:-)

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 8:58

o tohle se nelze nepodělit

http://seminarium.cossw.pl/images/galer ... ek307.html
http://seminarium.cossw.pl/images/galery/img_8025.html

pán v šedém oblečku je Paolo Colla, 9.Dan karate jujitsu (žák Soke Yamanaka, který na něj jistě s láskou vzpomíná 8) známý svým "headhuntingem" mezi kluby BU v PL, kde nabízí své exklusivní zastupování, samozřejmě za pravidelné finanční příspěvky 8)

a ten gentelman s plechovým poprsím je plukovník Dr. Kryzstof Kondratowicz 11.Dan jiujitsu (je můj oblíbený, vždy když ho vidím na nějakém semináři, musím se kouknout co si připíchl nového-dlouho už bohužel nic :P )

svět BU je pestrý a my tu pitváme Hladíka...on si to nezaslouží
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zdenekk » sob 01. pro, 2007 11:44

Hej, Kumori už toho nech, nebo Ti sem připíchnu Tvoji fotku. Taky není o co stát.
Vzal jsem si půlku Viagry, tak jen popichuju.
zdenekk
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod ingwe » sob 01. pro, 2007 11:49

pěkně řečeno:) dvě posměvačná témata za den, to už je krize...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod spider » sob 01. pro, 2007 12:53

Jestli ty fotky nejsou z psych. léčebny, jak mnohé nasvědčuje, je úsměv celkem na místě .... pozéři - funkcionáři přemnožených svazů, vojenský čaroděj v černém županu s metály a vysokými dany... Jo, je to legrační, ale je to zároveň i důvod, proč nedělat BU, ale dát se raději na mnohem průhlednější a pragmatičtější kontaktní sporty.
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod patrik » sob 01. pro, 2007 13:17

spider píše:Jestli ty fotky nejsou z psych. léčebny, jak mnohé nasvědčuje, je úsměv celkem na místě .... pozéři - funkcionáři přemnožených svazů, vojenský čaroděj v černém županu s metály a vysokými dany... Jo, je to legrační, ale je to zároveň i důvod, proč nedělat BU, ale dát se raději na mnohem průhlednější a pragmatičtější kontaktní sporty.

Důvod, proč nedělat BU?

Slyšel si rčení "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde." ;)

Kolik je různých federací boxu, kickboxu, thai boxu, full kontaktu apod., které mají své vlastní mistry světa a turnaje... Nebo co si kdo oblíká? Saténové trenky a kalhoty s obrázky a nápisy, kde to jen jde? Lidi jsou lidi, ať cvičí co cvičí. Na někoho to dojem dělá, na někoho ne, bez ohledu na to, zda cvičí kontaktní sport nebo tzv. "BU".

Myslím, že jsou průhledné ty i tamty. Tedy pro toho, koho zajímají. Jen názor, nikoliv hodnocení výše uvedených odkazů.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

:-))

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 14:22

zdenekk píše:Hej, Kumori už toho nech, nebo Ti sem připíchnu Tvoji fotku. Taky není o co stát.

klid, klid... 8) dej se do pohůdky, nedělej tlaky a připichuj tak maximálně řízek na vidličku Zdendo :lol:
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wordsworth » sob 01. pro, 2007 14:39

Všimli jste si barev řemenů?Někdo se nemůže rozhodnout jaké barvy si vezme kravatu,někdo to má trochu jinak :D
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

.-)

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 14:47

ingwe píše:pěkně řečeno:) dvě posměvačná témata za den, to už je krize...

vy chlapci od tradičních stylů s dlouhou linií a jasnými pravidly máte ve všem hned jasno, jenže svět není černobílý, ale barevný a někdy hýří tak křiklavými barvami, že nelze nevidět...
vždy jsem měl za to, že v BU existuje nějaký řád a slova jako morálka, úcta a respekt nejsou jen planá, nicméně jsem čím dál tím víc přesvědčen, že tomu tak není.

nikdy jsem nebyl skokanem mezi různými asociacemi, federacemi etc., také mi není jasné jak lze být členem ve 2 a více "klanech" třeba JJ, nosit gi pošité mnoha pestrobarevnými nášivkami, lhát, podvádět.Někdy si říkám, že by pro mne bylo lepší sem nechodit, byl jsem zde napadán (a to i vulgárně) od různých bojovníků, kteří by ovšem nejspíš měli svést především boj sami se sebou, než s jinými tady na tomto fóru.

Pravda je, že každý může svobodně vyjádřit svůj názor a já svého práva využívám a to tak, abych nikoho neurazil, neponižoval a nezesměšňoval.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 15:01

spider píše:Jestli ty fotky nejsou z psych. léčebny, jak mnohé nasvědčuje, je úsměv celkem na místě .... pozéři - funkcionáři přemnožených svazů, vojenský čaroděj v černém županu s metály a vysokými dany... Jo, je to legrační, ale je to zároveň i důvod, proč nedělat BU, ale dát se raději na mnohem průhlednější a pragmatičtější kontaktní sporty.

něco na tom bude...ČR je malý dvorek, co a na jaké úrovni se tu cvičí?
jak dlouho judo?karate?kung fu různých stylů?zbraňové systémy, self defence...na jaké úrovni?to tu NIKDO a NIKDY objektivně nezhodnotí, protože to NEJDE, každý míme svou pravdu a pokud se sejdou dva a více co mají pravdu podobnou, tak je to skvělé.je asi zbytěčné rozpitvávat co je lepší jestli judo, kyokushin nebo MT, úder je úder a kop je kop, záleží jen na tom, kdo udírá a kope, ne na stylu.Znám chlápka co nikdy nic necvičil, ale když se opije, tak nemá problém se rvát, prostě to má v sobě ten boj.

lze tu psát do nekonečna, ale kdo by to četl, že :lol: zastávám stanovisko, že až ti žáci,kteří jezdí za svým učitelem 5, 6 let, budou schopni tak za 10 let tady něco změnit, budou na to mít kvalitní vzdělání, životní zkušenost a nadhled.Rád si i nich přečtu, moc rád a fandím jim.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: .-)

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 15:07

ukropcany píše:
kumori píše:Pravda je, že každý může svobodně vyjádřit svůj názor a já svého práva využívám a to tak, abych nikoho neurazil, neponižoval a nezesměšňoval.
Právo na to máš, ale tu si si to poondil, pretože je to na úrovni 3. triedy Z©, kde uvrešťané zamindrákované decko poukazuje na inak zamindrákované decko... keby si sem radšej hodil nejakých bijcov, nie debílkov... je úsmevné, že toho človeka poznáš osobme, takže chodíš na semináre kde sa ukazuje = si z rovnakej krabičky...

v pohodě :D pan plukovník taky bojoval, v mládí se pral na žíněnce, jen na stará kolena se "trochu" změnil...
čtu tady pořád samá silná slova, vážné argumenty a poučování, kdo je lepší a kdo ne, kdo je podvodník a kdo zase není, tak se to tu snažím "trochu odlehčit" :lol:
BTW jestli jsi koukal pořádně, tak jsi si určitě všiml, co to bylo za seminář (dla sluzeb mundurowych)

jen by mně zajímalo jak to pere :lol: ...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ingwe » sob 01. pro, 2007 16:06

kumori píše:
ingwe píše:pěkně řečeno:) dvě posměvačná témata za den, to už je krize...

vy chlapci od tradičních stylů s dlouhou linií a jasnými pravidly máte ve všem hned jasno, jenže svět není černobílý, ale barevný a někdy hýří tak křiklavými barvami, že nelze nevidět...
vždy jsem měl za to, že v BU existuje nějaký řád a slova jako morálka, úcta a respekt nejsou jen planá, nicméně jsem čím dál tím víc přesvědčen, že tomu tak není.

nikdy jsem nebyl skokanem mezi různými asociacemi, federacemi etc., také mi není jasné jak lze být členem ve 2 a více "klanech" třeba JJ, nosit gi pošité mnoha pestrobarevnými nášivkami, lhát, podvádět.Někdy si říkám, že by pro mne bylo lepší sem nechodit, byl jsem zde napadán (a to i vulgárně) od různých bojovníků, kteří by ovšem nejspíš měli svést především boj sami se sebou, než s jinými tady na tomto fóru.

Pravda je, že každý může svobodně vyjádřit svůj názor a já svého práva využívám a to tak, abych nikoho neurazil, neponižoval a nezesměšňoval.

když myslíš... i já jen užívám své právo psát sem. a když takovouhle diskuzi najdu zrovna v rozpoložení, kdy je mi špatně z posměváčkování a urážek a honění si ega na jinejch lidech který člověk nikdy nepotkal, tak prostě napíšu takový příspěvek, který jsem napsal. jenom jsem zdenekk-a podpořil, protože s níim souhlasím.
ale co mi leží na srdci mnohem větší vahou-nesuď podle mne prosím ty "chlapce od tradičních stylů", suď jen a výhradně mne. nemluvím za nějakou skupinu, mluvím za sebe.
kdybys měl někdy cestu do brna, můžem skočit na pár chlazených, věřím že bysme společnou řeč našli. tu na netu je tendence všechno hrotit a reagovat ofenzivně...
ingwe
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod spider » sob 01. pro, 2007 16:11

Patriku, máš pravdu, vše je v lidech a tyhle excesy lze najít všude. Napsal jsi to dobře...
Stejně mám ale za to, že na šikmou plochu snáz sklouznou zejména ta z BU, ve kterých platí tato pravidla:
- přísná hierarchie (vztah "mistr vševěd - žák, co se nemá na nic ptát, protože proto")
- důraz na pseudofilozofii a stupně STV
- "sparing", pokud se vůbec praktikuje, je v nejlepším případě řízený s předem danými rolemi i scénářem...

A proč si tyhle postavičky vybírají BU a ne běžný sport? No hlavně proto, že by celý podvod vyšel najevo hned, jak by měli prokázat nějaké VÝSLEDKY, a o tom je právě sport. Týpek, který by přišel s nějakým suprovým novým směrem řekněme boxu, ověnčil by se vylhanými odznaky svého umění a pasoval se na velekněze nového řádu, by přesto opustil ring nohama napřed... V BU může naproti tomu dlouhé roky prosperovat a dobře si žít z naivity druhých...
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod wordsworth » sob 01. pro, 2007 18:53

Jasné,stručné a výstižné.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » sob 01. pro, 2007 20:17

wordsworth píše:Jasné,stručné a výstižné.

to je pravda, bohužel
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » ned 02. pro, 2007 9:48

Pokud chceš kritizovat nějaký styl/umění, musíš ho nejprve poznat. Teprva pak bude mít Tvůj názor váhu...

Do té doby jen hloupě plkáš o něčem, čemu vůbec nerozumíš...

Lilu

http://www.lilu.cz
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

.-)

Příspěvekod kumori » ned 02. pro, 2007 11:34

Lilu píše:Pokud chceš kritizovat nějaký styl/umění, musíš ho nejprve poznat. Teprva pak bude mít Tvůj názor váhu...

Lilu

a Ty jsi kdo romantiku 8) ?pan všeználek, co brouzdá po netu a sbírá moudra, aby je obratem vypouštěl do éteru?tady je věcná a seziozní diskuze, snaž se tedy do ní věcně přispívat, jsi-li toho schopen.
Podstatou je, že existují lidé, kteří se snaží zvráceně přetvářet zavedená a akceptovaná pravidla podle sebe, pravidla, i na kterých stojí systém japonských BU nebo stylů se k těmto BU hlásících.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » ned 02. pro, 2007 12:21

Lilu píše:Pokud chceš kritizovat nějaký styl/umění, musíš ho nejprve poznat. Teprva pak bude mít Tvůj názor váhu...

Co podle tebe znamená "poznat styl"?
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » ned 02. pro, 2007 12:22

kumori píše:

Lilu

a Ty jsi kdo romantiku 8) ?pan všeználek, co brouzdá po netu a sbírá moudra, aby je obratem vypouštěl do éteru?tady je věcná a seziozní diskuze, snaž se tedy do ní věcně přispívat, jsi-li toho schopen.
Podstatou je, že existují lidé, kteří se snaží zvráceně přetvářet zavedená a akceptovaná pravidla podle sebe, pravidla, i na kterých stojí systém japonských BU nebo stylů se k těmto BU hlásících.

Na druhou stranu, nepřetvářet ty pravidla podle sebe (nemyslím zvráceně) a dogmaticky se jich držet je zvrácené úplně stejně.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lilu » ned 02. pro, 2007 12:31

kumori píše:

Lilu

Ó pardon, sem nevedela, ze ty jsi tu ten nejchytrejsi a jen ty mas pravo rikat svoje nazory!

Neni tohle naaahodou verejne diskuzni forum?
Lilu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod spider » ned 02. pro, 2007 13:32

Mno diskuzní fórum to jistě je, a možná právě proto by se tu mělo především diskutovat. Diskuzi netvoří jednotlivé výkřiky do tmy, ani vzájemné napadání jednotlivých osob, ale výměna názorů, v případě rozdílných stanovisek pak slušná a rozumná argumentace.
Pokud jde o to důkladné poznání, které má předcházet kritice ... no něco na tom bude, na druhé straně nemusíš všechny hlouposti nutně studovat anebo zkoušet na vlastní kůži. Ono často opravdu stačí jen sledovat dění, aby si člověk udělal obrázek.
Když např. vidím někoho mlátit do žíněnky opřené o zeď, vidím hned, že nedělá dobře, aniž bych to sám musel zkoušet. To bych byl stejné jelito jako on.
Obdobně se to má i s některými pseudosměry BU... :wink:
spider
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně