Low píše:no kickboxu se venoval, pokud si to nevymyslel.
to si teda nevymyslel!!

MataLeo píše:Někomu je možná trnem v oku, že K.Kesl je vyznavačem MMA. ®e si našel učitele - Shinana mimo ČR. Jenže, kdybyste znali D. Hazana, pochopili byste, proč si Karel vybral právě jeho.
bartkesl píše:MataLeo píše:Někomu je možná trnem v oku, že K.Kesl je vyznavačem MMA. ®e si našel učitele - Shinana mimo ČR. Jenže, kdybyste znali D. Hazana, pochopili byste, proč si Karel vybral právě jeho.
SOUHLASÍM
hellas píše:bartkesl píše:MataLeo píše:Někomu je možná trnem v oku, že K.Kesl je vyznavačem MMA. ®e si našel učitele - Shinana mimo ČR. Jenže, kdybyste znali D. Hazana, pochopili byste, proč si Karel vybral právě jeho.
SOUHLASÍM
a proč?
Angus píše:Karla Kesla bych zařadil k největším odborníkům na kata v ČR.
MataLeo píše:Karel Kesl, jak již zde bylo řečeno, je veličina českého karate obecně. Zapsal se do dějin jako kumiťák, trenér reprezentace, nyní lektor pro kata...mimo jiné vychoval řadu skvělých karateků, závodníků (Král, Vocelová, Keslová, Tesárek, Laláková, Pilmann...), trénovali pod ním i Pekarovič, Kabeš s Leškou (kamura ryu), Dvořá (sk flair, tommi ryu) a další...což mluví za vše, není to nijaký zelenáč.
RUNAR píše:No odborník na kata není určitě , možná odborník na sportovní gymnastické sestavy které mají s karate kata společný pouze název a rozhodně se nejedná o karate.
Pokud se teda nic nezměnilo a netrénoval tak 10 let pod nějakým kvalitním učitelem karate.
Angus píše:Runare, dovolím si nesouhlasit - vycházíš z osobní zkušenosti?
RUNAR píše:Angus píše:Runare, dovolím si nesouhlasit - vycházíš z osobní zkušenosti?
Ano ,jako mladý jsem často chodil na závody,
viděl jsem cvičit jeho žáky i jeho a mohu zodpovědně prohlásit že se jednalo o gymnastiku nikoliv o karate kata.
Jinak neútočím na nikoho osobně,ty lidi můžou být fajn.
Jen říkám že karate kata a sportovní závody je velikánský rozdíl.
RUNAR píše:bartkesl píše:Já taky s RUNAREM nesouhlasím!!!
coale bylo dřív není ted!!
Hm a mohl bych se zeptat kdo ho ty katy tedy naučil?
RBR píše: Mě by zajímalo RUNARE co si představuješ pod pojmem naučit se kata. .
RUNAR píše:RBR píše: Mě by zajímalo RUNARE co si představuješ pod pojmem naučit se kata. .
Naučit se jednu katu ....tak 3-5 let cvičit pravidelně s kvalitním učitelem karate.
Umět katu : umět se pomocí postupů a technik z katy účinně rvát se soupeřem/více soupeři který tě chce/chtějí nekompromisně rozsekat.
RUNAR píše:Ano ,jako mladý jsem často chodil na závody,
viděl jsem cvičit jeho žáky i jeho a mohu zodpovědně prohlásit že se jednalo o gymnastiku nikoliv o karate kata.
Jinak neútočím na nikoho osobně,ty lidi můžou být fajn.
RUNAR píše:Jen jsem se chtěl zeptat kdo je podle tebe skvělý karatéka?
Co by měl skvělý karatéka umět?
Angus píše:Runnare, zase tak starý nejsi![]()
Jak dlouho jsi se věnoval katám, že jsi odborně zdatný zodpovědně prohlásit? (Neber to osobně).
Angus píše:A podle Tebe?
Angus píše:Jen jsem se chtěl zeptat kdo je podle tebe skvělý karatéka?
Co by měl skvělý karatéka umět?
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník