aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...
Moderátor: Picard
od TongPa » stř 02. led, 2008 20:43
No konečně obroda!

Už jsem se bál, že toto mé oblíbené vlákno zmizí v propadlišti dějin...
Jo, ten pán se opravdu pohybuje o něco rychleji, než standardní "aikido master", takže už to není tak ladné, jak se na typický aikido balet sluší...

Je to spíš takový nelítostný souboj s hadrovýma panenkama...

-
TongPa
- mistr diskutér

-
od sam-soi » čtv 03. led, 2008 9:32
nejrealnejsi v tom videu (ostatne na jakymkoliv aikido videu co sem zatim videl), a to bych zde rad vyzdvihl nad ramec teto diskuze je predevsim ten
prvotni utok "agresora" 
ostatni je uz jenom jenom takova navaznost na tenhle fakt
-
sam-soi
- pokročilý diskutér

-
-
od Higen » čtv 03. led, 2008 10:38
no realny utok bych tomu nerikal ...

-
Higen
- pokročilý diskutér

-
-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 13:16
Podle mě nemá toto vlákno vůbec žádný smysl.

Ten kdo aikido dělá třeba 2 roky (nebo jeho kamarád) a přijde mu nepoužitelné by se měl zamyslet nejdřív sám nad sebou a pak teprve soudit aikido. Je nutné cvičit KA®DÝ den a ne 2 roky ale třeba 10. Pokud nikoho takového neznáte ale máte kámoše který dělá dva roky kickbox, je jasné že vám přijde skvělé že na diskotéce rozbije koho chce a začnete odsuzovat aikido. Pokud ale máte tu čest, jako já, znát někoho kdo aikidem žije zhruba 15 let, rychle byste si rozmysleli svoje chytré argumenty. Samozřejmě je to člověk absolutně klidný a neagresivní, ale když se vyskytne problém, je během pár vteřin po "boji". Jsou to samozřejmě vaše názory, na které máte právo, ale přemýšlejte o nich déle než strávíte psaním příspěvku.

S pozdravem Adam
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Higen » čtv 03. led, 2008 13:22
aikido funguje, ale ne takove jake se predvadi pred verejnosti ... ukazte mi techniky a hlavne vstupy proti uderum a kopum. krom jednoho japonskeho ucitele

(kazdemu je jasne koho myslim podle mych stranek) to nikdy neuvidite v ucine podobe

-
Higen
- pokročilý diskutér

-
-
od cudles » čtv 03. led, 2008 14:01
Higen píše:aikido funguje, ale ne takove jake se predvadi pred verejnosti ... ukazte mi techniky a hlavne vstupy proti uderum a kopum. krom jednoho japonskeho ucitele

(kazdemu je jasne koho myslim podle mych stranek) to nikdy neuvidite v ucine podobe

A co ti brání sem ty videa hodit k posouzení?

Vím že jsou na těch stránkách,ale lepší by bylo je hodit sem

Btw,v ucinne

Cudles
-
cudles
- mistr diskutér

-
-
od Higen » čtv 03. led, 2008 14:08
to cudles:
jde mi spise o to, aby mi nekdo ukazal ucinou podobu aikido nebo alespon neco o cem si to mysli. Ja tady nehodlam rozebirat styly, jen by me zajimalo, co je podle nasich aikidaku ucine aikido. At sem hodi linky ... mozna se povery o aikido jako o neucinem bu vyvrati

-
Higen
- pokročilý diskutér

-
-
od severin » čtv 03. led, 2008 14:16
Adamos píše:Podle mě nemá toto vlákno vůbec žádný smysl.

Ten kdo aikido dělá třeba 2 roky (nebo jeho kamarád) a přijde mu nepoužitelné by se měl zamyslet nejdřív sám nad sebou a pak teprve soudit aikido. Je nutné cvičit KA®DÝ den a ne 2 roky ale třeba 10. Pokud nikoho takového neznáte ale máte kámoše který dělá dva roky kickbox, je jasné že vám přijde skvělé že na diskotéce rozbije koho chce a začnete odsuzovat aikido. Pokud ale máte tu čest, jako já, znát někoho kdo aikidem žije zhruba 15 let, rychle byste si rozmysleli svoje chytré argumenty.
Těch co cvičí 15 let Kickbox/MT pravidelně každý den není moc,ale žádné argumenty proti nim mě zrovna nenapadají.Podobně jsou na tom i jiné kontaktní b.u./sporty.Pokud někdo začal cvičit Aikido jako svou sebeobranu,tak měl za 15 let určitě dost času na to,aby pochopil co funguje a co ne a podle toho se zařídil.Můžu spekulovat jestli jeho osobní bojové dovednosti se dají nazývat aikidem.
-
severin
- mistr diskutér

-
-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 16:35
severin píše:Můžu spekulovat jestli jeho osobní bojové dovednosti se dají nazývat aikidem.
Jasně, neříkám že by v ohrožení použil zásadně jen aikido. Několik let cvičí Chang Quan (kung-fu) a má černý pásek v Ju-jitsu (v tradičním - ne to "judo" z brazílie) takže má určitě z čeho vybírat v té určité situaci.. Ale necvičil by přeci něco o čem by nebyl přesvědčen že to má smysl. Prostě jsem chtěl jen říct, že nemůže soudit ten, kdo si o aikidu přečetl jen na internetu nebo s ním má malé zkušenosti. To pravé umění přijde jen časem (který je třeba trénovat a né sedět u PC..

).
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 16:58
ukropcany píše:Jááááááááj chlape...

Keby bol bol o tom presvedčený, tak by to GF ani JJ necvičil...

Ale nahlas to samozrejme nikto nepovie "x rokov trénujem blbosť"

Jaj....

Já sem přeci nenapsal že aikido je všechno! Psal sem jen že by ho necvičil kdyby nebyl přesvědčený že mu to něco dává!! Samozřejmě že ho aikido nenaučí tvrdé údery a spousty různych kopů. K tomu má kungfu... Z JJ si zase vytáhne něco jiného... Tím nechci říct že by necvičil plnohodnotně všechna 3 umění. Ale v reálu si vybere z každého jen něco. Takovou cestu si zvolil on ale prostě nemůžu jen přihlížet tomu, jak si tu mistři diskutéři (nic ve zlém

)otírají ústa o aikido jen protože neznají člověka který by ho ovládal (nerovná se CVIČIL)...
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Panda » čtv 03. led, 2008 17:09
Vždycky jsem se aikida zastával , sám jsem ho cvičil, ale narovinu, co si mají lidé z netu i z exhibic myslet, když je všude spousta videí i show kde i vysoké pásky se brání naprosto nerálným pomalu vedeným utokům a ani jedno kde je obrana proti útoku jak se patří tvrdému, rrychlému a důraznému....to se pak přece nemůžeš divit že se lidé otírají...já sám zastávám názor že aikdo tak jak se trénuje u nás (tak jak jsem se učil já)není samo o sobě plnohodnotný systém, člověk k němu musí umět dobře bouchnout a kopnout jinak...ale jeho hodnoty a přínos nezpochybňuji
-
Panda
- mistr diskutér

-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 17:32
Jo souhlasim s tebou ( z většiny

) a bohudík sem žádnou exhibici neviděl.. Pár videí jo.. Ale jak bys chtěl udělat exhibici, kde by proti cvičenci aikido šli tvrdý rány.. On by první nevychytal, usnul by a bylo by po show.. Prostě se to předvádí tak, aby 1. všichni postřehli co se vůbec stalo a 2. aby se nikomu nepřihodil úraz... Asi to není tak úplně ideální představa.. Ideální by bylo kdyby si to každý mohl vyzkoušet sám v reálném boji.. Ale to sme tam kde sme byli.. Musí začít cvičit a začít tomu věřit... A taky si myslím že proti člověku který dělá na slušnější úrovni třeba muay thai ti i dobře zvládnuté aikido zdraví nezaručí... Ale rozhodně není k ničemu a nevyužitelné...
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Genesis » čtv 03. led, 2008 17:36
Adamos píše:Jo souhlasim s tebou ( z většiny

) a bohudík sem žádnou exhibici neviděl.. Pár videí jo.. Ale jak bys chtěl udělat exhibici, kde by proti cvičenci aikido šli tvrdý rány.. On by první nevychytal, usnul by a bylo by po show.. Prostě se to předvádí tak, aby 1. všichni postřehli co se vůbec stalo a 2. aby se nikomu nepřihodil úraz... Asi to není tak úplně ideální představa.. Ideální by bylo kdyby si to každý mohl vyzkoušet sám v reálném boji.. Ale to sme tam kde sme byli.. Musí začít cvičit a začít tomu věřit... A taky si myslím že proti člověku který dělá na slušnější úrovni třeba muay thai ti i dobře zvládnuté aikido zdraví nezaručí... Ale rozhodně není k ničemu a nevyužitelné...
jo, je využitelný akorát k tomu, až se budeš válet rozbitej na zemi, aby to dobře vypadalo a aby si na tu zemi pěkně teatrálně dolítnul
-
Genesis
- mistr diskutér

-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 17:40
ukropcany píše:Adamos píše:K tomuto len poznámočku - Tvojmu kamošovi závidím, pretože ja mám len jedno umenie, aj to vlastne jedno z tých "jednoduchších", a furt nie je a nie dosiahnuť úroveň podľa svojich predstáv

Furt sa nájde niekto kto mi natlčie...

a najlepšie je, ak má o 20 kíl menej...

A jaký umění cvičíš? No on to není ani tak můj kámoš, to je silný slovo... Ale uvědom si že od svých deseti let nedělá nic jiného než že jen cvičí a táhne mu na 30. Pokud vím nemá holku a v práci určitě nedělá přesčasy.. Prostě tím žije.. Myslím že nikdy nepoznám zapálenějšího člověka, teda kromě našeho mistra.. Tomu je 60, vypadá tak stěží na 50 a hýbe se jak průměrný třicátník...

-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 17:43
4Genesis:

měl by ses asi živit bavením lidí...
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 17:44
4Genesis:

měl by ses asi živit bavením lidí...
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od alitranek » čtv 03. led, 2008 17:53
proč z vás nikdo nikdy neviděl na K1 žádné aikido?

-
alitranek
- pokročilý diskutér

-
od Adamos » čtv 03. led, 2008 18:15
ukropcany píše: kapánek nezmyselné (z môjho pohľadu). Však uvidíme ako mu ten zápal vydrží, až si snáď nájde babu a objaví aj iné "stránky" života
P.S. Inak, ak by pristal, tak až sa bude organizovať Stretnutie BU.cz vol. 3, tak ho pošli, zapíše ako prvý aikiďák v česko-slovenskej histórii, čo na niečo také pristal

Nevím co je na tom nesmyslného... Když ho to pořád naplňuje tak proč ne? A doufám že to nevyznělo tak že si nečistí zuby a před tělocvičnou mu stojí stan.. Není to fanatik jen ho to neuvěřitelně bere.... A stím střetnutím to asi nevyjde... Aby té romantiky nebylo malo

tak ti řeknu proč (jen podle mě) začal s BU vážně - když mu bylo asi 15, přepadli ho v Lípě a zbili tak, že má teď třetinu obličeje jen díky umění plastickejch chirurgů...

Kdyby teď dostal ránu tak ho asi už nedaj dohromady...
-
Adamos
- diskutér - nováček

-
-
od chanshan » čtv 03. led, 2008 21:54
for Ukropcany: tazka psychologia

, o aikidu toho vela neviem, kedysi som samozrejme zral filmy od Segala, v kazdom pripade teraz o aikide nemam pozitivne nazor, kto je to ten Saito??? Zkade vies ze mu to funguje???
-
chanshan
- diskutér - začátečník

-
od cudles » čtv 03. led, 2008 23:30
ukropcany píše:4adamos - no doteraz som videl iba jedného človeka, ktorý podľa mojich kritérií "aikido" ovláda a to bol Saito. Tí najlepší ďalší v poradí sú 20% z neho a tí ďalší v poradí sú zase 20% z tých prvých 20%... suma sumárum, najväčší Džony tu široko ďaleko má 20% z toho, čo by som ja bral ako učiteľa... a nemusím na to vidieť každého aikiďáka na svete... proste je to zle, zle, zle... zlá metodika, zlí učitelia, zlí (psychicky, nie nasadením, nasadenie je často extrémne) žiaci... no hrozná kombinácia...

Svitla nadeje ze ne vsude je takova situace jako u nás v ČR...
Cudles
-
cudles
- mistr diskutér

-
-
Zpět na japonská bojová umění a sporty...