kumori píše:4 gino, podívej, dnes má každá slušnější škola své webovky, kde najdeš vše z historie školy, životopis představitele školy, směru etc.také jsem hledalněco o Miura ryu a souhlasím s kolegou bui.Pan Zupka je velice podivný, myslím, že by bylo faj, pokud se veřejně prezentuje, hodin nějaký odkaz na své učitele...
koukám, že se nám to tu trošku "hladíkuje"..

Dlouho mně nikdo nepobavil, jako tento nesmysl. Je to vtip .Tohle přeci nemohu brát vážně.
Takže podivný? Slušnější škola? ®ivotopisy, historie ...
Mně přijde podivné a netaktní takové chování na internetu. Obzvláště na fóru. Ach ta diskuzní fóra.
Omlouvám se, že jsem si dovolil nedat na web školy svůj životopis. A ani to neudělám. Kdo chce, pozná mne. Ohledně Miura ryu - kdysi to pro mně bylo snadné "odlišit" se od sportovně zaměřených klubů. Nyní to vím. S Ginem jsme to dlouze probírali. To byla moje chyba. Uznávám. Chybami se člověk učí. Odkaz na mé učitele. Především je to můj otec, Rey Alison Garcia (odtud tedy mé jméno. Už chápete proboha?). Poté jsou to všichni učitelé, se kterými spolupracujeme. Jestli v tom hledáte něco záhadného?Hledejte. ®ádná záhada v tom není. A pokud jsem podivný tím, že prostě nemám zapotřebí neustále vypisovat jedno a to samé, pak se omlouvám, ale já jsem od toho, abych cvičil a učil (se) a ne abych vysedával pořád na webu. Cvičím ju jutsu. Tečka. ®ádné extra.
Veřejně se prezentuji a prezentovat budu. To je možná pro někoho trn v oku, ale hold tak to je.
Ohledně udělování stupňů a titulů. Vážený pane važte prosím slova. Mohlo by mrzet- každý stupeň jsem si poctivě vydřel a také jsem si jej vypotil. Pokud o tom pochybujete, přijděte. Pokud znáte technické stupně, jistě budete soudný na zhodnocení mého technického projevu. Ohledně aikido: takže - nevím, kde jste tuto šílenost četl. Ale je to takto: prvně jsem chodil do juda v Přerově, kde jsem odešel právě pro neshody s trenérem (vadilo, že nezávodím, nechtěl jsem - proto pak vznikla ta patálie s "Miura".) Chodil jsem i do aikida. Sem tam zacvičit si. Nevím o tom, že bych byl vyhozen. Pan Ilgner a já jsme problémy nikdy neměly. Přestal jsem cvičit, protože jsem se chtěl věnovat plně právě ju jutsu. Jelikož nejde dělat více věcí pořádně najednou. Problémy měla konkurence v Přerově. Ale za to já nemohu. A proto tyto pomluvy.
Věřte si čemu chcete - píšu to, protože věřím v soudnost lidí. Ale na druhou stranu vím, že když někdo bude chtít špinit, cestu si najde. Ohledně mých referencí - poptejte se třeba Renshiho Hermanna z Krnova. To je velice solidní a technicky nabitý člověk. Trošku ho znám a vím, že je spravedlivý a soudný natolik, aby řekl pravdu. Pochybuji, že by spolupráce měla tak dlouhého trvání, kdybych byl tak podivný jak píšete.
Na závěr. Nehrnu se na taková fóra a ani nejsem "s každým zadobře" jen proto, abych si ulehčil svou cestu. Neznám tady 99% lidí a ani po tom netoužím. Kdo chce a je slušný, má u mně dveře otevřené. Ti co mne znají ví, že nemám rád lež, sprosté a podrazácké jednání.
Mnoho klubů se ohání jmény "slavných" mistrů. Ale proč??Přeci - koho to bude zajímat, zeptá se do očí přímo. Člověk by se neměl schovávat za "své" učitele. nezáleží tedy na osobnosti učitele a nebo trenéra ale na tom, KDO mu "udělil" kyu/ dan? Měl by si (každý) všechno vyvzdorovat. Tak to vidím já. Je to složité, místy od lidí hnusné jednání. Ale člověk na to buď má, nebo ne. Buď je dostatečně silný, nebo není a musí a cítí potřebu být ve stínu. Každý má volbu.
"Japanisté" pokud to nutkavě potřebují, nechť vypisují rodokmen kam chtějí. Mě záleží na tom co umím. Jestli to umím a zda-li se vyvíjím. A podle toho také vybírám učitele a "spolupracovníky". To, že mám mistra a znám jeho historii až do pátého století nedělá z nikoho nic. Pouze je to na knížku. Třeba pěknou.
Celé výše popsané téma je pro mne tímto uzavřeno. Nemíním celý život promarnit hádkami, pomluvami atd., tady nebo na podobně šílených stránkách.
P.S.: byl jsem zde po dlouhé době (mrknul jsem do statistiky, adresa na link byla ve výpisu) a zase dlouho nebudu. Vlastně doufám, že nikdy. Pokud něco tedy budete potřebovat, napište mi. Nebráním se osobním setkáním ani diskuzi s normálními lidmi. Tím chci říci těmi, kteří nemají klapky na očích.
S pozdravem všem učitelům/trenérům i žákům
René (Alison Garcia) Zupka (jinak taky Randy víte?!)
4.Dan (ano - když cvičíte celý týden a neflákáte se, pak něco umíte)
Renshi (každý by se měl vzdělávat)
"Myšlení je nejtěžší práce, jaká existuje. To je pravděpodobně důvod, proč tak málo lidí myslí." Henry Ford