mirsv píše:ja jsem přečetl knihu od Jaroslava Poláka ,,Ninjutsu umění špionáže" a docela dobrá kniha
Emiel píše:
Já někde četl, že to přejmenoval přímo Hatsumi, protože se odmníval, ež název ninjutsu už plně, tu dnešní podobu nevystihuje.. Bujinkanznamená Společenství válečníků (teď si nejsme jsitý ,ale něco v tom smyslu). Tímto to pojmenoval..
Fukki píše:Emiel, Panda - asi je zcela off topic se ve vláknu NinTsunDo bavit o Bujinkanu, ale nebyl název Bujinkan Budo Taijutsu náhodou odvozen z toho, že se jedná o 6 samurajských škol Bujutsu a 3 školy Ninjutsu? Čistě můj laický pohled
Emiel píše:Fukki píše:Emiel, Panda - asi je zcela off topic se ve vláknu NinTsunDo bavit o Bujinkanu, ale nebyl název Bujinkan Budo Taijutsu náhodou odvozen z toho, že se jedná o 6 samurajských škol Bujutsu a 3 školy Ninjutsu? Čistě můj laický pohled
Ano, právě proto, proto pouze ninjutsu nevystihuje vše, co zahrnuje dnešní podoba
Jo BTW: Ninjové nebyli nájemní vrahové, lépe řečeno, nejen, nájemní vrahové.. Jejich práce byla rozmanitější, dnes se to přirovnat k tajnám agentůmČistě nájmené zabijéky hledej v arabských zemích, třeba takový hašašíni, od kterých je odvozeno slovo assassin (vrah)
Snails píše:Taky se to přejmenovalo z důvodu že pod slovem ninjutsu si každý představí chlápky vystřižené s filmu americký ninja a želví ninjové a umění plné supervražednýchultradrtícíchsuperpower schopností.
mirsv píše:WT_Martin píše:mirsv píše:ja jsem přečetl knihu od Jaroslava Poláka ,,Ninjutsu umění špionáže" a docela dobrá kniha
Mozna proto, ze jde o kompilaci textu z jinych knih a casopisu...
I to je možný
Nebo trubkou do skály a budeš mít ruce.... ne blbě, trubkou do ruky a budeš mít trubku jako z ocele....mirsv píše:mirsv píše:WT_Martin píše:mirsv píše:ja jsem přečetl knihu od Jaroslava Poláka ,,Ninjutsu umění špionáže" a docela dobrá kniha
I to je možný
tak jsem od p.Poláka četl další knihu-"Kung-fu" a větší kravinu jsem ještě nečetl,např kun železné dlaně a něco o tom,že musíš pěstí mlátit do skály a potom budeš mít ruce jako ocelové trubky
mirsv píše:mirsv píše:WT_Martin píše:mirsv píše:ja jsem přečetl knihu od Jaroslava Poláka ,,Ninjutsu umění špionáže" a docela dobrá kniha
I to je možný
tak jsem od p.Poláka četl další knihu-"Kung-fu" a větší kravinu jsem ještě nečetl,např kun železné dlaně a něco o tom,že musíš pěstí mlátit do skály a potom budeš mít ruce jako ocelové trubky
cudles píše:Emiel píše:andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér
PříspěvekZaslal: u26epá, 19 březen 2004 09:31:26 +0000_19am31efopá, 19 březen 2004 09:31:26 +000003am Předmět: Odpovědět s citátem
Zahajuji opět výuku pro veřejnost. Přes léto (duben - říjen ve Stromovce). Ninjutsu, kombinované s prvky z jiných bojových umění. středa, čtvrtek, pátek od 15.00 do 17.30 hod. Pro dívky i muže od 15 let jakkoli výše. Bližší info na tel. : 737 740645, nebo na mailu : andromeda.space@centrum.cz
Jaroslav Polák
Tak tohle mne vážně dostalo. V názvu svého "umění" má sice nin, ale že to bdue srovnávat s Ninjutsu, je už vážně moc. Pochybuju, že o ninjutsu ví více, než jsou filmy, které jsou sice pěkné na pohled, ale docela kazí pohled na ninji..
Ninjutsu není o skákání do úchvantých výšek, kopů s otočko uatd. Je o poznávání protivníka, odhadu sictuace. O feelingu, neustále se udržovat vzdálenost, chránit se a co nejryhcleji protivníka zneškodnit. Veškerý boj se zbraněmi v Ninjutsu vyhcází z pohybů z těla, tedy z Taijutsu, je to tomu přizpůsobeno. meč by měl být prodloužená ruka, ne přítěž, která vás omezuje... To je ninjutsu a ne to, čím to pojmenovává, cvičií to a následně ot prezentuje - Nedivím se, že pak je na ninjutsu špatný a milný názor.. Hlavně, pokdu bych v denšní době hledal pravé, autentické ninjutsu, už dávno nenese tento název. Dnešní oficiální název pro ninjutsu je Bujinkan Budo Taijutsu, momentální velmistr je Masaaki Hatsumi, držitel mistrovství všech devíti škol Bujinkanu
To nude tím že název ninjjutsu je povlen jen pro Japonsko,aspon tak jsem to nekde cetl,proto to ostatni vyucuji pod nazvem bujinkan budo taijutsu...
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků