Moderátor: Picard
ghekon píše:ingwe: Protoze by se ukazalo ze techniky jsou neucine na branicim se souperi...
Emiel píše:cudles:
Jde, ale není to přímá součást tréninku. Můj mistr, mi říkal, že několik sparringů si vykzoušel a že to bylo úžasné a že jeslti bych chtěl, klidně si ho se mnou dá.. (Já nechtěl, mé dovednosti nejsou zatím tak dobré, abych se mu mohl postavit.. )
Tedy mohou být, ale nejsou oficiální součástí tréninku. (Což neznamená, že se nemohou začlenit) Já to zatím třeba nezažil, snad ale zažiju a odzkouším. Řekněme, že tak za půl roku cvičení ,bch mohl být schopen něco v souboji vykutit, než jen krýt a vracet údery.
ghekon píše:Myslel jsem sparring jako cvicny souboj... Pro tvou informaci treba v sambu jsem zapasil od prvniho treninku a myslim ze ve vetsine bu/bs je to podobne. Sparring proste slouzi k otestovani dovednosti a k nacviku skutecneho boje, chtel bych videt jak pouzijes bujinkan v realnem konfliktu, kdyz jsi nezazil jedniy cvicny souboj![]()
ghekon píše:Ja mam neska fakt dost, tak jak dneska sem se uz dlouho nezasmal.
Emieli: Ty chodis na bujinkan 2 mesice a jeste jsi nemnel ani jeden sparring?![]()
![]()
![]()
Kdyz to tak vidim tak si s vami bujinkanisty dam kolik "zapasu o cest" budete chtit![]()
Sory ale sparring je zaklad kazdeho bu/bs a pokud bujinkan nema sparringy tak proto mam jen jedno vysvetleni...
Emiel píše:cudles:
Řekněme, ten základ rozšířit o použitelnost technik v boji.. S technikou mám jistotu, že ho složím a už se nezvedne, pokud nechci. To s pěstí nemám (Pokud neudeřím velkou silou, nebo na citlivé místo) A zase nechci někoho příliš zranit. My se učíme udeřovat na dost citlivá místa, třeba do hrtnau a to se mi moc nechce. Lepší je použít techniku, kdy ho složíš a maximálně si něco odře, než, že ho zmrzačíš (Ovšeže jsou techniky, které jsou ještě brutálnější než údery, ale to už bych se zas rozkecával)
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník