Moderátor: Picard
player píše:ja uz proste reagovat musim, celkem me fascinuje, jak karate neustale pocita jen s utokem jedne ruky, respektive s tim, ze druha ruka zustava v hikite.Pak se neni cemu divit, ze NAPRIKLAD ten uraken lze takto v zapase pouzit
tekara píše:Ukázky jsou to pěkné, ale v průměru jsou staré minimálně 20 let.
Kam se ale dostalo sportovní kumite dnes?![]()
![]()
Panda píše:Až na výběr hudby se mi to líbilo, (dát k bunkai na karate kata Man ought to be strong....no nevim jaky nazor by na to mel asi skladatel) ...gulotine choke v 1:32 bych v kanku dai sice nehledal, ale jinak provedeno rychle a celkem i s nasazenim...
KAMINARI píše:Je taky soubor technik / Renzoku Kogeki Waza /, tzn. Zahlušení technikama . ®e se to skoro nikde necvičí je jejich chyba. K těm rukám/ v hikite/, u pasu: Je to nácvičná forma, aby se naučilo tělo pracovat po co nejdelší dráze. V normálním boji by ruka která nebouchá měla být v podobné pozici jako v boxu / to jest u hlavy.
RBR píše:Bunkai Kanku-dai
- místy překombinované, ale některé pasáže mohou inspirovat
- bunkai je velmi volně podaná
http://www.youtube.com/watch?v=xrkUYBQz9iE
RBR
player píše:KAMINARI píše:coz prave moc videt neni, respektive v shotokanu vubec, jeli rec o kumite.
A docela by me zajimalo, jestli by to bylo brano za chybu, kdybych vedl uder uspesne na soupere, ale druhou ruku bych nemel zatazenou u pasu.Mate s tim nekdo zkusenost?
pucmaz píše:RBR píše:Něco pro Pucmaze, kata z Goju v podání sportovního karate (myslím, že anan). Nejvíc mě pobavil komentář pod videem. Jeden znalec v tom poznal shotokan.
RBR
Annan ale neni z Gojuryu, nybrz z Ryueiryu. I kdyz je to take nahate a s gojuryu ma spoustu spolecnych prvku, kata annan spolecna neni a v gojuryu se neuci.
RBR píše:Díky za upřesnění. Kamarád, který cvičil sportovní goju ji často předváděl na závodech, tak jsem nabyl špatného dojmu, že je to z goju. Ale pořád jsem blíže než ten odborník co to nazval shotokanem![]()
RBR
RBR píše:Nic se neděje. Neměl by to být důvod pro neudělení bodu. Hikite je v karate velmi volně podané. Máš spoustu kat kde je hikite velmi netradičně (ruka není u pasu. Např. hean jondan začátek katy, tam znám aspoň 3 možnosti jak můžeš mít ruky.
I ve spoustě zápasů vidíš, že si karateka jednou rukou drží soupeře a druhou provádí úder.
"Velké hikite" (tak tomu soukromě říkám) je zvyk z kihonu. U vyšších technických stupňů, kde už máš záruku správné techniky úderu by postavení druhé ruky nemělo mít vliv na techniku. Je podstatně důležitější co dělá druha ruka během úderu než její postavení po úderu.
Naopak do sebeobrany nebo sportovního boje je to nevhodný až sebevražedný návyk.
RBR
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník