne casto tu podobnou formulaci ctu a vlastne ani nevim co znamena...
1/ kdo je to "spravny" mistr a jak poznam, ze je spravny (ve smyslu, pravy atp.)?
2/ kdo urcuje jak se "spravny" mistr ma a nema chovat? Ze zaznivaji formulace co by spravny mistr mel, nemel a co bezne dela (povznasi se nad veci atp.)..

Ptam se zamerne takhle blbe a je mi jasny, ze na to moc neni odpoved... o to vic me zarazi jak tu kazdej, kdo se parkrat navlik do keikogi tvrdi, co spravny mistr dela a co ne...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 24. lis, 2007 20:52

ghekon píše:Lilu: Tak jsem si prohlizel tvoje stranky a co tam nevidim, eroticke pribehy :D
Tak to je snad kazdeho vec co ma na svych osobnich strankach, ne? Vubec to nema zadnou vypovidajici hodnotu o tom, jestli ten clovek vi o cem mluvi....

Ty snad erotiku nerad?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » sob 24. lis, 2007 20:58

To jsem nerekl :) Joke...
EDIT: Nahoda ze ta stranka za 10minut pote nejede?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » ned 25. lis, 2007 19:00

ghekon píše:Lilu: Tak jsem si prohlizel tvoje stranky a co tam nevidim, eroticke pribehy :D

Moc nevím, co to má co společného s touto diskusí...

Moje osobní stránky jsou jen mými osobními stránkami...
Nicméně chápu Tvou reakci, neměl jsi hodnotnou reakci proto jsi se pokusil znevážit mou...

Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lilu » ned 25. lis, 2007 19:02

Gino píše:
Tak to je snad kazdeho vec co ma na svych osobnich strankach, ne? Vubec to nema zadnou vypovidajici hodnotu o tom, jestli ten clovek vi o cem mluvi....

Ty snad erotiku nerad?

Děkuji

Lilu

Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Lilu » ned 25. lis, 2007 19:05

ghekon píše:To jsem nerekl :) Joke...
EDIT: Nahoda ze ta stranka za 10minut pote nejede?

Tak to tedy opravdu je!
Mam s poskytovatelem hostingu smlouvu. A ráda bych Tě upozornila, že mi ručí, že server bude přístupný 99,8% tzn. není možné, že stránka nešla.
Navíc jsem si vyjela statistiku dostupnosti, ze které jasně vyplývá, že lžeš....
Stále se mě snažíš znevážit? Koho tímto vlastně znevažuješ? Myslím, že jen sám sebe...
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » ned 25. lis, 2007 20:04

Ne, nesnazim se te znevazit, proc je kazdy na tomto fore tak silene upjaty? Nemuzu udelat vtip? A ta stranka fakt nejela...
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » ned 25. lis, 2007 20:06

ehm... ta stranka jela -ver mi...

a mas pravdu je tam 99,9x% (sem se prekoukla)

Lilu

www.lilu.cz
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » ned 25. lis, 2007 20:07

Ok, chyba byla v mem prohlizeci.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hosobiki » pon 26. lis, 2007 18:47

ghekon píše:Ok, chyba byla v mem prohlizeci.

Něčí ki tě tam nechtěla pustit :lol:
Hosobiki
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lilu » pon 26. lis, 2007 18:56

Hosobiki píše:
ghekon píše:Ok, chyba byla v mem prohlizeci.

Něčí ki tě tam nechtěla pustit :lol:

No vida a máme dukaz, ze Ki existuje :wink:

Btw: nemam zac se stydet... kdybych nechtela stranky zverejnit, asi bych je nevyplnila ve formulari, ne?
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ghekon » pon 26. lis, 2007 20:01

Vsak jo, vklidu, my si radi pocteme ;)
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » pon 26. lis, 2007 20:22

Pro Lilu...

Místo erotických příběhů jsem se ti tam díval na ty básně... Nápady máš pěkné... ale chybí ti tam takové ty oxymoróny, synekdoty a podobné :wink: Jinak pěkné rýmy :wink: Když jsme u toho hodnocení obsahu stránek :D
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ponocnej » pon 26. lis, 2007 22:31

tak pouzitelne to je presvecil me Sami The hun Berik v Cage Rage neveril bych ze s tai ci se da vlezt do ultimatu a sice z problemama ale vyhrat na body :D no nicmene je to asi cesta na dlouhe lokte a kazdemu se vyplati neco kontaktnejsiho
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ponocnej » pon 26. lis, 2007 23:05

vlastne sem nez sem tendle zapas dokoukal neveril ze z tai ci se da jit do ultimatu a nedostat za par vterin osklive KO

no vse je mozne :twisted:
Ponocnej
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně