Moderátor: Toman
ukropcany píše:Som dlho rozmýšľal, či a čo sem napísať a rozhodol som sa že áno![]()
Budem strieľať trošku od boku, keďže som makota nikdy osobne ani inak nevidel. Myslím, že sa motá a na to chcel asi luen upozorniť. "Motá" preto, lebo vlastne nemá vo svojej praxi poriadnu (v zmysle dlhodobosti) autoritu. A keďže je na to sám, tak je odkázaný na rôzne zahraničné organnizácie, kde dúfa, že tú autoritu nájde. A k tomu si priberá z iných štýlov veci, ktoré by sa asi mohli hodiť, ale vlastne opäť bez dôkladného hlbokého štúdia danej veci. Na jednej strane si to zaslúži rešpekt za určite extrémnu psychickú, časovú, finančnú a inú náročnosť, ale výsledok je stále neistý, pretože sa ukáže až po pár rokoch a hrozí riziko opätovného sklamania sa a potom reset a zase (možno) odznova. To nielen luenovi príde trošku nezmyselné, keďže niektorí tu tú pevnú pôdu pod nohami poznáme, poznáme aj makotovu pozíciu a teda vieme aké nepríjemné to je, takto fungovať a existovať. Makoto si samozrejme so svojim životom môže robiť čo sa mu len zachce, ale ja keď som sa dostal do tohoto gardu, tak som všetko zahodil, našiel som autoritu tu, v Petržalke, u chalana, ktorý je dokonca mladší odo mňa, ale počúvam ho naslovo, pretože všetko čo vie má odskúšané na VLASTNEJ koži. Nie sú to teda informácie nejaké také, že jedna pani povedala, ale vie presne prečo to tak robiť, pretože to má odbúchané. A nemám vôbec potrebu skúšať nové štýly, nové techniky, nové neviem čo, pretože v tých pár technikách, ktoré máme mám stále také zásadné nedostatky, že na <> typu "toto má byť viac sem, alebo tam?" fakt nemám ani chuť ani čas. Dnes som si to akurát dobre uvedomil, keďže ma včera lapoval Tomáš (naša jednotka, teraz akurát sekol Tondu Duška v Sazke, kto Tondu videl zápasiť, vie čo je to strach) a kukám, že 23 ročný chalan, ale vie toho ďaleko viac ako ja a to ja som trénoval už v dobe, kedy on ešte nevedel, čo sú to percentá... a strieskal by ma s troškou námahy najneskôr v druhom kole. A prečo? LEBO SOM SA MOTAL... všetky tie JJ, aikidá, tajčičvany a vôbec všetko, kde sa človek nenaučí dať druhému do huby, sú pičoviny, v ktorých sa človek motá... tak... nejaké otázky?
![]()
4makoto - rozhodne nič osobné, to si nechávam na zm...
diablik píše:makoto- tu ti davam videjko ,co priblizne sa da robit s punchinballom
http://youtube.com/watch?v=1i9D1PlvsWs
http://youtube.com/watch?v=aOZDJz0NHGA
a ak ti mozem poradit ,stiahni si z trackeru vyukovku
"Becoming A Better Boxer " a tam je rozobrana aj praca s punchballom +navsteva box klubu by nebola na zavadu aby ti "couch" opravil chyby a nainstruoval ta dalej
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník