Do Číny bez peněz

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Do Číny bez peněz

Příspěvekod Anonymní » stř 16. čer, 2004 19:15

Ahoj, chci se zeptat lidí, kteří odjeli do Číny (a nebo i jejích etnických sestřiček, zkrátka ČLR, Hongkong, Taiwan, Singapur, Macao), ať už za prací, nebo studiem, na místní poměry a zda by mi mohli objektivně odpovědět, jestli je možné se tam dlouhodobě usadit bez velkých finančních investic. Jednoduše řečeno, právě jsem skončil střední školu, na vysokou se letos nedostal a rád bych rok volna strávil právě v Asii, nemám nicméně peníze na to zaplatit 150 000 ročně za univerzitu nebo něco podobného, takže počítám s tím, že je potřeba najít si práci. Rád bych se dozvěděl i věci související, týkající se víz, zaměstnání v číně, platů, nájmů, možnosti uplatnění atd, díky moc za jakékoliv reakce. Michal z Plzně
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MaLiAn » stř 16. čer, 2004 19:58

toto by zaujímalo aj mňa :lol:
MaLiAn
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod F4ust » čtv 17. čer, 2004 18:03

no tak, číňani, ozvěte se... :D Pavela, Yiwan..?
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod irzounek » čtv 17. čer, 2004 21:59

F4ust píše:no tak, číňani, ozvěte se... :D Pavela, Yiwan..?

Zdar a silu,
vis, nevim jak jinde - ale kdyz chce nekdo zustat delsi dobu "bez penez" v Cine, tam kde se vsechno okolo penez toci, tam kde prevazna vetsina lidi nic jineho nez penize a jejich vydelavani neznaji, tak nevim co mu odpovedet :-)...

Pracovni prilezitosti bych videl ve vyuce cizich jazyku (vetsinou chteji ale rodileho mluvciho, nebo TEFL, TESL, apod...) jinak nikde. Co se tyce nakladu,nemuzu mluvit za jine misto nez Tian He v Guangzhou a to je zhruba 100/200eu mesicne za plne vybaveny byt se vsim vsudy, na jidlo tak dalsich 50/100eu mesicne. Jde to i levneji (jinde v mensich mestech), ale nedovedu si predstavit , ze bych ja sam do toho sel:-) ( a hlavne CO TAM???). To jsou ceny za predpokladu, ze dotycny v Cine nikoho nema/nezna, neumi cinsky, apod... Predstava, ze "nemam penize", prijedu do Ciny "nevim co tam budu delat", tam "si neco najdu" a "nejak to preziju" me pripada dost naivni.

Vizum se da osefovat vicevstupovym vizem co plati rok na libovolny pocet vstupu. BACHA - v Hong Kongu uz nedavaji automaticky vizum na 3 mesice jako driv (dosud bezna praxe jak si prodlouzit pobyt na xx roku), ale jen na mesic.

cest
YiWan
Naposledy upravil irzounek dne pát 18. čer, 2004 7:52, celkově upraveno 1
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » pát 18. čer, 2004 1:36

No, za sebe bych se rád zeptal spíš na to, za jakých podmínek se dá v číně pracovat (nutnost nějakého povolení, daně atd)...?
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 18. čer, 2004 8:00

F4ust píše:No, za sebe bych se rád zeptal spíš na to, za jakých podmínek se dá v číně pracovat (nutnost nějakého povolení, daně atd)...?

Cest,
bud te zamestna zahranicni firma nebo cinska skola/universita - a ta zaridi vse ostatni, o nic se nemusis starat, nebo na cerno :-). Co ja vim, tak pracovni povoleni, podnikani apod... je pomerne komplikovany. O danich nevim nic, Pavela jiste doplni.
zdar a silu
YiWan
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Do Číny bez peněz

Příspěvekod Sennin » pát 18. čer, 2004 19:06

Mick píše:Ahoj, chci se zeptat lidí, kteří odjeli do Číny (a nebo i jejích etnických sestřiček, zkrátka ČLR, Hongkong, Taiwan, Singapur, Macao), ať už za prací, nebo studiem, na místní poměry a zda by mi mohli objektivně odpovědět, jestli je možné se tam dlouhodobě usadit bez velkých finančních investic. Jednoduše řečeno, právě jsem skončil střední školu, na vysokou se letos nedostal a rád bych rok volna strávil právě v Asii, nemám nicméně peníze na to zaplatit 150 000 ročně za univerzitu nebo něco podobného, takže počítám s tím, že je potřeba najít si práci. Rád bych se dozvěděl i věci související, týkající se víz, zaměstnání v číně, platů, nájmů, možnosti uplatnění atd, díky moc za jakékoliv reakce. Michal z Plzně

...Bože, další romantik a snílek, který si přečetl Róšiho Kaisena...
Myslím, že YiWan to trefil...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Pavela doplní...

Příspěvekod pavela » pát 18. čer, 2004 19:22

:lol: Bez peněz do Číny NELEZ!!!
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pavela doplní...

Příspěvekod Sennin » pát 18. čer, 2004 19:23

pavela píše::lol: Bez peněz do Číny NELEZ!!!

:lol: :lol: :lol: to je ono!!!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » pát 18. čer, 2004 19:37

...a do hospody 8)

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » pát 18. čer, 2004 23:10

sennin: další úřednickej páprda, pro kterýho je nejexotičtějším zážitek červencovej zájezd mácháč? :lol:
pavela: ehm... dík za podnětnou radu
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 18. čer, 2004 23:16

F4ust píše:sennin: další úřednickej páprda, pro kterýho je nejexotičtějším zážitek červencovej zájezd mácháč? :lol:

:lol: :lol: :lol:
Jestli já jsem úřednickej páprda :?: :!: :?: Hochu, hochu...prober se trochu!!!
Ale vyvracet Ti to nebudu, ani zde nebudu popisovat mou pracovní činnost a mou pracovní pozici.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » sob 19. čer, 2004 11:01

........ ani zde nebudu popisovat mou pracovní činnost a mou pracovní pozici. ....

tu sa da celkom dobre pobavit ... :D :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » ned 20. čer, 2004 7:04

marvin píše:
........ ani zde nebudu popisovat mou pracovní činnost a mou pracovní pozici. ....

tu sa da celkom dobre pobavit ... :D :D :D

Marvine, bavím se i já... ale myslel jsem to tak, že o tom, kde, co a jak pracujeme tento web není.
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » ned 20. čer, 2004 17:54

stejně tak myslím není o vztahovačných kecech o Róši Kaisenovi, Mick se tu ptal na poměrně konkrétní věci a je dost nasnadě, že se mezi návštěvníky tohoto serveru najdou lidé, kteří jsou schopní mu konstruktivně odpovědět. Zatím bohužel nic moc :D
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Sennin » ned 20. čer, 2004 23:34

F4ust píše:stejně tak myslím není o vztahovačných kecech o Róši Kaisenovi

Hochu, nauč se číst mezi řádky...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dong_wu » pon 21. čer, 2004 7:05

Mick - udelal jsem v podstate to co chces udelat ty - takze to jde - jestli ale neumis cinsky, tak to NEDOPORUCUJU 8) I tak je to obcas peknej vopruz a stalo se mi i ze jsem zebral o jidlo :twisted:
Zit ve meste se da tak od 100 korun na den, ale ver mi, neni to nic moc. Kdybys chtel bzt na vesnici je to mnohem min, ale urcite nesezenes praci.
Prace na cerno se sehnat da (jinak jsem nepracoval), ale musinejakym zapadlejsim koute - v pekingu takhle sanci nemas. Jinak jak psal YiWan vyuka jazyku je nejbeznejsi a docela slusne se da privydelat reklamama.
Vizum se da taky sehnat na cerno, ale to je fakt jen pro drsnaky 8O :D
Dong_wu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod F4ust » pon 21. čer, 2004 10:50

sennin: pokud k tématu evidentně nemáš co říct, neříkej nic. A neoslovuj mě laskavě hochu, nejsi můj strejda.

dong_wu: dík
F4ust
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod FAUSTUS » úte 22. čer, 2004 21:26

Možná se tam naučíš skvělou čínu :lol: Ta Česká - čína je dost exotická a když tady byli Čiňani na návštěvě, tak se nechali slyšet, že máme zajímavou stravu.Doma prý nic takového neznají :lol:
FAUSTUS
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » stř 23. čer, 2004 6:47

F4ust píše:sennin: pokud k tématu evidentně nemáš co říct, neříkej nic. A neoslovuj mě laskavě hochu, nejsi můj strejda.

dong_wu: dík

Nejsem Tvůj strejda, ale jseš jen o dva roky starší než můj syn...Tak mi promiň, že Tě oslovuji hochu.
K tématu jsem evidentně neřekl nic, protože to již řekli jiní, kteří jsou v Číně a nezlob se, mohu přece vyslovit svůj názor a ten je takový, jaký jsem napsal - Mick je snílek a romantik! Myslím, že to není nic urážejícího.
Divím se, že Ty tady mlátíš suchou slámu a sám jsi s žádným názorem nepřišel. A to uvádíš, že máš bydliště Hong-Kong... :lol: :lol: :lol:
Tak kdo je potom tady hňup...(jak řekl klasik)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na bojová umění a sporty obecně