mam otazku-boli by niektori(-a) z vas od tej dobroty, napisat, co si myslia o vyuzitelnosti juda na ulici. Postrehy-pocute, videne, nacitane, nazite... som zvedavy... muy gracias, nech sa vam dari, a nech sa vam vyhnu blbci.

Moderátor: Picard
cvici se v judu take nejake techniky boje na zemi (paky, kravaty atd.)? co jsem videl v televizi, tak mi prislo, ze jde jen o porazy...
Anonymní píše:judo je v pohode....vsetko sa da ....treba ho chapat ako celok a nie len
ako techniky pouzitelne na sutazi
FAUSTUS píše:Každý bojový styl je o tom jak dlouho se mu věnuješ.Kdyby bylo judo k ničemu nemělo by tolik příznivců.Obecně se má za to, že když padneš na zem nemáš už moc možností.Judo je světlou vyjímkou.I když znám par ..... ve wing chunu , kteří učí i boj na zemi
marvin píše:Obecně se má za to, že když padneš na zem nemáš už moc možností
![]()
marvin píše:mrozek - ale ja som s tebou praveze nesuhlasil - ja som sa cudoval a smial ...
mrozek píše:"Co se tyce vyuzitelnosti, tak jsem dost napochybach. Na jednu stranu rada hodu, nepouzitelnych jak na ulici tak na soutezi...na druhou stranu, cokoliv cvicis ti muze ve rvacce pomoct..."
Moja otazka-naco tie hody potom su? Naco sa ich ucis?![]()
S druhou polovicou vety, v podstate, suhlasim; s pochopitelnym upresnenym "cokolvek BOJOVE cvicis etc..."
"Osobne Judo chapu jako pohybovou aktivitu, ktera me jednoduse bavi. Nepredpokladam, ze bych ho nekdy na nekoho pouzil, pro to to nedelam."
OK. Fakt Ti prajem, aby si ho nikdy pouzit nemusel. Ale keby si predsa len musel... ? Nepouzil by si?
Ja zase judo chapem PRAVE v jeho povodnosti-ako prostriedok, ako sa nenechat nabit.![]()
Zdravotne a emocionalne pozitiva treningu su fajn, ovsem sekundarne.![]()
Nemyslis?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků