mouthguard

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

mouthguard

Příspěvekod Clarke » úte 04. pro, 2007 10:46

Předně bych rád všechny pozdravil, neb jsem se na tomhle serveru právě zaregistroval :-)

Chtěl bych vás požádat o jakékoliv rady ke koupi mouthguardu (chráničky na zuby). Rád bych si ji nechal vyrobit na míru v nějaké laboratoři. Jsem ze Západních Čech, a v dosahu jsem tak našel jedinou firmu: http://www.okdent.cz/pomucky.html Zubařka mne ale odrazovala s tím, ať si najdu spíš nějakou větší laboratoř v Praze, která skusky vyrábí pro profíky a ve velkém, má tedy větší zkušenosti i kvalitu. Malá laborka která vyrobí jednu do roka by prý nemusela být příliš kvaliní.
Takže: máte někdo s touhle laboratoří zkušenosti? Nebo mi doporučíte nějakou jinou? Dá se to řešit i na dálku (poslat otisk poštou, a poštou opět dostat skusku)...?
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod migli » úte 04. pro, 2007 11:26

Zdar,

asi pred dvema mesici jsem se na tohle tema bavil se svym zubarem. Vtip je v tom, ze na tom chranici -pry- neni co zkazit, pokud je dobre udelany otisk zubu. Tech laborek je v CR vice, zubaru zrovna tak - viz google.
Pokud to zubarka nechce udelat, tak zkus obvolat jednotlive laboratore - s kym spolupracuji pobliz tveho bydliste.

Jedine, co me trochu zarazilo, je cena - samotny chranic mas za cca 1700 (kategorie heavypro), a k tomu otisk zubu, takze cena jde pak pres dva tisice. No, je to porad min, nez novy zub, zvlast kdyz mas treba s nejakym problem uz ted.

Jeste bych videl docela zajimavou variantu chranic Shock Doctor, prodava ho Hayashi.

Vetsina lidi je vetsinou spokojena s beznymi teplem tvarovatelnymi chranici, takze zalezi jen na tobe.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » úte 04. pro, 2007 11:32

Já jsem si jednoduše koupil adidas za 159,-... doma to dal do horké vody a pak to dal do úst s tím, že jsem zkousl... a fungujou... k čemu tu je ta laboratoř?
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » úte 04. pro, 2007 12:14

2 Jacopo:

koukni semhle:
http://www.qualitydentistry.com/dental/ ... mouth.html

je tam obrazek, jak muze dopadnout bezny chranic zubu. For je v tom, ze pokud se do toho chranice zakusujes opravdu silou, pak ho casem rozzvykas, a znicis. Blby je, kdyz si pri tom i poskodis zub :(

Samozrejme ze je to extremni situace. Jenom tim chci rict, ze je to rozdil asi jako u auta - skodovka taky nema stejnou pasivni ochranu jako BMW. Pokud budes jezdit bez nehody - neni problem. I vetsinu lehkych bouracek ustojis bez problemu. Ale jakmile prijde delovka jak blazen, radsi bych mel alespon toho shockdoctora.

Ale jak rikam - vetsine beznych sportovcu bohate staci chranic z obchodu. Kdyz ale chces zacit treba pravidelne zavodit v MT, asi bych se silne rozmyslel nad profi chranicem. :idea:
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » úte 04. pro, 2007 14:05

2 migli
Z pohledu laika souhlasím že není co na tom zkazit, jestli to chápu dobře, tak od Playsafu jim stejně chodí předpřipravený polotovary, který se pak jen dotvarují v "pícce"
Jinak v těch cenách jsou neskutečný rozdíly! Proto jsem se ptal jestli jste to někdo třeba neřešil na dálku, např. poštou. Třeba tady: http://www.ildental.cz/playsafe.html mají totiž playsafe heavy pro za 494,- (teď jsem tě asi pěkně nas...l co? :-( ). V tý Plzni od 350 do 1210 kč ... ale někde jsem zahlíd i 1900,- ...
Ten Shock Doctor je také teplem tvarovatelný? Vypadá to spíš na tvrdou skořepinu, vevnitř potaženou gumou. Jako by ani nešel přizpůsobit ...

2 Jacopo
Tady je srovnání s tepelně tvarovatelnejma http://www.acodental.com/img/protezione/grafico.jpg ... to měření bych bral s rezervou, ale je fakt že skuska na míru bude asi sedět v puse jinak.
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod migli » úte 04. pro, 2007 14:26

2 Clarke:
ne nenasr*l, zatim je to v rovine teoretickych uvah - pouzivam piransportovy za 120 Kc

Jinak doporucuji ty laborky kvuli cenam obvolat - nekdy to muze byt i 5 let stary cenik :D

ad ShockDoctor - je to kombinace tuhe skorepiny a teplem tvarovatelneho plastu - takze by mel sedet presne, a zaroven lepe chranit
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » úte 04. pro, 2007 21:12

Jo... rozdíl tu je bezesporu... já dělám TKD, a tam máme semi kontakt dá se říct... tak bych řekl, že mi ty běžné můžou stačit, ne? Co myslíte...?
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod migli » úte 04. pro, 2007 21:21

Predpokladam, ze by ty bezne stacit mely. Obcas ten chranic zkontroluj, jestli neni nekde prokousnuty nebo jinak poskozeny, a kdyz jo tak ho vymen. Zubum zdar :)
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jacopo » čtv 06. pro, 2007 13:43

A silným dásním rovněž :P Dík za odpověď :wink:
Jacopo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zuby :-)

Příspěvekod lukaskon » čtv 06. pro, 2007 20:11

No obyčejný chránič stojí i 80 Kč a stačí, jenže pokud to někdo dělá profesionálně tak se mu chránič přímo od zubaře vyplatí. Mě ho dělali zadara na OH v Sydney a od té doby skvěle služí ... tedy přes 7 let a se zuby jsem problémy nikdy neměl.
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » čtv 13. pro, 2007 8:04

2 lukaskon
A kdyby jsi ho měl porovnat s tepelně tvarovatelným? Sedí líp, vypadává míň, překáží méně v mluvení, lépe se s ním dýchá, roznáší lépe ránu, ... ?
To jsou totiž hlavní argumenty zubních laboratoří, tak by mne zajímala osobní zkušenost - jestli náhodou nekecaj :-) Trochu mne totiž zaráží že všichni kick- a thai- boxeři které znám používaj skusku za 80,- a nebyli mi tedy schopni poradit ...
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAR » čtv 13. pro, 2007 9:42

Trochu odbočím ale:
Chránič chrupu může mít i jiné funkce a to preventivní a zastrašovací.
Nejlepší je průhledný tvarovatelný on totiž funguje trochu jako lupa a zuby přes něj vypadaj jako strašlivý tesáky ,když jsem si ten chránič poprvé nasadil a podíval se do zrcadla tak jsem se ulekl.
Když půjdeš někde do střetu a předem si ten chránič nasadíš a ještě potom řekneš pár jedno jakých slov tak většina útočníků podle mě uteče.
Krabička s chráničem se v pohodě vejde do kapsy.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPa » čtv 13. pro, 2007 10:12

:lol: A to ještě nevíš, co udělá se soupeřem takový milý upřímný úsměv s nasazeným černým chráničem... :twisted:
TongPa
mistr diskutér
mistr diskutér

To Clarke

Příspěvekod lukaskon » čtv 13. pro, 2007 20:26

Narovinu kdybych ho ztratil hned si pořídím opět od zubaře. V rukavicích mám velké obtíže si ho vyndat. Většinou mi ho vyndává trenér. Drží opravdu jak přibitý. No mluví se s ním špatně jako s každym jinym. Pokud se bojovému sportu věnuješ hodně tak si ho pořiď. Pokud ten sport děláš jen pro radost kup si obyčejnej.
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 13. pro, 2007 20:29

Tak dneska sme jeli combat sambo, predni zuby se kyvbaji jak zidle... pridavam se kvam, jeste dnes obednavam od iponu :lol: :lol:

EDIT: a) ktery si mam koupit? :) b) senior nebo junior? Je mi 15
http://www.ipponshop.cz/chranice/chranice-zubu.php
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

tyhle

Příspěvekod lukaskon » čtv 13. pro, 2007 20:36

Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 13. pro, 2007 20:40

Levne to neni :) V cem je to lepsi nez ten obycejny za 90? K cemu je ta pasta s tim paratkem?
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TF » čtv 13. pro, 2007 20:49

ghekon píše:Tak dneska sme jeli combat sambo, predni zuby se kyvbaji jak zidle... pridavam se kvam, jeste dnes obednavam od iponu :lol: :lol:

EDIT: a) ktery si mam koupit? :) b) senior nebo junior? Je mi 15
http://www.ipponshop.cz/chranice/chranice-zubu.php

ty jsi jel combat sambo bez chráničů na zuby jo\? blázne :lol:

jinak to co posílal Lukáš je myslím o tom že si chránič doliješ přesně podle svého chrupu :wink:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ghekon » čtv 13. pro, 2007 20:50

Aha, zauvazuju o tom. BTW: Jo, bez chranicu. Nastesti jsem ze tri zapasu schytal asi jen 4 prime direkty mimo helmu, ale sere mne to zakrvacene kimono, to nepusti :lol: :lol:
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Kimono

Příspěvekod lukaskon » čtv 13. pro, 2007 20:52

Pustí to, musíš to hned ale namočit do studený vody :-) Mám zkušenosti od nosu ...
Lukáš Konečný
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně