ukropcany píše:No vieš, som starý analytikchanshan píše:for Ukropcany: tazka psychologia, o aikidu toho vela neviem, kedysi som samozrejme zral filmy od Segala, v kazdom pripade teraz o aikide nemam pozitivne nazor, kto je to ten Saito??? Zkade vies ze mu to funguje???
Saita som mal pár krát možnosť pocítiť osobne, už je to pár rokov dozadu a pár "tvrdostných" úrovní smerom dole, takže z dnešného pohľadu ťažko povedať. Ale vtedy sme už boli "doma" dosť rozhádaní, keďže nám bolo všetko málo tvrdé a málo náročné a starší žiaci málo vládajúci a moc sme museli brať ohľady na svojich služobne starších spolužiakov a zrazu týpek, ktorého som fakt drapol (vtedy som mal do 110 kg a síce špek, ale hádam aj kopec sily) a týpek fakt nemal problém (mohol som byť od neho tak o 30 kíl ťažší, vyzerá mohutne, ale je malý). Načasovanie s prstom v zadku, odrbal ma jak nič, aj som sa snažil zle porobiť, napr. zmeniť smer útoku uprostred pohybu a tak, ale nešlo
. Hľadal som teraz nejaké rozumné video, ale všetko sú to zo seminárov vybrané práve také veci, kde niečo vysvetľuje a nie sú tam vlastne tie vsuvky, ktoré by boli práve zaujímavé a ktoré robieval... no nič...
Určite je to ale jedno z toho lepšieho aikida - v jeho podaní, nie nutne jeho nasledovníkov, keďže sa na aikido lepia takí ľudia, ako sa lepia...
On mal práve takú tú schopnosť, že «a primel urobiť čo on chcel, že Ty si síce išiel do útoku s nejakým zámerom, ale on vedel podstrčiť nejakú fintu, na ktorú si sa nachytal a už si bol v prdeli...
Ospravedlnujem sa, ten prispevok na ktory si reagoval bol odo mna, lenze akosi bol u mna doma na nete chanshan a zabudol sa odhlasit, takze tak